CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Civilizatie >  
Autor: Dalelina John         Ediţia nr. 1112 din 16 ianuarie 2014        Toate Articolele Autorului

Vlastă şi semeaţă, femeia
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Într-un prezent dominat de ideea unei dezvoltări personale nelimitate, se petrec atâtea atrocităţi şi persecutii inimaginabile datorate intoleranţei religioase, care a devenit acerbă în lumea asta, condusă la vedere de bărbaţi. Factorul determinant în cadrul violenţelor este un mix format din motive etnice, lingvistice şi economice. Ai senzaţia că nu mai există respect pentru viaţă. Religia pare să urmeze nişte obiective geopolitice, iar răfuielile făcute în numele ei, numai sfinte nu sunt.  

Zguduirea existenţei pleacă de la experienţa morţii celorlalţi, de lângă, care de fapt marchează absenţa acestora. Ce face suportabilă această trecere, într-o nouă dimensiune, este dragostea. Femeia este cea care celebrează prin dragoste relaţia umanităţii cu natura, fără să fie ea cea care să stabilească apartenenţa la gintă. Condiţia de sine stătătoare rămâne ca ea să investească cantitatea uriaşă de energie pe care o deţine nativ, în transformarea celorlalţi. Vă ofer ca şi exemple, urmatoarele:filmul ”La source des femmes”, de Radu Mihăileanu şi ”Et maintenant on va où”, de Nadine Labaki.  

http://artelesistiintelevietii.wordpress.com/2014/01/09/vlasta-si-semeata-femeia/  

Referinţă Bibliografică:
Vlastă şi semeaţă, femeia / Dalelina John : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1112, Anul IV, 16 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Dalelina John : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dalelina John
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!