CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Istorisire >  
Autor: Dorina Şişu         Ediţia nr. 234 din 22 august 2011        Toate Articolele Autorului

Uzura unui gând nu justifică lipsa lui
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Căutăm timpi pierduţi pentru a recupera din viaţă sau pentru a înţelege fericirea? Firescul îşi găseşte loc în dorinţă. Să ne întrebăm unde-i realitatea? În libertate. E adevărat că nu e nimic deosebit între vechea şi noua avangardă. Abdicăm în faţa libertăţii folosind cuvântul. Ne înfăşurăm în gânduri şi culori. De ce răul devine o tendinţă firească? Aşez deoparte laitmotivul multor tragedii pentru că simt piciorul în gol, în mijlocul lumii. 
  
Am admirat întotdeauna calmul cerşetorilor. Graţia privitului merită aplauze. Indiferenţa în faţa mizeriei merită un premiu de consolare. 
  
Aştepţi să vină timpul tău. Priveşti tâmpit în faţa cerului căutând să te încarci pozitiv cu fiorii frumosului. Trec ore. Trec visele. Devin icnetele rănilor. Noi chemăm cuvântul şi boala. Acceptăm inconştienţi nădejdea totalului, cuminţi ca în faţa unei icoane. 
  
Nu suntem înţelepţi pentru că nu cântărim înainte de-a da soluţii şi nici măcar nu gândim. Măcar am ajuns la o concluzie. Ne arde paralelismul mizeriei. 
  
Capcanele le facem noi. 
  
Întindem mâna pretutindeni după cuvinte. 
  
Cel care are nevoie de oameni, merge desculţ în zăpadă şi-şi linge rănile singur. 
  
Celui singur, libertatea pare un chin. Fiecare anotimp are parfumul său şi fiecare om are aripa sa. Culorile, caută după miros perechea. Epoca Kaliyuga a rămas un dar de neatins. Cine are puterea de-a păstra dharma fără a călca pe cioburi? 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Uzura unui gând nu justifică lipsa lui / Dorina Şişu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 234, Anul I, 22 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Dorina Şişu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Dorina Şişu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!