CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593



Acasa > Redactia > Autori >  





Valentina Geambașu
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Este destul de dificil să vorbesc despre propria-mi persoană. Voi începe prin a spune câteva cuvinte despre mine. Mă numesc Valentina Geambaşu şi sunt de origine din Siliştea Gumeşti, Judeţul Teleorman (din satul lui Marin PREDA), locuiesc în Mioveni, jud.Argeş. Am văzut pentru prima dată lumina zilei într-o zi de toamnă, pe 27 octombrie cândva… Atunci a început totul, drumul meu prin viaţă, o poezie şi o poveste. Am absolvit liceul Alexandru Ioan Cuza (din Alexandria) urmând Facultatea MDACG din cadrul Universităţii din Piteşti. Un nou capitol al vieţii, alţi prieteni, alte experienţe de viaţă, au fost urmate odată cu angajarea mea la Automobile Dacia, din 1988 până în prezent. Îmi place să citesc, să scriu să iubesc… Iubesc tot ce înseamnă frumos, tot ce este natură, iubesc copiii, iubesc puritatea…iubesc viața, Cu poezia am cochetat stângaci din anii de liceu, am scris pentru şcoală, prieteni şi cunoştinţe dar niciodată nu am publicat. Singura diplomă şi amintire pe care o păstrez (din cele 3 câştigate la cocursurile de poezie) este cea din 1989 la concursul Interjudeţean ,,Argesule plai de dor’’ (Premiul Sindicatului Invatamant pentu Poezie) iar anul acesta Premiul Uniunii Scriitorilor Europeni ,,Mentiune Speciala,, la Concursul International de Poezie “Alexadru Macedonski” 2015.  
  
Am păşit în această lume fascinantă a poeziei în momente de cumpănă ale vieţii, de dor, de semne de întrebare, sperând că, doar aşa, descărcându-mi durerile de pe suflet, decepţiile…, pot merge mai departe şi pot găsi unele răspunsuri...la tot destinul meu, un destin adesea frânt,…dar, de fiecare dată, cu ajutorul lui Dumnezeu am găsit puterea să merg mai departe. Atunci, au apărut zile însorite, pline cu zâmbet , nopţi albe în care am încercat să pun pe hârtie sentimente şi momente din viaţa mea şi a fiecaruia transferând o parte din sufletul meu în poemul vietii:,,Din petalele sufletului meu’’  
  
Coautor in :,,Poezia prietena mea’’, ,,Poezii, poezii", ,,Iubirea nemuritoare’’ ,,Calătorie în regatul cuvintelor’,,Iluzii de vara’’, ,,În Memoria lui Adrian Paunescu’’ ( Volum colectiv) ,,Terapie prin poezie’ Nostalgii de toamna" ,,În aşteptarea sărutului promis.... ,,Iubire dincolo de vis ,, Preludii pentru fluturi"- gala poeziei de dragoste. și nu in ultimul rănd in ,,Vise târzii” prima mea apariţie într-o antologie de poezie contemporană,…cartea mea de suflet (pe 1Iunie la Tărgul International de Carte Bookfeest 2014 ),eveniment plin de emoţie şi bucurie, pentru fiecare din noi, curaj şi dăruire!  
  
Autor Vol,,DIN PETALELE SUFLETULUI MEU’’ (lansare Mioveni 17Sepembrie 2014 si 23 Noiembrie la Gaudeamus Bucuresti  
  
MEMBRU UNIUNEA SCRIITORIOR EUROPENI  
Referinţă Bibliografică:
Valentina Geambașu / Valentina Geambașu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1736, Anul V, 02 octombrie 2015.

Drepturi de Autor: Copyright © 2015 Valentina Geambașu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Valentina Geambașu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!