CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Versuri > Iubire >  

Vorbind despre dragoste

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

VORBIND DESPRE DRAGOSTE  

Dragostea este un fel de medalie, bancnotă, monedă ziceţi-i voi cum doriţi! Medalia, bancnota, moneda, are un avers şi un revers! Dacă cel care deţine o astfel de valoare se uită doar la o faţetă, desigur că poate fi numit egoist. Doar cei care privesc ambele faţete; avers & revers pot obţine ceea îşi doresc, adică IUBIREA. Iubirea aceea reciprocă pentru care se luptă orice fiinţă umană.  

Filosofi şi sociologi din toate timpurile au încercat să definească acest sentiment, care prin puritate poate deveni NOBIL, iar prin egoism poate deveni distrugător. Nu încerc să argumentez sau să motivez ce ar trebui să facem atunci când iubim. Dacă sentimentul nostru este sincer îl putem continua. Dacă cel pe care noi îl iubim nu este acel revers pe care noi îl căutăm e bine să alegem calea înţelepciunii şi să renunţăm. Se întâmplă ca de multe ori calea pe care încercăm să o urmăm nu este cea mai bună alegere. Cei din apropierea noastră nu ne dau cele mai bune sfaturi, fie din necunoştinţă de cauză, fie din alte motive. Discernământul nostru însă poate să fie ESENŢIAL. În dragoste nu trebuie luate decizii pripite şi imediate. Fenomenul personal trebuie bine analizat, iar decizia finală e de preferat să fie una realistă.  

Desigur că factorul uman are o infinitate de simţăminte, care pot fi influenţate de mediul social, de familie şi de însuşi personalitatea individului în final. Ori de unde luaţi indicii, trebuie să ţineţi cont şi de cel care le a scris. Era şi el un suflet influenţabil de mediu şi epocă.  

Nici o poveste de dragoste nu seamănă cu alta. Doar cei implicaţi în caz pot spune ceea ce au simţit sau ce a fost determinant în iubirea lor.  

În fond IUBIREA este un fel de zaharniţă din care fiecare îşi ia câte un cubuleţ. Dar din orice cantitate când iei ceva şi nu mai completezi cu nimic, desigur că rămâne un gol. Uneori acest gol este imens şi se resimte în sufletele implicate. În cazuri fericite, cei implicaţi nu lasă ca zaharniţa să se golească, ci adaugă noi cubuleţe pentru ca iubirea să rămână vie în continuare.  

Text scris de o fiinţă umană, trecută prin multe evenimente, prin timp; Mihai LEONTE  

Referinţă Bibliografică:
Vorbind despre dragoste / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 419, Anul II, 23 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!