CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Vis în zi de vară
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vis în zi de vară  
 
Ce zi minunată! Cer albastru şi pur. Parc întins şi verde. Soarele luminând dulce. Tulpinele cu flori roşii şi ramurile teilor legănându-se uşor. Marginile înverzite ale parcului reflectându-se fantastic pe cerul curat şi clar al orizontului.  
 
Nu e nimeni în tot parcul. E doar paradisul meu. Sunt un visător, dorm liniştit, izbăvit de orice griji, cât e ziua de mare, printre ierburi şi flori. Lucrează albinele pentru mine, aşa că eu dorm liniştit, cu faţa la soare, în adierea caldă de vară.  
 
Atât de adânc am adormit încât, de la o vreme, încep să visez. Îmi părea că cineva se apropie de mine şi îmi priveşte somnul. Era o fată ca o şcolăriţă cuminte cu ghiozdan.  
 
Ce fată minunată! N-am mai văzut nicicând una mai frumoasă ca ea!  
 
Poţi să-mi arăţi caietele tale?... Nu ai caiete?... Atunci, te rog, arată-mi cărţile tale de şcoală… Nicio carte?... Povesteşte-mi despre lecţiile învăţate azi… Nicio lecţie?… Bine, dar ce fel de şcolăriţă eşti?... Vreau să-ţi văd ghiozdanul… E gol?... Ah!... Ce-i asta? Înăuntru, în ghiozdan sunt doar plante şi fluturi!? Nu eşti şcolăriţă?... Da, acum înţeleg bine, eşti îndrăgostită de natură şi pasionată de studiul ei! Povesteşte-mi ceva, orice, dacă vrei…  
 
Minunata fată s-a aşezat chiar lângă mine. Îi simteam atât de aproape răsuflarea pură, bătăile uşoare ale inimii şi, mai ales, privirile misterioase ale ochilor ei!  
 
Când m-a atins cu mâna pe faţă, m-am trezit. Am privit în jur, nedumerit. Fata cea frumoasă dispăruse. Unde era? De ce a plecat?  
 
A fost o fată sau numai un vis? Cerul a fost rochia ei de vară, albastră? Soarele cel dulce i-a fost privirea ochilor? Oglindirile orizontului au fost ochii aceia plini de mister? Trandafiri erau buzele de culoarea cireşelor coapte? Ramurile suple ale copacilor erau mâinile ei delicate? Vântul ce adia uşor a fost calda ei răsuflare?  
 
Aş vrea cândva să am din nou acest vis. Dar ştiu, îl voi regăsi cândva, atunci când cerul va fi din nou albastru, când iarba va fi foarte verde şi când orizontul va fi foarte pur!  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Vis în zi de vară / Viorel Darie : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1129, Anul IV, 02 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Viorel Darie : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Viorel Darie
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!