CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Opinii >  

Vreau să fiu român. Nu vreau să fiu Becalizat!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Când viaţa-i grea, când drumu-i greşit, când cei mai de jos şi râi din neam, adunătură, făcură scară numai pentru ei, la cer … la scaunul puterii, te-ntorci … te-ntorci în tine, te-n torci-neam, te-ntorci în bătătură, la vatra bătrănească, la eroii neamului şi-a lor tărie. Dai jos ce-i greu, separi neghina, iar spinarea către cer ţi-o-ndrepţi … şi strigi:  


- Aceasta-mi este ţara, iar voi cei răi … ascultaţi! Puterea nu vă aparţine! Haideţi fraţilor să ne unim, pe ăşti nemernci de-acum să-i izgonim şi să refacem ţara. Ne-am săturat de-atâţia ani, de ei, de această adunătură … de 22 de ani minciună!  

Vrem să terminaţi cu furatul şi Becalizarea României !  

Vrem gazele şi petrolul românesc înapoi. Vrem mineritul înapoi. Vrem tot ce a-ţi înstrăinat înapoi! Vrem să nu mai vindeţi sau să daţi bunurile noastre nimănui.  

Nu mai vreau să fiu ... furat, condiţionat, obligat, şantajat, umilit, înjosit, în partid slugă sau soldat prost. Nu mai vreau să mă cumpăraţi, funcţii pentru bani să-mi daţi. Nu vreau pomană, ci dreptul muncii mele şi-al părinţilor mei. Nu mai vreau, eu şi copii mei, să fim făcuţi, ţigani, nespălaţi, ciorditori, ciolănari, cocalari. Nu mai vrem să ne minţiţi, manipulaţi, politic să ne vopsiţi. Nu mai vrem sa fim, P.S.D. -işti, P.N.L.-işti, P.D.L.-işti, Becalişti proşti şi tampiţi, a lui Oprea bandiţi, U.N.P.R.-işti, a lui Voiculescu P.C. - işti şi securişti. Nu-l mai vrem pe nebunul, tribunul. Nu vrem o adunătură de strânsură, D.D. şi poporul. Nu mai vrem U.D.M.R.-ul, care pe magheari nu-i reprezintă, ci hoarda la vârf hoaţă şi comunistă. Vrem elitele româneşti, care există ca să ne conducă. Nu vrem filozofi, globalişti, care să facă politici planetare. Nu vrem manechine manipulate. Nu vrem proşti şi plagiatori. Nu vrem bufniţe la Cotroceni care să doarmă. Vrem oameni cinstiţi! Vrem să ne înţelegim şi să nu fim nebuni!  

Nu vreau să mai spun că sunt cetăţean european şi nu român, pentru a avea drepturi, pentru a avea funcţionari publici care nu fură, care nu mint, care nu mă plimbă, care vorbesc frumos. Nu mai vreau primari şi judecători corupţi, făcuţi sau aleşi, din miliţieni, golani, maidanezi, piţipoance, curve, vagaboante, din amante fără carte şi-avocaţi înrudiţi cu ei, ca fraţi. Nu mai votez politiciani care sunt, saltimbaci, mincinoşi şi hoţi.  

Nu mai vreau mezeluri din copite, şorici, oase măcinate, usturoi şi coloranţi. Nu mai vreau laptele “spălat”, untul cu gust de săpun, smântâna din amidon şi iaurt artificial. Vrem locuri de muncă. Vrem sere în jurul oraşelor şi nu primari hoţi de pământuri şi câmpuri cu bălării. Vrem poliţai care să nu păzească primarii şi hoţii lor, ci pământurile oamenilor. Vrem nuclee industriale pentru a ne reface o industrie de înaltă tehnologie, pentru a fabrica produse cu materie primă redusă, dar care să înglobeze inteligenţă. Nu mai vrem doctori şpăgari, ci doctori de onoare bine plătiţi. Nu mai vrem să existe la o sută de metrii trei băci şi trei farmacii, mafie a medicamentelor şi financiară. Vrem un învăţământ cu un minister apolitic. Vrem cecetare. Vrem mere, roşii, salată, morcovi, vinete, vrem legume româneşti. Nu mai vrem chinezării. Nu mai vrem piţipoance încrezute, parvenite şi golani, plătiţi să mintă la televiziuni. Nu mai vrem gropi, noroi şi gunoaie. Nu mai vrem asfaltatori criminali care să ne omoare maşinile. Nu mai vrem supraborduri, panseluţe la preţ de rododendron. Nu vrem să mai fim folosiţi şi împărţiţi în mai multe Românii!  

Vrem televiziuni de ştiri şi nu televiziuni partide! Vrem să devenim civilizaţi, amabili, respectoşi, de cuvânt, o ţară respectată în baza bogăţiilor naturale şi cu oameni frumoşi, nu mai vrem hoţi!  

Vreau ca în comunitate să fim uniţi, să ne adunăm şi să-i supraveghem pe cei puşi de noi şi să nu uite, că vom venii şi îi vom da jos! Nu mai vreau analfabeţi ca Becali, căci nici profesie de oier nu are! Forţa pentru a izbândi este aceea de a fi uniţi cu toţii în comunitate!  

By Viorel Muha  

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/anchete-csm-magistrat-cluj-judecatorul-favoriza-iubita-avocata-procese-423960.html  

Referinţă Bibliografică:
Vreau să fiu român. Nu vreau să fiu Becalizat! / Viorel Muha : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 695, Anul II, 25 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Viorel Muha : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Muha
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!