CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Asist la spectacolul cotidian şi urmăresc oamenii din umbră. 
  
O confuzie, un haos general caracterizează societatea de astăzi. 
  
Văd indivizi care au rătăcit drumul şi orbecăie în căutarea unui adăpost. 
  
Au nevoie de protecţie şi de putere deopotrivă. 
  
Nu le vor găsi atâta vreme cât nu vor căuta în ei înşişi. 
  
Am întâlnit o mână de oameni care a traversat oceanul şi împreună cu un grup de târgovişteni care nu a uitat să construiască, încearcă să găsească adăpost nu pentru ei - căci l-au găsit demult - ci pentru semenii lor aflaţi în “pribegie''. 
  
. 
  
Dacă disperarea duce sărmanii pierduţi către o haină de pomană, o sticlă de ulei şi o pungă cu zahăr, umilindu-se în lupta pentru supravieţuirea fizică, THE AWAKENING CRUSADE din SUA şi BISERICILE EVANGHELICE din Târgovişte (căci ei sunt protagoniştii acestei manifestări), au venit să ofere cetăţenilor urbei noastre ceva nepreţuit şi fără putinţă de măsurare : să le arate calea spre lumină, să le ofere adăpost pentru liniştea inimii, să le descopere bogăţia spirituală a Sinelui pentru a ieşi din starea de existenţă şi a păşi în trăirea pe care Dumnezeu, oricare ar fi El, a lăsat-o în fiecare dintre noi. 
  
Nu ştiu dacă acest material va fi primit de către publicaţia pentru care lucrez, sau de către oricare alta. Întotdeauna aceste suite de evenimente nu au găsit un colţ de ziar. Şi ştiţi de ce ? Pentru că încă mai sălăşluieşc, invidia, interesul şi ignoranţa printre cei care ar trebui să servească interesele celor mulţi. O instituţie religioasă nu poate decide soarta unei societăţi, dar din păcate o face călcând în picioare libertatea individului. Suntem un popor creştin-ortodox în mare parte, dar nu total. 
  
Aşadar, dragii mei, îmi asum probabil, viitorul statut de “personna non grata”, însă rămân împăcat cu mine şi lumea. Lumea nu trebuie să mă accepte! Nu vreau nimic de la ea! 
  
Vă mărturisesc faptul că am fost prezent timp de treizeci de minute la cuvântul de apropiere rostit de către DANIEL EVANS din SUA şi am fost profund impresionat de încărcătura emoţională, iar în asentimentul meu s-a aflat întreaga asistenţă din sala mare a “Casei Sindicatelor”. 
  
Oamenii sunt reticenţi la tot ce-i nou. Este natural acest ataşament de trecut, creat în timp şi înrădăcinat adânc în subconştient. A venit vremea să rupem lanţurile şi să ne eliberăm de frică – cel mai mare rău în evoluţia spirituală şi socială. Atâta vreme cât ne vom mărgini între nişte standarde impuse de-a lungul anilor (moştenite şi cultivate), atâta vreme cât spunem că noi ştim ce şi cum, vom dobândi, într-adevăr, controlul asupra existenţei, dar atenţie ! - cu preţul înlăturării forţei supreme, a creaţiei şi al Creatorului, al Dumnezeului nostru, oricare ar fi el. 
  
DANIEL EVANS ne vorbeşte tocmai despre această rupere de trecut, de renunţare la spaţiul exterior şi cercetarea Sinelui. La un viitor cu Dumnezeu în noi şi implicit la ‘'TRĂIRE''. 
  
Aşa vom găsi şi Calea şi Adăpostul. 
  
THE AWAKENING CRUSADE din SUA şi BISERICILE EVANGHELICE din Târgovişte, găsesc soluţii şi acţionează prin CUVÂNT pentru binele individual şi colectiv. 
  
Şi de ce nu, chiar pentru binele lor. 
  
Pentru că binele lor înseamnă binele semenilor ! 
  
Revin cu menţiunea că indiferent dacă revistele pentru care lucrez, vor publica sau nu acest material şi desigur, cele ce vor urma (colaterale evenimentului), articolul complet va apărea în acest an în volumul de autor, tipărit trilingv - TÂRGOVIŞTE REDIVIVUS . 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Cine ne mai scoate din criză / Cristi Iordache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 210, Anul I, 29 iulie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Cristi Iordache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cristi Iordache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!