CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Victor Troacă - Profil de autor
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Profil de autor  
  
VICTOR TROACĂ  
  
Născut la 28 septembrie 1959, în satul Motru Sec, comuna Călugăreni, actualmente comuna Padeș, județul Gorj. Absolvent al Școlii generale din localitatea natală (1974), al Liceului Economic și de Drept Administrativ din Târgu Jiu (1978) și al Facultății de Finanțe-Contabilitate din cadrul Academiei de Studii Economice București (1983).  
  
Doctor în științe economice al instituției de învățământ superior absolvite. Lucrează peste 36 de ani în domeniul bancar și este cadru didactic, de-al lungul timpului, la mai multe instituții de învățământ mediu și universitar din Târgu Jiu și București. Autor sau coordonator a peste 25 de cărți de specialitate, cursuri universitare și lucrări aplicative și peste 80 de articole și studii de cercetare științifică publicate în reviste de specialitate sau volumele unor conferințe științifice, în țară și străinătate.  
  
Acomodat cu scrisul, se apleacă din ce în ce mai mult asupra unor studii istorice, etnografice și a literaturii. Este membru fondator al Asociației Cercetătorilor și Autorilor de Carte Gorjeni ”Al. D. Șerban” Târgu Jiu, iar din anul 2011 devine președintele acesteia, calitate în care organizează diverse evenimente specifice, scrie cronici și recenzii de carte și se ocupă de promovarea scriitorilor locali, dar nu numai.  
Din anul 2012 este membru al Societății de Gestiune a Drepturilor de Autor ”OperaScrisă.Ro”. Din anul 2017 incepe să publice în revista ”Confluențe literare”.  
Este inițiator, fondator și director al revistei de literatură, arte și istorie culturală ”Spicon” editată de Asociația Cercetătorilor și Autorilor de Carte Gorjeni ”Al. Doru Șerban” din Târgu-Jiu.  
Începuturile sale scriitoricești datează încă din timpul anilor de liceu, iar prima sa poezie recitată în public, la vârsta de 16 ani, s-a intitulat ”Mama”.  
Pasionat de frumusețile locurilor copilăriei sale, realizează o expoziție fotografică cu ”Gospodăriile tradiționale de pe cursul superior al Văii Motrului - Conacele motrișorenilor”.  
  
Opera (cu excepția lucrărilor de specialitate): ”Târgu Jiu – 600. Repere de ieri și de azi” (colaborator), Editura ”Măiastra” Târgu Jiu, 2006; ”Motru Sec – Studiu istoric și etnografic”, Editura ”Măiastra” Târgu Jiu, 2006; ”Aduceri aminte – după 30 de ani”, Tipog. Darcom Târgu Jiu, ”La izvorul Motrului – culegere de versuri de ieri și de azi”, Editura ”Măiastra”, Târgu Jiu, 2008; ”Motrișor – cântec de dor”, Editura ”Măiastra” Târgu Jiu, 2010; ”Al. D. Șerban – Viață și destin cultural”, Editura ”Măiastra”, Târgu Jiu, 2010; ”Omagiu aniversar – 65 de ani de la nașterea scriitorului Alexandru Doru Șerban”- coordonator, Editura ”Măiastra”, Târgu Jiu, 2014; ”Conacele motrișorenilor”, Editura ”Măiastra” Târgu Jiu, 2016; ”Conacele motrișorenilor - ebook” Editura Digitală București, 2016; ”Mișcarea rotariană – în județul Gorj”, Editura ”Măiastra”, Târgu Jiu, 2017; ”Anotimpurile copilăriei. Jurnalul anului 1973” – Editura ”Măiastra”, Târgu Jiu, 2018.  
  
Referințe: Șerban Al. Doru, coordonator, ”Scriitori gorjeni. File de dicționar”, Editura Ager, Târgu Jiu, 1998, pag. 179-180; Băleanu Sorin, Berca Tudor, ”Personalități gorjene la sfârșit de mileniu”, Editura Gorjeanul, Târgu Jiu, 1999, pag. 182-183; Pânișoară Titu, ”Oameni și întâmplări din Gorj, vol II”, Editura Măiastra, Târgu Jiu, 2006, pag. 78-83, Al. Doru Șerban și Nelu Vasile, ”Autori gorjeni și cărțile lor – dicționar”, Editura Măiastra, Târgu Jiu, 2007, pag. 371-372.  
  
Referinţă Bibliografică:
Victor Troacă - Profil de autor / Victor Troacă : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 2484, Anul VII, 19 octombrie 2017.

Drepturi de Autor: Copyright © 2017 Victor Troacă : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Victor Troacă
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!