CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  
Autor: Voichiţa Pălăcean Vereş         Ediţia nr. 1271 din 24 iunie 2014        Toate Articolele Autorului

LA EDITURA „NAPOCA NOVA” A APĂRUT ANTOLOGIA LITERAR-ARTISTICĂ „MIERLE ÎNTR-UN LAN CU MACI”
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Tânăra Editură clujeană „Napoca Nova” a demarat anul trecut un demers ambiţios care se doreşte transformat într-o tradiţie: realizarea unei antologii cu apariţie periodică în care să se regăsească autori consacraţi, dar şi debutanţi, scriitori tineri şi mai puţin tineri, din ţară şi din diaspora.  
 
Recent a ieşit de sub teascurile tiparului „Antologia literar-artistică Napoca Nova” dedicată anotimpului estival. Aceasta reprezintă cea de a treia întreprindere editorială dintr-un proiect pe termen lung menit a promova literatura de calitate şi a sprijini creatorii aflaţi pe nedrept într-un con de umbră sau supuşi cenzurii financiare.  
 
Sub genericul „Mierle într-un lan cu maci”, s-au reunit în aceast volum aproape şaptezeci de artişti ai condeiului din Europa, Africa, Asia, America şi Australia. Avem de-a face cu un volum cuprinzător, 586 pagini, format A5, fiind selectată o mică parte a materialelor (cu preponderenţă din domeniul literaturii, dar şi din cel al religiei, istoriei, economiei, sociologiei) propuse de către colaboratori, materiale cu o tematică diversă, cu formule de expresie eterogene, astfel încât cartea constituie o lectură interesantă, plăcută şi instructivă.  
 
Faţă de cele cinci secţiuni din care au fost alcătuite antologiile anterioare (poezie, proză, critică şi istorie literară, eseu, umor), „Mierle într-un lan cu maci” conţine şi un capitol închinat tinerelor speranţe care bat la porţile afirmării. Astfel, vom descoperi în paginile cărţii copii abia intraţi în adolescenţă şi liceeni cu reale calităţi artistice. O menţiune specială se cuvine profesoarei Gabriela Copaciu, coordonatoarea cercului de scriere creativă de la Şcoala Generală din comuna Poieni, care a călăuzit un grup de elevi înzestraţi în realizarea primilor paşi în literatură. Creaţiile artistului clujean Lazăr Morcan asigură volumului un plus atractivitate, datorită graficii deosebite care pigmentează vizual lucrarea.  
 
Lansarea Almanahului Napoca Nova Mierle într-un lan cu maci va avea loc joi, 26 iunie, la Cercul Militar Cluj, în Sala Armelor, începând cu orele 17:00, în cadrul şedinţei Cenaclului literar „Artur Silvestri”, condus de Antonia Bodea. Materialele din care vor fi selectate textele pentru antologia ce va vedea lumina tiparului la toamnă pot fi trimise pe adresa de mail a Editurii Napoca Nova până în 15 august a.c.  
-------------------------------------  
Voichiţa PĂLĂCEAN-VEREŞ  
Cluj-Napoca  
21 iunie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
LA EDITURA „NAPOCA NOVA” A APĂRUT ANTOLOGIA LITERAR-ARTISTICĂ „MIERLE ÎNTR-UN LAN CU MACI” / Voichiţa Pălăcean Vereş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1271, Anul IV, 24 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Voichiţa Pălăcean Vereş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Voichiţa Pălăcean Vereş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!