CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

Videoclipul Sush şi campania Let’s Move a doamnei Michelle Obama
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Prima doamnă a Statelor Unite a lansat un videoclip, care face parte din campania daja consacrată, lupta împotriva obezităţii la minori. Alături de Michelle Obama, în videoclip apar doi jucători de tenis celebri, Andre Agassi şi Steffi Graf. Cei trei adulţi joacă rolul copiilor de mingi la un meci de tenis, ale cărui protagoniste sunt două fetiţe de 9 ani din Frederick, MD. 
  
Oamenii o întreabă adesea pe Prima Doamnă cum se descrie, iar ea spune că, în primul rând, este mama a două fetiţe, Malia şi Sasha. Dragostea doamnei Obama faţă de copii se concretizează în activităţi caritabile şi campanii pentru implementarea unui regim de viaţă sănătos pentru copiii din SUA. 
  
Michelle Obama este imaginea femeii de succes, care a reuşit să găsească resurse şi timp, pentru a fi deopotrivă mamă, soţie, avocat, funcţionar public, dar şi fiica lui Fraser şi Marian Robinson.  
  
Familia Robinson a locuit într-un bungalou din cărămidă în partea de sud a oraşului Chicago. Fraser era operator la o pompă de apă din Chicago şi, în ciuda faptului că a fost diagnosticat cu scleroză multiplă, la o vârstă fragedă, rareori a ratat o zi de lucru. Marian a fost mamă, şi-a dedicat viaţa familiei, creşterii celor doi copii, Michelle şi fratele ei mai mare Craig, pe care i-a învăţat cele mai importante lecţii de viaţă.  
  
Un produs de şcoli publice din Chicago, doamna Obama a studiat sociologie şi studii afro-americane la Universitatea Princeton. După ce a absolvit Harvard Law School în 1988, s-a alăturat firmei de avocatură Sidley & Austin din Chicago, unde l-a întâlnit mai târziu pe Barack Obama.  
  
Cu mult timp înainte de a deveni Prima Doamnă, Michelle Obama şi-a descoperit chemarea faţă de oameni şi comunităţi. Ea a lucrat la Primăria din Chicago, departamentul de planificare şi dezvoltare, apoi a devenit director executiv şi fondator al Chicago chapter of Public Allies an AmeriCorps, un program care pregăteşte tinerii pentru serviciul public.  
  
În 1996, doamna Obama a dezvoltat primul program universitar în folosul comunităţii şi a reuşit să implice un număr impresionant de voluntari în acest proiect. Promovarea şi ajutarea tinerilor au rămas principalele ei preocupări şi interese din carieră.  
  
În calitate de Prima Doamna, Michelle Obama a lansat, la 27 februarie 2011, Campania Let’s Move, cu scopul de a mobiliza liderii comunităţii, profesori, medici, asistente medicale, mame şi taţi, într-un efort naţional pentru a stopa efectele obezităţii infantile. Let’s Move are obiective ambiţioase - să ofere părinţilor sprijinul de care au nevoie, ca să gasească şi să consume alimente sănătoase, la preţuri accesibile; să ajute copiii să facă sport recreaţional sau de performanţă, în toate zonele ţării. Campania este centrată pe eliminarea fast-food-ului din şcoli, oferirea de alimente sănătoase la cafeteria şi susţinerea materială a activităţilor fizice pentru copii.  
  
Programele sociale ale Primei Doamne oferă sprijin financiar familiilor militare; sprijin pentru întoarcerea mamelor la studii şi carieră; urmăresc stabilirea unui echilibru între familie şi carieră, pentru femeile americane. Doamna Obama speră că aceste măsuri vor conduce la un stil de viaţă sănătos şi la protejarea instituţiei familiei în Statele Unite.  
  
Potrivit Vox Populi, videoclipul campaniei Let’s Move a fost filmat în luna februarie la Yates Field House, de la Universitatea Georgetown, Washington D.C. Videoclipul se numeşte “Shush”, are durata de un minut şi protagonişti cu priză la public. Într-o pauză dintre două mingi, Michelle Obama încurajează copii să se joace în aer liber o oră pe zi, fapt care o determină pe una dintre fetiţe, Alexa Orlando, să se întoarcă şi să-i adreseze primei doamne un “shush” înainte de a servi următoarea minge. Doamna Obama şopteşte:"Îmi pare rău.", iar meciul continuă. 
  
Mama Alexei a declarat miercuri, 2 martie, că implicarea doamnei Obama a fost ţinută secretă de către copii şi familiile lor, până în seara dinaintea lansării videoclipului. "Un lucru a dus la altul. Centrul de tenis de la College Park a invitat elevii pentru probe, iar fiica mea, a avut şansa să fie selectată într-o şcoală publică din Frederick Couny. "Mona Orlando a mai declarat că păstrarea secretului a fost dificilă, datorită vârstei celor două mici jucatoare de tenis, protagoniste ale videoclipului. 
  
În timpul filmărilor, Alexa Orlando, fetiţa de clasa a 4-a, a avut şansa să facă un gest pe care nu mulţi dintre liderii lumii ar avea curajul să-l facă - i-a adresat un “shush” Primei Doamne, care a redus-o la tăcere pe Michelle Obama. 
  
Surse: The White House Administration; Associated Press; NBC News 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Videoclipul Sush şi campania Let’s Move a doamnei Michelle Obama / Simona Botezan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 66, Anul I, 07 martie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!