CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

O nouă întâlnire a membrilor cenaclului literar Mihail Sadoveanu
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Iată-ne la a doua şedinţă a cenaclului literar - Mihail Sadoveanu din Paşcani, jud.Iaşi.  

Emoţiile, ca de obicei,inerente. Am ajuns mai devreme la Casa de Cultură pentru a mă asigura că totul este în ordine. La ora 18.00 au început să sosească şi membrii cenaclului, unul câte unul...  

Ni s-au alăturat şi alţi iubitori de artă şi poezie: Asofie Dorinel ( poet); Oana Ţogan ( scrie poezie de la 16 ani, prima scriere apărând în Suplimentul literar al Scânteii Tineretului – 1986); Cojocaru Mădălina Andreea – Liceul Miron Costin ( interpret de muzică populară); Aliona Gâtlan ( Republica Moldova),poet debutant şi coordonator al trupei de teatru din cadrul Casei de Cultură. Din motive obiective, unii membri prezenţi la prima şedinţă, n-au putut fi împreună cu noi.  

Au citit din creaţiile proprii:  

poetul Asofie Dorinel – vol. „Miez de nucă”. Una din poezii, „Femeia”, a primit premiul al 3-lea la un Festival de poezie de la Mirceşti ( 1977).  

Carmen Pasat ( proză scurtă – „Văduva”)  

Cojocaru Mădălina –Andreea ne-a încântat cu două melodii populare.  

Carmen Simion ( poezie – „Eterne nostalgii”, un viitor volum).  

Vasile Avrămiuc ( epigrame).  

Valentina Becart ( poezie).  

Doina Atomi ( muzică folk). Pentru cântecul „Colind pentru Eminescu” ( compoziţie proprie) a primit premiul doi pe ţară în anul 1984.  

Sentimentul pe care l-am avut în această seară... a fost acela că, cei prezenţi la cenaclul literar, şi-au dorit această întâlnire, nerăbdători să „împartă” cu alţii o parte din trăirile, gândurile lor aşternute pe hârtie.  

Ne-am bucurat atât de proză cât şi de poezie, epigramă, fiecare dovedind valenţe scriitoriceşti, o conştiinţă a frumosului artistic, a simţului estetic, vibraţia sensibilităţii, profunzimea simbolurilor... găsindu-şi loc în structura cea mai fină a auditoriului.  

Muzica ne-a vrăjit pe deplin, făcându-ne părtaşii unor stări lăuntrice sublime, pline de lumină şi rafinament.  

Aşteptăm cu nerăbdare să ni se alăture şi generaţia tânără. În această perioadă sunt prinşi cu tot felul de examene. Le doresc succes deplin!  

Mulţumesc celor prezenţi la cenaclul literar din această seară.  

Ne pregătim pentru zilele oraşului Paşcani. Marea sărbătoare va dura 3 zile: 4--6 iulie 2014.  

Cenaclul literar Mihail Sadoveanu va prezenta o „şezătoare literară” care trebuie să se ridice la nivelul cerinţelor şi aşteptărilor...  

„Versul, încărcat de semnificaţii şi simboluri, dezvăluie încetul cu încetul, taină după taină...”  

Vă aşteptăm să ne împărtăşiţi din tainele ce vă „curtează” în nopţile de nesomn...  

Valentina Becart (poet coordonator)  

19 iunie 2014  

Referinţă Bibliografică:
O nouă întâlnire a membrilor cenaclului literar Mihail Sadoveanu / Valentina Becart : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1267, Anul IV, 20 iunie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Valentina Becart : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valentina Becart
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!