CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Artistic >  
Autor: Gabriela Petcu         Ediţia nr. 52 din 21 februarie 2011        Toate Articolele Autorului

 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

În plină iarnă, cu zăpada acoperind oraşul ca o poveste, la Cercul Militar din Constanţa are loc o lansare de carte. Cu toate capriciile vremii, iubitorii condeiului s-au adunat în salonul pregătit special pentru acest eveniment. Romanul „Confesiunile Angelei” scris de Vasilica Mitrea într-o manieră autentică, a văzut lumina zilei la editura „Nelinişti metafizice” din Constanţa. Înainte să pătrunzi în tainele paginilor, coperta acestei cărţi apare ca o întrebare care aşteaptă în linişte răspunsul unui destin...verdele crud al primăverii...frunze în plină vară, ruginiu de toamnă...un bun venit în iarnă. Acestă realizare de prim contact, aparţine tânărului Aris Andrei Manoliu, elev în clasa a V-a, pasionat de literatură şi artă fotografică, un mic povestitor al fascinantei copilării.
  
  
Prefaţa acestui roman, portă semnătura distinsei doamne Prof. Ghiuner Acmola, Directoarea revistei EMEL, cea care a transcris din alfabetul chirilic în alfabetul latin, traducând în română un valoros volum de poeme, „EY, ANA TILI!” (Ei, limbă maternă!). 
  
Cine este Vasilica Mitrea? 
  
O doamnă drăguţă, ne întâmpină cu zâmbetul blând şi ochi veseli, cu o ţinută demnă şi purtând mare grijă ca fiecare dintre  noi să fie mulţumit de această întâlnire. Are mulţi prieteni iar prezenţa ei face ca orice eveniment să capete culoare şi eleganţă. 
  
În „Confesiunile Angelei”, această scriitoare modernă, captivează cititorul prin naturaleţea şi cursivitatea descrierilor, a dialogurilor neforţate, libere şi pline de nuanţă, surprinzând viaţa de cuplu necenzurată, aşa cum este ea cu adevărat. 
  
Romanul „Confesiunile Angelei” reprezintă nu numai destinul unei femei cu toate frământările ei. Cu multă sensibilitate evocă şi trăirile bărbaţilor, egoismul şi laşitatea lor, dar şi mustrările de conştiinţă în momentele de luciditate. Vasilica Mitrea, cu înţelepciune, a construit un roman social, de un mare adevăr uman. ( A. Mătase) 
  
Vasilica Mitrea are o bogată activitate artistică, literară, participă la foarte multe evenimente culturale aducând  bucurie în rândul cititorilor prin materialele pe care le publică în diverse editoriale. 
  
- Revista Camarazii – articole pe teme sociale 
- Revista Marea Noastră – ştiri lansări, expoziţii pe teme marinăreşti 
- Revista EMEL – redactor, articole pe diferite teme 
- Revista DOBROGEA CULTURALĂ - redactor 
- Ziarul Karadeniz – articole privind etnia tătară şi vizite în Crimeea 
- Ziarul Cuget Liber, câteva ştiri despre cultură 
- Revista Arma Pontica 
       - trei cărţi: 
- Ştiai că timpu-i colorat? 
- Cândva,… prietene 
- Confesiunile Angelei 
  
- membră a Ligii Navale Române 
- membră a Cadrelor Militare în rezervă 
- membră a Cenaclului „Mihail Sadoveanu“ 
- membră a Ligii Scriitorilor din România, filiala Dobrogea 
  
  
  
În deschiderea evenimentului, au luat cuvântul domnul Lăzăroiu Aurel, doamna Prof. Ghiuner Acmola, doamna Prof. Maria Pop – Peşedinta Ligii scriitorilor din Constanţa, Prof. Geo Vlad, Col. Crăciun C-tin, redactor şef revista Arma Pontica, Col. Alexandru Băla, scriitor. 
Invitaţii, încântaţi de această carte - oglindă a realităţii sociale, au trecut pe rând pentru autografe şi felicitări. Printre aceştia s-a numărat poeta Ana Ruse, Maria Răceanu, talentata graficiană Nina Vizireanu şi prieteni dragi scriitoarei. Pe lângă felicitări, Vasilica Mitrea a primit în dar, un acrostih din partea scriitorului Col. Alexandru Birou. 
  
Vinovat că de tine mi-e dor, 
Acum sunt departe şi nu mi-e deloc uşor, 
Ştiai că timpu-i colorat? 
Iar roşu când este îi semn că te-ai jucat! 
La pieptul meu, nimic n-ar mai conta. 
In clipa în care capul îţi vei aşeza, 
Că numai în preajma ta doresc să mă găsesc, 
Apropierea ta iubită, mereu o doresc, 
  
Mi-e sufletul gol şi pustiu, 
In a mă elibera de cenuşiu, 
Ţi se pare acest lucru ciudat? 
Recunosc, am fost cam obsedat, 
Eşti o fiinţă atât de minunată
Astăzi fericită, mâine poate întristată.         
  
Nici nu s-a uscat bine tuşul din paginile acestui roman şi Vasilica Mitrea ne-a destăinuit că mai are un volum în lucru pe care îl va lansa în această primăvară. Sunt sigură că va fi o carte la fel de captivantă pe cât este romanul „Confesiunile Angelei” iar prezentarea, un nou prilej de întâlnire şi bucurie. 
  
  
Referinţă Bibliografică:
Confesiunile Angelei de Vasilica Mitrea / Gabriela Petcu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 52, Anul I, 21 februarie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gabriela Petcu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gabriela Petcu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!