CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

Vizitatorii stelari
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Motto: 
  
„Apusul zâmbeşte şi ne-nconjoară 
  
Stele căzătoare se aud trecând”. 
  
Pe vremea când eram copil, împreună cu sora mea, Georgeta, obişnuiam să dormim pe prispa casei , unde mama ne amenaja “culcuşul”. Întindea o cergă ce era ca o saltea moale, apoi ne aşezam la poveşti, privind cerul spuzit cu stele. Priveam cu uimire dâra lăsată de câte o stea căzătoare. În cele din urmă, adormeam învăluite în parfumul celor trei trandafiri ce creşteau în faţa casei, la trei paşi de prispă. Port în suflet aceşti trandafiri aproape sălbatici, sădiţi de bunicul meu: unul alb, altul roşu, iar celălalt, galben. Seară de seară, până adormeam, număram stelele căzătoare, luându-ne la întrecere, cine numără mai multe? 
  
Într-o zi, curioasă, l-am întrebat pe bunicul meu ce e cu aceste stele căzătoare?! Mi-a spus ceea ce i-a spus şi lui, bunicul său: "că atunci când cade o stea, un suflet urcă la Cer ... " 
  
Fiind destul de mică nu înţelegeam ce înseamnă urcuşul la Cer!? El mi-a explicat, că un om moare iar sufletul acestuia urcă la Cer , pe dâra lăsată de steaua căzătoare. M-a mâhnit mult răspunsul acesta şi am pus la îndoială răspunsul bunicului. 
  
Mult timp după aceea, am fost preocupată de acel răspuns. De unul care să nu fie atât de trist... 
  
Noapte de noapte, stăteam la pândă, pentru a urmări mersul stelelor. Într-o noapte, când pleoapele mi se închideau a somn, am zărit o stea care a căzut chiar în grădina noastră. Am coborât încetişor de pe prispă şi, desculţă prin iarba scăldată-n rouă, am alergat în grădină. Am privit cu atenţie în toate ungherele grădinii dar n-am zărit nici urmă de stea. Somnoroasă cum eram, era cât pe ce să adorm în grădina învăluită de parfumurile suave ale “reginei” nopţii şi de cele, intense şi îmbătătoare“, ale “ mâinii maicii domnului”! Să se fi ascuns steaua printre ramurile ei sau printre florile atât de parfumate ale reginei nopţii?! 
  
De atunci , urmărind crugul cerului, mai vedeam câte o stea care cădea, lăsând în urma sa o dâră luminoasă ce semăna cu o scară ce urca la ceruri. Între timp, crescusem şi-am considerat că pe “scara” de lumină coboară entităţi stelare ce vin să ne viziteze Planeta. Uneori ,” stelarii” se lăsau văzuţi de către pământeni, alteori se făceau nevăzuţi. Explicaţia aceasta mi s-a părut mai apropiată de adevăr şi pe aceasta o dau şi eu nepoţilor mei, Alexia şi Dimi lăsând-o moştenire şi celor ce vor veni după ei. Nepoţi de la ceilalţi copii. 
  
Zborul în Cosmos, călătoriile pe Lună, pe Marte sau pe alte planete nu mai sunt utopii, iar nepoţii mei acceptă explicaţia cu privire la “ stelarii” ce ne vizitează Planeta, atât de dragă nouă- GAIA sau TERRA care, în ultimii ani, trece prin multe transformări, noi înşine suntem supuşi metamorfozei, pentru că altfel, nu se poate supravieţui în Noile Energii şi pe Noul Pământ. Trebuie să ne acordăm vibraţiile la Noile Energii, şi asta se face numai prin Iubire şi Lumină! 
  
E timpul să devenim mai buni, mai toleranţi şi mai plini de compasiune! 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Vizitatorii stelari / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 371, Anul II, 06 ianuarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!