CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

Vizita la spital
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vizita la spital 
  
Nu mi-a fost niciodată dragă, era exclus, fiind a doua soţie a tatălui meu. Iar mama mea de mult s-a culcat în braţele îngerilor, care îmi cântau ori de câte ori îmi era dor de ea, pe o harpă cu sunete albastre, învăluitoare ...  
  
Era pe pat culcată, vedeam nişte ochi mari şi miraţi, care parcă întrebau: ce se întâmplă cu mine? 
  
A vrut să se ridice la venirea noastră, tata a ajutat-o, dar ea se ţinea singură în şezut şi încerca să converseze cu noi. Se vedea că fiecare cuvânt era rostit cu greutate şi gemete, ochii ei mari şi tulburi se mirau de ce îi greaţă?... de ce doreşte şi totuşi nu poate mânca? ... i-am gătit carne de pui fraged, pieptul alb ca să-i dea putere ... nici nu s-a atins de carne, a luat doar câteva boabe de orez şi mi-a spus că îi place mâncarea mea ... tata a scos o doză de bere, i-a recomandat medicul ca să poată urina, dar ea a zâmbit tolerant către tata, lasă, mai târziu, nu putea bea bere ea care nu a băut în viaţă doar forţată de împrejurări. 
  
Discuţia noastră fără culoare şi tonus vital a fost întreruptă de venirea asistentei medicale: cât aţi urinat azi? Tata i-a arătat un vas cu câteva picături ... puţin, foarte puţin, nu ajunge! ... beţi lichide că aşa nu-i bine, apoi s-a retras. Am îngheţat cu toţii pe loc, nu-i funcţionau rinichii. Tata s-a speriat, a mai întrebat-o dacă nu vrea bere, ea a mai zis odată: mai târziu, apoi l-a rugat s-o ajute să se întindă pe perină ... vedeam cum se aşează viaţa din ea pe crengile din faţa geamului, cum se scurge spre fiecare frunză întâlnită în cale, lăsând o paloare de flori artificiale în urmă pe pomeţii ascuţiţi, ieşiţi din formă. 
  
-Nu ştiu de ce mă doare stomacul într-una?- întreba dezorientată ... nu ştiu de ce mă simt atât de slăbită?... n-am putere de loc ... iar eu, care analizam sfârşitul alb fără margini, nu puteam să-i dau răspunsurile ... avea un dor de vorbe, nu ne-a văzut de mult, orice ne spunea era noutate, iar noi ascultam ca şi slovele unei cărţi, care nu se va mai deschide niciodată ... femeia din dreapta are cancer la stomac, este foarte gravă ... spunea ... femeia din stânga este a treia oară operată la rinichi, nu se ştie ce se va alege de ea ... povestea cu compasiune. 
  
A doua zi l-a rugat pe tata s-o ducă acasă, iar peste câteva zile s-a stins pe patul ei în dureri mari ... nemărginirea albă a cuprins-o în totalitate ... s-a scurs viaţa din ea picătură cu picătură şi s-a mutat pe crengile din faţa geamului, inundând cu viaţă fluidă fiecare frunză la rând. 
  
Suzana Deac 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Vizita la spital / Suzana Deac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 317, Anul I, 13 noiembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Suzana Deac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Suzana Deac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!