CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aniversari >  
Autor: Tatiana Scurtu Munteanu         Ediţia nr. 752 din 21 ianuarie 2013        Toate Articolele Autorului

Ziua Culturii Române – sărbătorită la Biblioteca “V. A. Urechia” din Galaţi
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Pe 15 ianuarie 2013, la 163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, câteva sute de gălăţeni au fost prezenţi la ceremonia de inaugurare a celei de-a cincea filiale a Bibliotecii “V. A. Urechia” din Galaţi. Colegiul Tehnic “Aurel Vlaicu”, fostul Liceu Metalurgic, situat în cartierul Micro 40, va găzdui filiala ce-i poartă numele istoricului şi academicianului Paul Păltănea (1924-2008), autorul “Istoriei oraşului Galaţi de la origini până în 1918” şi fost bibliotecar al aceleiaşi instituţii.  
Noua filială pune la dispoziţia cititorilor peste 50.000 de documente, cu obiectivul de a mări colecţia până la 120.000 de exemplare, disponibile pentru împrumut şi sala de lectură, şi acces la internet. Directorul Bibliotecii “V. A. Urechia”, Ilie Zanfir, şi-a exprimat bucuria de a avea posibilitatea extinderii accesului la cultură şi în zonele limitrofe ale oraşului precum şi dorinţa înfiinţării unei biblioteci destinate copiilor în sediul Clubului Sidex, din cartierul Ţiglina I, acolo unde, pe vremuri, primarul Galaţiului, Marius Stan, visa deschiderea primei biblioteci a unui club de fotbal.  
La acest eveniment au fost prezenţi numeroşi reprezentanţi ai administraţiei locale, în frunte cu primarul Marius Stan, viceprimarul Florin Popa, deputatul Aurel Nechita, preşedintele Consiliului Judeţean Nicolae Bacalbaşa, Marius Mitrof, Cristi Căldăraru, dar şi familia remarcabilului cercetător, Paul Păltănea. Slujba de sfinţire a noului sediu a fost oficiată de părintele protopop Eugen Buruiană. Câţiva copii de la grădiniţa “Otilia Cazimir”, îndrumaţi de educatoarele Carmen Chiurtu şi Alina Lazăr, i-au întâmpinat pe invitaţi cu pâine şi cu sare, iar după discursul oficialităţilor au prezentat un moment emoţionant de reproducere din poezia lui Mihai Eminescu: “Revedere”, recitată de Andreea Andrei şi Maria Luchian, “Somnoroase păsărele”, de Alexia Domniţanu sau “La mijloc de codru”, de Crina Munteanu.  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Ziua Culturii Române – sărbătorită la Biblioteca “V. A. Urechia” din Galaţi / Tatiana Scurtu Munteanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 752, Anul III, 21 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Tatiana Scurtu Munteanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Tatiana Scurtu Munteanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!