CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Expozitie >  

Lidia Dondesi, TERAPIA PRIN ARTĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
TERAPIE PRIN ARTĂ 
  
Lidia Dondesi 
  
Muzeul Regiunii Porţilor de Fier vine pentru prima dată cu o astfel de actiune,sperăm ca nu va fi ultima având în vedere că acest gen de terapie a avut rezultate de multe ori peste aşteptări. 
  
Una din cele mai cunoscute terapii este pictura.Acest exerciţiu cromatic pentru mine are efect terapeutic pe care sper să-l resimtă şi cei care vor vedea lucrările.Pictura îmi aduce lumina şi-mi alungă întunericul.  
  
Atunci când vezi o lucrare de artă te concentrezi asupra ei şi uiţi de problemele pe care le ai. 
  
Terapia prin artă nu este ceva nou, a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a vindeca oamenii de anumite afectiuni. 
  
Potrivit unui studiu recent terapia prin artă a ajutat la reducerea consumului de medicamente şi numărului de oameni ce necesită spitalizare. 
  
În secolul vitezei în care trăim imaginea provoacă agresivitate ne zăpăceste , ne irită şi ne îngreunează visele. 
  
Viaţa curge într-un mod mult prea alert şi atunci stresul este maxim, totul se desfăşoară parcă în pâlnia unei tornade ce ne provoacă insomnii şi spasme sufleteşti. 
  
De aceea am venit cu altceva faţă de ce vedem zilnic. 
  
Terapia prin artă este o necesitate. 
  
Prin expunerea acestor lucrări unde suferinţa e le ea acasă încercăm să aducem un balsam pentru cei care sunt prizonierii diferitelor afecţiuni. 
  
Ne adresăm tuturor care până acum nu au ştiut sau pur şi simplu nu au încercat o astfel de terapie, să se lase copleşiţi de magia culorilor căci dacă sufletul e vindecat bolile nu se mai pot cuibării cu uşurinţă. 
  
Plecăm de aici cu speranţa că lumea culorilor va fi leac pentru suflet şi trup. 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Lidia Dondesi, TERAPIA PRIN ARTĂ / Varvara Magdalena Măneanu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1229, Anul IV, 13 mai 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Varvara Magdalena Măneanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Varvara Magdalena Măneanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!