CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Artistic >  

VĂ RECOMAND MATERIALUL REZISTENT!
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Jeans = material rezistent... Ăsta-i secretul! Materialul e foarte rezistent în timp şi la eforturile impuse de purtarea propriu-zisă, la frecuş în atâtea treburi gospodăreşti şi de alta natură, la spălat şi la orice... Este rezistent şi nu cere a fi călcat, chiar dacă e călcat în picioare şi apoi spălat. E un material anti-jeg şi, ca atare, preţios. Devine economic. Cumperi un pantalon de acest fel şi te ţine până ce creşterea mădularelor te împiedică să-l îmbraci. Se poartă şi vara şi iarna, fără întrerupere, se usucă pe frânghie şi se pretează la orice modă: cu franjuri sau găuri, frecat să dea tentă de uzură pe anumite zone, pe talie sau sub talie. pentru a permite buricului să vadă şi să fie văzut de lume, strâns pe coapse sau larg, cu manşetă falsă, răsucită în funcţie de lungimea cracului, sau drept, până la gleznă ori să se târâie pe caldarâm, lung sau scurt, după preferinţe şi sezon... Se poarta de toate sexele si vârstele. La fete se poarta ca pantalon sau ca fustă. Ambele modele sunt avantajoase. Permit reliefarea, după intenţia purtătoarei, a întregii game de atracţii: picior complet ori doar o parte, fese apetisante şi unduitoare pe scheletul purtător ori lătăreţe, care să umple patul cum se vrea în lumea arabă, mijlocel lăbărţat sau tras ca prin inel şi unduitor, buric ornat cu metale preţioase din materiale de tot felul, chiar sintetice, cu sau fără curea la cingătoare, cu nasturi sau cu fermoare... Fusta se poate crăpa până peste limita obişnuita, în funcţie de cât de strâmtă este, pentru a uşura trecerea pragului casei, urcarea pe motocicletă sau pe băncile din parcurile frecventate pe înserat pentru anumite activităţi de socializare, care, făcute în grabă ori din mare nerăbdare, nu includ şi timp pentru coborârea firească sau dezbrăcarea propriu-zisa. De aceea, fusta se poate purta cu si fără... nimic altceva.

Jeans = material rezistent la frecuş! Se poate purta acasă şi la birou, în maşină ori pe bicicletă, în tramvai sau în căruţă, la oraş sau la ţară, la pescuit ori la agăţat, pe tren sau pe... şosea şi oriunde, pentru că ori pantalon ori, mai ales, fustă, zi sau noapte, este deosebit de incitator... Incită, suportă, rezistă şi nu plesneşte... Nici la lovituri de bici, nici la frecatul duşumelei sau al ringului de dans, nici la frecatul scăunelelor rotative de prin barurile de orice fel sau al băncilor, pereţilor, trunchiurilor de copaci, pe timpul cât pielea se scarmănă... Nici chiar la privirile dojenitoare ori vorbele de ocară a unor cucoane bătrâne, care fac ochii cât sarmaua la vederea sau ghicirea formelor ascunse de acest material rezistent la orice, mai puţin la privirile lacome, pofticioase ori răutăcioase şi pline de dezamăgire şi aşteptare justificată de vârstele înaintate, în cazul bărbaţilor posesori de conturi grase. La ei, dacă nu plesneşte, se aruncă şi se-nlocuieşte…

Referinţă Bibliografică:
VĂ RECOMAND MATERIALUL REZISTENT! / Marian Malciu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 304, Anul I, 31 octombrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Marian Malciu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Marian Malciu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!