CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Fantezie >  

Vechime
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Vechime 
  
Întru început Dumnezeu a făcut cerul şi pământul. Nu ştiu, mai încolo este invers. Oricum , era întuneric. Să fie lumină, a zis Dumnezeu. De aici începe istoria. La fel este şi cu memoria. Noi nu ştim de unde începe. Memoria are mai multe începuturi. Prefer perioada maturizării. Îş văd la o emisiune TV pe preşedintele Academiei, are 76 de ani, l-am cunoscut când avea 23. Aceiaşi ochi frumoşi, aceeaşi mustaţă, acum albă, ca a lui Omar Sharif, pe care îl admiră. Specialist într-un domeniu rar, el este un om rar. Spune – cţând nu ştii ceva întyreabă pe alţii, nu-mi plac infatuaţii, oamenii unui singur manual. Perfect. Când faci ceva, trebuie să-l faci perfect. Ce simplu? Primele mele iubiri aveau vârsta nepotului meu. Aceasta este vechimea. Viaţa are rost până la 70 de ani, aşa cred. După aceea tragem de timp. Cred că şi insectele au memorie, altfel nu s-ar hrăni, nu s-ar înmulţi. Septuaginta noastră cea de toate zilele. Fiecare avem o matrice după modelul Genezei. Mă simt precum Faust în faţa lui Mefisto. Să-mi vând sufletul de dragul unei nemuriri înrobitoare? De fapt asta încearcă orice scriitor. Dinspre vest vin nori, precipitaţiile temporare vor aduce bucurii şi necazuri. Cineva a împins uşa cu piciorul şi a intrat în magazinul de pâine. Asta era mai demult. Aşa începe un aşa zis roman, „ Inimile celor patru” de un scriitor premiat şi răspremiat, Vladimir Sorokin, o pagină fără porcării nu există. Sunt total depăşit, toată cartea este numai despre felaţii şi homo. Un exemplu tipic pentru o tranziţie spre comuna primitivă sau mai devreme. La început era întuneric. Iei un virus , îl pui în apă, se mişcă la fel ca un spermatozoid,unul vine din Adriatica, precum împăratul lui Yourcenar, iau virusul, îl izolez, ies doi, trei, aşa s-a născut omul. Şapte ani am fost suspendat de un fir de păianjen, deasupra mării, vine un delfin păros , spune, băi, bacterie sau virus, ce eşti, că nu ştie diferenţa, ,marea muge ca vaca, dar eu iubesc mările, pornesc înot ca o amoebă, artista Nin încearcă un incest, o casă ezoterică în Vest,cochilia artistului, înconştienţă bătută de rumoare şi cadenţă, înlătura artistul, îngrijise grădina albă de narcise, ataşament, dar ce contează-n timp? Ananis Nin pe tine nu te schimb. La Londra erai una, la New York te preschimbai în virtualul rock, durere din cuptorul de dorinţi, Anais Nin eşti nudă şi colinzi prin sufletul bărbaţilor-femei, ai fost mereu în patru sau în trei sau una singură, Ofelia lângă tine este un rai perfect pentru jivine. 
  
BORIS MARIAN 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Vechime / Boris Mehr : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1088, Anul III, 23 decembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Boris Mehr : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Boris Mehr
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!