CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Scriitori >  

Vindecăm atunci când cunoaştem
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
Vindecăm atunci când cunoaştem  
 
Petrecem în timpul de acum, trecerea de la o eră la alta - de la Peşti la Vărsător, care este dublată de o alta, cu mult mai importantă, de la un ciclu la alt ciclu. Un mare An Cosmic, Mare Ciclu Polar sau An Platonic se încheie. În cazul unei treceri de la o eră la alta se poate vorbi despre “apocalipsa mică”, ce apare o dată la aproximativ 2000 de ani. În cazul trecerii de la un Mare ciclu Polar la altul se poate vorbi despre “apocalipsa mare”, ( apocalipsă în sensul de “transformare”).

Pe 13 martie 1781 a fost descoperita o noua planetă, dincolo de Saturn care a fost numită Uranus. Mitologic e vorba de acel Ouranos născut întâi de Geea. Astrologii l-au considerat guvernatorul Vărsătorului împreună cu Saturn, dar in timp, Uranus a devenit guvernatorul principal al Vărsătorului.

Este “recâştigarea” simbolică a întâietăţii pe care Ouranus-Uranus (zeu al cerului) o are faţă de Cronos-Saturn (zeu al timpului), dar mai ales considerarea lui drept guvernator al Vărsătorului este un gest firesc prin care subconştientul şi conştientul colectiv îl plaseaza pe Uranus în timpurile primordiale ale Vărsătorului când Pământul-Geea, intâlnind steaua Polaris renaşte.

Uranus şi-a recâştigat locul din acele timpuri primordiale mitice, iar noi trăim trecerea în Epoca Vărsătorului, în era de aur şi în mit… redescoperind miturile. Istoria orală a omenirii are încă multe relevat, ceea ce nu s-a realizat prin alte metode (tot) istorice.
Trecerea spre era de aur deja se face prin redescoperirea, revalorizarea simbolurilor şi arhetipurilor prin care miturile se exprimă şi care sunt redate prin imagini.
Imaginea este cu mult mai puternică decât scrisul şi transmite mult mai multă informaţie ( de la imaginile din vise, sau cristale sau piatră sau…) Ea se adresează pe mai multe niveluri dar şi accesează mai multe niveluri din fiinţa umană, în timp ce informaţia scrisă se adresează în special intelectului.
Iar vârsta miturilor cosmogonice este vârsta de aur, când oamenii erau aproape de zei , cu zei şi în zei ….

Anticii considerau Dacia ţara lui “Cronos”-“Saturn”. Diogene Laertiu afirma “Getii il numesc pe Saturn Zalmoxe”. La fel Mnases din Patara, elev al lui Erathostene, afirma că geţii îl venerează pe Kronos numindu-l Zalmoxis. Zeul Moş cum este denumit Cronos Saturn in multe culturi, este acelaşi cu Moş Crăciun, acelaşi bătrân cu barbă albă care apare în poveştile românilor, cel care transcede timpul şi este stăpânul timpului. Responsabilitate, ea este una din calitatile atribuite planetei Saturn – Cronos –Crăciun, determinare de care trebuie să ţinem cont.
Dar, multe mărturii vorbesc despre faptul ca zeitatea dacilor nu are nume “Zeul suprem dacic este fără nume. fără calificare” (Strabon)

Zeul suprem dacic este cerul, uranian, deplin, iar numele apărute în Panteon sunt anumite “funcţii”, atribute, după cum apare în mai toate religiile si în mai toate mitologiile. Descoperirea planetei Uranus, nouă ne poate spune mai multe, revenirea lui Ouranos acasă, secondat de Saturn.Iar întâlnirea celor doi este aici, la Geea….
Zamolxis are ca si corespondent astrologic pe Saturn, acest lucru derivând atât din etimologia cuvântului (zal=zeu, mox=mos, bãtrân), cât si din filosofia de viatã simplã si naturalã, asceticã uneori, pe care a predat-o getodacilor.
O confirmare a acestei legături spirituale initiatice între Zamolxis si Vesta (Hestia) o găsim în astrograma natală a României, care este reprezentativã pentru poporul român, trecutul si viitorul lui. (5 februarie 1859).

România s-a născut ca entitate pe 24 februarie stil vechi, 5 februarie stil nou, adică în zodia Vărsătorului. (fiecare “naştere” se află sub semnul unei incărcături de semnificaţii. Putem considera natiunile entitati supraindividuale, cu o istorie-viaţă a lor, aşa că se poate vorbi de momentul “naşterii” unei naţiuni).
Fiecărei ţări îi corespunde o zodie si o astrogramă care poate da foarte multe informatii despre acea ţară.

În astrologie existã un asteroid, Vesta, care are semnificatia „pãstrãtoarea flãcãrii”, a adevãrului si a altor valori spirituale şi culturale naturale, având puteri transformatoare şi creatoare (sexuale). Vesta este de o importantã specialã pentru cei care au simţul unei misiuni sau a unui scop în viatã, creând mediul special pentru împlinirea personală, în primul rând.
Timpul nu este o realitate, ci o iluzie, iar “curgerea” lui este percepută în funcţie nivelul conştiinţei fiecăruia dintre noi. Timpul este legat de conştiinţa umană, dar noi trecem acum prin temporalitatea timpurilor încercând să depăşim o stare.

După milenii de dominaţie energetică masculină lumea cunoaşte o feminizare continuă ce duce la un echilibru firesc a celor două energii bipolare. O re-Naştere care absoarbe epocile de dinainte, acum fiind gata să acceadă într-o nouă epocă de aur, dar pe un alt nivel de conştiinţă, o nouă Facere, care se poate impli tot prin /datorită energiei feminine.

Fiecare individ participă la aceasta trecere si trebuie să se armonizeze cu noile vibraţii. Împreuna cu planeta vom trece printr-un proces de modificare a conştiinţei (implicând multe alte schimbări) urcând pe această scară a frecventei o data cu planeta spre şi într-o nouă eră foarte diferită de ceea ce stim din trăirile de până acum….

Schimbările se vor manifesta diferit în funcţie de conştientizarea fiecăruia dintre noi. Trebuie să înţelegem că dacă nu ne creăm noi viaţa, atunci ne-o crează alţii…
Cu cât înaintăm în era de aur cu atât puterea de materializare a fiecăruia dintre noi creşte exponenţial….
Omul are un destin creator.

Gândurile, sentimentele, stările noastre, tot ceea ce emitem şi receptăm sunt forţele, puterile prin care în permanenţă creăm realitatea în care îi invităm, îi atragem şi pe alţii. Depinde de forţa/puterea proprie pe care o avem. Şi de aici se ivesc multe probleme.
Iar de faptul că nu ne putem controla în totalitate gândurile, sentimentele, reactiile, stările am devenit din ce în ce mai conştienţi. Este o etapă uluitoare care merită toată atenţia.

Înţelegând că propriile gânduri au putere creatoare ,să încercăm să acordăm mai multa atenţie gândurilor noastre, discuţiilor, lecturilor si informaţiilor cu care ne “hrănim”, pentru a nu se hrăni alţii ….cu noi. Pentru că ,,moda de a fi spirituali” e un microb, cel puţin verbal, deja existent. Suntem ameninţaţi de această putere bulversantă pentru mulţi şi care determină schimbări surprinzătoare chiar şi pentru noi înşine.
Conştientizarea faptului că suntem responsabili, că prin ceea ce credem, prin adevărul nostru devenimi responsabili in sensul in care realizăm ca stă in puterea noastră să influenţăm viaţa.

Noi suntem interconectaţi prin comunicare, A comunica" şi-a alterat în limba română sensul profound, acela de a împărtăşi.Comunicarea este in esenţă cuminecătură. Pe care o primim dar şi o dăruim.

Cine suntem noi, cine sunt creatorii noştri?
Apar mereu şi mereu alte date din surse diferite. Informaţii pe care le putem verifica doar cu cel mai performant aparat cosmic: inima! Starea noastră de sănătate este dată de împlinirea sufletească şi spirituală. Au loc mari prefaceri în noi înşine. Nimeni nu ne poate vindeca.Invăţăm motive comportamentale în conformitate cu anumite legi, urmăm stiluri de viaţă dictate de alţii sau atunci când îl căutăm pe al nostru ne pierdem în păienjenişul care ni se oferă. Poate fi simplu totul dacă ....

Vindecăm atunci când cunoaştem .  
Referinţă Bibliografică:
Vindecăm atunci când cunoaştem / Dor Danaela : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 443, Anul II, 18 martie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Dor Danaela : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dor Danaela
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!