CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  
Autor: Cezarina Adamescu         Ediţia nr. 597 din 19 august 2012        Toate Articolele Autorului

VERTIJ - proză foarte scurtă - CEZARINA ADAMESCU
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
VERTIJ  
 
Pete mari de tăcere. Şi spaima care se lăţeşte nepermis de mult peste fereastra dogorind în flăcările amurgului. Gol de gând. Ţipătul instant.  
În spaţiul acesta incert, o imagine vie se proclamă stăpână. Un strigăt. Două. Apoi, din nou prăpăstiile vuind, ţiuind, mugind după vântul necontenit. Spectacol de frunze. Pe cearceaf, stele şi lune, puzderie. Mă culc pe boltă şi strivesc constelaţiile. Senzaţie de imponderabilitate. Aaaa...e de la sindromul vertiginos. Mă ţin de marginea patului. De aici n-am unde să cad, cel puţin.  
Mi-e teamă să mă mişc în aşternut. Am rău de mişcare.  
Senzaţia aceasta durează de aproape un sfert de secol. Atunci a debutat şi durează încă. Desigur, cu pauze de respiro. Nimic nu mai e sigur sub picioarele mele. Nici în privire.  
Când cobor din pat, covorul se clatină. Nu ştiu ce are cu mine. Alunec. Peste tot, numai capcane.  
Noroc cu pereţii care mă sprijină.  
O iau cătinel, pe lângă ei, cu mâinile atingând pereţii. Pieptul îmi bubuie. Tahicardie. Tremor.  
Până mă obişnuiesc, trec zeci de minute.  
Am mai trecut prin astfel de clipe.  
Revin între perne şi hotărăsc să nu mai cobor din tronul meu înstelat.  
Cel puţin, mi-am procurat un loc liber pentru parcela de cer destinată.  
Alţii şi-au cumpărat parcele pe lună. Cândva, se vor duce în week-end pe locul lor propriu şi personal, cumpărat cu bani grei şi administrat de băieţi deştepţi care-ţi vând, până şi aerul.  
Good luck.  
Bine că am agenda la mine. Pot să mâzgălesc câte un gând.  
Mai bine zis, pete mari de tăcere. Şi ţipătul scos din rărunchi deşi ştiu sigur că nu mă aude nimeni.  
 
 
19 august 2012  
 
CEZARINA ADAMESCU  
Referinţă Bibliografică:
VERTIJ - proză foarte scurtă - CEZARINA ADAMESCU / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 597, Anul II, 19 august 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!