CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Traditii >  
Autor: Tatiana Scurtu Munteanu         Ediţia nr. 279 din 06 octombrie 2011        Toate Articolele Autorului

Ziua Naţională a Elveţiei
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
1 august reprezintă pentru elveţieni ceea ce e 4 iulie pentru americani, 14 iulie pentru francezi sau 1 decembrie pentru români. Elveţienii nu sărbătoresc această zi decât de peste un secol, deşi comemorează o zi de acum 700 de ani. În centrul atenţiei se aduce un obicei ce reaminteşte de noaptea de pe vremuri. 
  
Această sărbătoare naţională a Elveţiei celebrează depunerea jurământului a trei cantoane alpine în 1291, în vederea încheierii unei Alianţe perpetue, actul fondator al Confederaţiei. Reprezenzanţii din Schwyz, Unterwalden şi Uri s-au întâlnit la Rutli, cu vedere spre lacul Lucerne, pentru a depune un jurământ de fraternitate şi sigiliul unui pact de ajutor reciproc în cazul în care libertăţile lor vor fi ameninţate de către agresori din afară. 
  
De aceea nu este surprinzător faptul că partea oficială a festivităţilor de pe 1 august are loc încă în localitatea Rutli, la care este prezent şi preşedintele Confederaţiei Elveţiene. Această ocazie este, de asemenea, o oportunitate şi pentru politicienii de la toate nivelurile, de la consilieri federali până la primarii comunelor, de a ţine discursuri în toată Elveţia. 
  
În 1891 guvernul a decis să declare ziua de 1 august Ziua Naţională a Elveţiei, iar oamenii au sărbătorit prin aprinderea focurilor de tabără, care au avut şi o semnificaţie suplimentară. Timp de secole au fost instalate balize pe vârful muntelui. Acestea erau aprinse în cazul în care se apropia un pericol. Una dintre legende spune că hoardele invadatorilor barbari au fost speriate de reflexia focului între apele lacurilor Geneva şi Biel, astfel cotropitorii crezând că au ajuns la marginea pământului şi că drumul de mai departe duce direct spre cer. 
  
Fie pentru a comemora acest eveniment sau doar pentru a se distra, fiecare comună îşi aprinde pe 1 august propriile focuri de artificii. Copiii defilează pe străzi cu felinare de hârtie, de multe ori decorate cu crucea elveţiană sau simbolurile cantoanelor, iar ferestrele caselor sunt decorate cu luminiţe. 
  
Şi ca orice eveniment, pentru a fi complet, cel mai bun mod de a se bucura de sărbătoarea naţională pentru elveţieni este să iasă la un grătar cu prietenii. 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Ziua Naţională a Elveţiei / Tatiana Scurtu Munteanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 279, Anul I, 06 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Tatiana Scurtu Munteanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Tatiana Scurtu Munteanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!