CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  

viaţa ca un joc de noroc
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Sunt un cartofor. Miza jocului este o viaţă însignifiantă care nu mi-a aparţinut niciodată pe deplin. În fond pământul e cea mai mare garsonieră din universul acesta cunoscut. O singură cameră pentru şase miliarde de chiriaşi. Sunt un ins oarecare, înghesuit în camăruţa asta. Condamnat la viaţă. Nimeni nu ştie însă că trăitul într-o cuşcă dezumanizează până în măduva oaselor. Libertatea poartă cu sine graba umblatului fără nicio ţintă.  
  
Îmi sângerează genunchii de la mersul în linie dreaptă prin pădurea de nisip unde creatorul mi-a ascuns clepsidra cu glasuri. Glasurile astea nenorocite sunt umbrele mele. Cu ele defilez în fruntea drumurilor altora. Pe ale mele nu mi le mai amintesc. Şi nici nu-mi pasă că nu am avut niciodată amintiri. Dar umbrele ce le port în spate au. Au contururile trupurilor îmbălsămate stângaci de cioclii orbi, întâlniţi în fiecare staţie unde mi-am dormit toate nopţile sîngerate până la epuizarea dimineţilor. Poartă amintirea venelor despicate în sus de un norocos care a pus punct căcatului ăsta de trăit. Eu-l ce-l port în piept păşeşte ca un teleghidat spre nicăieri-ul dictat de şeful departamentului Destine.  
  
Am devenit una cu verdele băncilor din parcul dendrologic. Sunt o specie rară de prost care se întărâtă să meargă circular prin inimile altor nefericiţi de viaţă. Rădăcini de metal îmi ţintuiesc tălpile pline de negru, în grozăvia pământului. Aş protesta, dar mi-au smuls buzele ciclopii care fac de serviciu la poarta parcului. Drept urmare veghez sferturile de veşnicie la fiecare jumătate de oră şi încerc să îmi aduc aminte cum arăta glasul meu.  
  
Viaţa ca un joc de noroc.  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
viaţa ca un joc de noroc / Daniel Dăian : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 271, Anul I, 28 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Daniel Dăian : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Daniel Dăian
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!