CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Vocatii >  
Autor: Virgil Borcan         Ediţia nr. 771 din 09 februarie 2013        Toate Articolele Autorului

Virgil BORCAN - LECTURI PUBLICE LA BRAŞOV
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Grupul de litere-sunete-şi-culori „Caii verzi de pe pereţi” al Fundaţiei Culturale Arania vă invită la inaugurarea unei suite de LECTURI PUBLICE. Primul eveniment va avea loc joi 14 februarie 2013 ora 16:00 în sala mare a Muzeului de Artă Braşov (Bulevardul Eroilor nr. 21 - lângă Hotel Capitol) Va fi prezentată epopeea onirică „Visul poetului unic Neum” de Daniel Drăgan şi va fi lansat volumul cu acelaşi titlu editat de Arania.  
 
Prezentarea aparţine poeţilor Adrian Munteanu, Laurenţiu-Ciprian Tudor şi autorului cu concursul pianistei Alexandra Fiţ. Publicul va fi invitat să comenteze. Autorul va răspunde la întrebări şi va oferi autografe.  
 
INTRAREA LIBERĂ  
 
Cosmogonie şi epopee în acelaşi timp, imaginea parabolică proiectată de găvanele vechi de când lumea ale lui Neum, poetul orb, are structura sintactică a unui vis proiectat pe repede înainte. Mii de ani de istorie întreţesută cu mitologia ne trec pe dinainte în chip monstruos.  
 
E ceva de Sărman Dionis în fantasma poetului Neum, fără trufie demonică, pentru că a contempla lumea înseamnă de fapt a o zămisli. E tentativa constubstanţială a naturii poetului, de a realiza imposibilul. Cu precizarea esenţială că lui Daniel Drăgan i-a reuşit! Bucuraţi-vă!  
 
Virgil BORCAN  
10 februarie 2013  
Braşov  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Virgil BORCAN - LECTURI PUBLICE LA BRAŞOV / Virgil Borcan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 771, Anul III, 09 februarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Virgil Borcan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Virgil Borcan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!