CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

ZIUA FEMEII-TRADIŢII LA ROMÂNI

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Ziua Femeii -7/8 martie 
  
Ninge... 
  
Ninge timid şi graţios! Mai întâi o petală, un strop de rouă, două petale ... Ca, mai apoi, un “nor” de petale alb şi roz să se aştearnă în calea mea. Da, ninge cu petale de migdal şi cais. O adevărată simfonie în degrade. Şi cu fiecare petală ce-mi mângâie tandru faţa, simt fiori ce-mi străbat întreaga fiinţă până la matricea ancestrală a existenţei mele. Aş vrea să mă îmbrac în alb şi roz, să am părul verde ... să fiu un copac în primăvară. "Copacul vieţii”! Ninge în martie-2008(să zicem şi 2014), în această primăvară europeană. Martie e luna “purificării” noastre prin postul trupului, dar mai ales al sufletului. Ce poate fi mai simplu şi firesc decât aceşti “umili” şi “pioşi” paşi spre “regenerarea” şi “reînvierea” noastră?! Într-un surâs, un zâmbet de copil sau într-un bob de rouă descoperi frumuseţea vieţii, sensul şi rostul nostru de a exista... ninge ca-n poveşti, alb şi roz , cu parfum de primăvară... în adierea sărată a brizei mării. Miroase a mare! Mâine va fi “ziua” femeii, şi milioane de flori vor invada natura Planetei. 
  
Răcoarea sărată a mării îmi “zgribuleşte” sufletul, sunt şi eu o “floare”. Cu numele simplu de “Floarea”. Un nume simplu, ca Primăvara ...  
  
Ninge ... Închideţi ochii pentru o clipă şi lăsaţi “ninsoarea” petalelor să vă copleşească , deschideţi-vă inima spre bucurie şi afectivitate ... Îngerii cântă pentru noi, pulberea stelelor ne poleieşte sufletele minunate: noi, femeile, întreţinem viaţa pe pământ ... Nouă ni se cuvin toate florile vieţii. Şi tot nouă, respectul şi adoraţia ...  
  
La mulţi şi frumoşi ani, minunate femei!  
  
Femeie, 
  
Cuvânt cu-ncărcătură sfântă, 
  
Simbol al frumuseţii, 
  
Al gingăşiei şi al fertilităţii, 
  
Mă fascinezi şi mă subjugi, 
  
Şi mă cobori şi mă ridici. 
  
Femeie, 
  
Preafrumoasă-Floare, 
  
Ce zămisleşti eterna tinereţe, 
  
Aduni în creuzetul din petale 
  
Mister, Iubire şi Lumină, 
  
Şi-apoi, le dăruieşti, senină. 
  
Femeie, 
  
Enigmă etern nedescifrată, 
  
Ai cunoscut amara-dulce-nlănţuire 
  
Între durere-fericire, 
  
Şi totuşi, dragostea o dărui, 
  
Milenii de milenii... 
  
Femeie, 
  
Flacără vie, împurpurată, 
  
Torţă de mâna bărbatului purtată, 
  
Mă rog 
  
La Dumnezeu 
  
Să Luminezi mereu... 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
ZIUA FEMEII-TRADIŢII LA ROMÂNI / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1162, Anul IV, 07 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!