CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Scrieri >  

Întâlnirea cu norocul...
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
* *  
 
 
 
 
 
* *  
N-aveam niciun chef să întâlnesc pe cineva în ziua aceea. Corăbiile se scufundaseră demult şi valuri învolburate de gânduri se rostogoleau în căutarea comorilor pierdute... în trecerea grăbită a timpului. Mergeam fără ţintă, pierdută în mulţimea străzii, iar privirile obosite rătăceau în depărtări nebuloase, lipsite de contur. La un moment dat, simt o prezenţă stranie (destul de discretă) în jurul meu şi o atingere uşoară pe umăr.  
 
- Bună, fată cu priviri triste şi plinde de îngrijorări! Eu sunt norocul tău!  
 
M-ai chemat nopţi la rând, dar n-am avut acceptul Marelui Stăpân. Astăzi, doar astăzi poţi profita de această şansă, de acest privilegiu care se iveşte după îndelugatele rugăminţi, în singurătatea şi tăcerea indiferentă a odăii.  
 
- Fugi de-aici, pocitanie! Cum să fii tu norocul meu? Nu vezi ce zdrenţăros, lipsit de maniere şi arogant eşti? Păstrează distanţa, altfel vei primi vreo două perechi de palme de-o să răsune strada şi-o să se minuneze toţi gură cască.  
 
M-am oprit în loc, furioasă, cu pumnii strânşi în buzunarul hainei de fâş, pe care o aveam de vreo cinci ani.  
 
- Bine! Cum doreşti, drăguţo! Eu mi-am făcut treaba, ţi-am ieşit în drum şi nu rămânea decât să mă recunoşti şi, când acolo, tu te superi din senin şi vrei să dai cu piciorul la visul pe care-l aştepţi de atâta amar de vreme să se împlinească!  
 
Eram contrariată, bulversată. Mă cuprinsese un fel de ameţeală, simţeam că mă sufoc şi mi-am desfăcut fermoarul de la haină. Mă răsuceam pe călcâie, când spre stânga, când spre dreapta, şi nu ştiam ce să fac. De undeva, din subconştient, auzeam o voce care îmi spunea: „nu te grăbi să tragi colcluzii. Fii mai atentă la semnele pe care le primeşti din eter. Nimic nu este întâmplător!”  
 
Întorcându-mă către cel care se autointitulase „norocul meu””, am avut senzaţia că mă priveşte ironic, încolţindu-i un zâmbet sarcastic în colţul gurii.  
 
Nici una, nici două, m-am aplecat şi am luat prima piatră pe care am găsit-o pe trotuar. „Norocul meu” a luat-o la fugă, fără a mai privi înapoi. M-am aşezat pe o bancă să-mi revin puţin. În josul străzii, ce să văd: „norocul” luase de braţ o bătrânică care râdea în hohote şi înflorea văzând cu ochii...  
 
Nu se poate! Asta e culmea ironiei.” M-am ridicat de pe bancă, lovându-mă cu palma peste frunte, şi mai apoi, cipindu-mă de obraji, să mă conving că nu visez. Câteva maşini au încetinit şi claxonau, nu pe mine, ci norocul şi pe cea înfloritoare, iar doi-trei conducători auto fluturau pe geamul întredeschis un cec în alb...  
 
Să mori de oftică, nu alta! Am ratat întâlnirea cu norocul. Numai mie putea să mi se întâmple. De netolerat. Trebuie să am o întrevedere cu Marele Stăpân. Neapărat şi urgent! Ei, drăcie...!  
 
27 martie 2014  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Întâlnirea cu norocul... / Valentina Becart : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1188, Anul IV, 02 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Valentina Becart : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valentina Becart
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!