CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Redactia > Autori >  

Vasilica Ilie
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
CV-ul literar, Vasilica Ilie: poet, prozator, eseist.  
  
Debutul literarl-am făcut în revista “As”, cu proza “Mătuşa Anica şi plăcinta cu mere” ( anul 2002) iar debutul în poezie, înantologia de versuri, „Freamăt de timp”- „Freamăt peren”, în anul 2007- editura 3D.  
  
Au urmat:  
  
- antologia de versuri „Primăvara”- 2008, editura As; - antologia de poeme şi comentarii becartiene –2008, editura Pan Europe; - antologia de versuri „Lira în patru puncte cardinale”- 2009, editura Publishers; - antologia de proză a revistei „Singur”- 2010, editura Grinta, Cluj-Napoca; - antologia de versuri”Însemne” – 2010, editura, Docucenter Bacău. - antologia de versuri “Vama Literară, al treilea val, a şaptea poartă, a 11 poruncă ”– generaţia aşteptismului - 2011 - antologia „Meridiane Lirice”- 2012, antologia de versuri "Carraria", Editura "Pastel-Braşov"- 2013, antologia de versuri"Conveţuiri", editura "Betta", 2016, antologia de proză, "Prozatori în Arenă" 2017, Editura Betta, antologia de versuri "Poeţi în Arenă", 2018, Editura Betta, antologia de proză scurtă, "Amprente pe cerul înstelat", 2018, Editura Astralis.  
  
  
  
Volume de autor:  
  
  
  
-„Fereastra de la Răsăritul Cuvântului”- 2010, volum de versuri, editura PIM- Iaşi- postfaţat de poeta, scriitoarea şi criticul literar, Cezarina Adamescu, membră în U.S.R.  
- „Răscrucea destinului”- 2011, roman, editura PIM- Iasi- cu o postfaţă scrisă de Maria Cornelia Postescu, poetă, scriitoare, membră în Liga Scriitorilor din Cluj şi pe coperta a patra un comentariu de prozatorul vrâncean, Gheorghe Mocanu, membru în U.S.R.  
- “Pete de culoare”- 2012, volum de proză scurtă, editura PIM-Iasi- cu o postfaţă scrisă de Victor Gh.Stan, scriitor, membru in U.S.R., critici literare, coperta IV: Liviu Antonesei, poet, eseist, prozator, jurnalist si Radu Cârneci, poet, eseist, prozator, traducător, membru in U.S.R.  
- “Reflecţii”- 2012, volum de versuri, editura PIM – Iaşi- cu o postfaţă scrisă de poetul, jurnalistul, Liviu Apetroaie, membru U.S.R. şi comentarii, note critice scrise de: poetul, jurnalistul, Gheorghe A. Stroia, membru in USR, şi poetul, prozatorul, Geo Galetaru, membru USR.  
- "Prin labirintul cuvintelor"-2013, volum de aforisme, editura PIM-Iaşi- cu un cuvânt înainte scris de scriitorul Ovidiu Pecican, membru USR şi o postfaţă scrisă de poetul, eseistul, traducătorul, Radu Cârneci, membru U.S.R.  
- "Poeme pe trei note în cheia sol/Poemes en tres notes en clau de sol"-2014, volum de haiku, editura PIM-Iaşi- ediţie bilingvă- română şi catalană, traducător poetul Pere Besso, cu o prefaţă de poetul Pere Besso din Valencia, Spania;  
- "Paşii singurătăţii - triste scrisori de iubire - " - 2014, volum de versuri, editura Betta- Bucureşti- cu o prefaţă de poetul, eseistul, traducătorul, Radu Cârneci, membru în USR;  
- "Poveste la început de primăvară"- 2015, roman, editura Betta - Bucureşti- cu o prefaţă de criticul istoric şi literar Aureliu Goci;  
- "Povestiri de pe Planeta femeilor" - 2017, volum de proză scurtă, editura Betta-Bucureşti-, cu o prefaţă de scriitorul, eseistul, publicistul Liviu Antonesei;  
- "Libertatea de a fi- între senin şi ploaie" - 2017, volum de versuri, editura Amanda Edit, cu o prefaţă de criticul literar Lucian Gruia, membru USR.  
- "Lecturi tălmăcite" - 2018, volum de recenzii literare, editura Amanda Edit, text pe coperta IV de scriitorul Geo Călugăru, membru USR.  
  
  
NOTĂ: În mai, 2013, am primit premiul Ligii Scriitorilor din România cu volumul “Pete de culoare”, la secţiunea “proză scurtă”, pe anul 2012.  
  
  
  
  
  
Referinţă Bibliografică:
Vasilica Ilie / Vasilica Ilie : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 255, Anul I, 12 septembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Vasilica Ilie : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Vasilica Ilie
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!