CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Istorisire >  
Autor: Cezarina Adamescu         Ediţia nr. 708 din 08 decembrie 2012        Toate Articolele Autorului

UNDE EU NU MĂ AFLU...tabletă - CEZARINA ADAMESCU
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

 

 

 

UNDE EU NU MĂ AFLU...  

 

Mă reprezintă cărţile mele, ambasadorii mei guralivi şi tăcuţi, pe care i-am născut, crescut şi trimis, acolo unde eu nu pot ajunge. Acesta este miracolul creaţiei...Ecouri despre receptarea lor, pe cele cinci continente primesc mereu şi parcă nu-mi vine a crede...Nici n-am visat să fiu cunoscută în Noua Zeelandă, Australia, Americile, Asia, ca să nu mai vorbim de Europa. Cele mai mari surprize le-am avut din partea cărţilor mele care mi-au adus lauri lăuntrici care nu pot fi comparaţi cu nici un premiu. E şi acesta un motiv de orgoliu personal pentru faptul că am trăit doar prin cărţile mele, am respirat prin ele, am plâns şi am râs doar cu ele.  

S-a întâmplat să-mi lansez cărţile pentru care am luat şi premii, dar eu să nu fiu prezentă acolo. La Târgu Mureş, am luat premiul pentru trei cărţi de critică literară, dar n-am putut să ajung acolo unde toţi mă sărbătoreau. Cărţile s-au lansat în lipsa mea, dar m-au reprezentat cu succes.  

Recent, la Teatrul Dramatic gălăţean, „Fani Tardini”, două albume dedicate lui Ionuţ Florea din creaţia mea din vara aceasta, au stat la masă la loc de cinste şi m-au înlocuit. Actorii au recitat din albumul memorial „Răstignire pe lacrimă” – scris pentru pictorul Ionuţ-Cătălin Florea, iar cărţile mele au circulat din mână în mână. Poate fi ceva mai înălţător?  

Ce altă dovadă de credinţă şi iubire mai pot dobândi?  

Oamenii trădează, cărţile nu. Oamenii uită, cărţile sunt memoria sufletească a tuturor.  

Ele vor fi cu mine şi în lumea aceasta şi în cealaltă.  

Mă voi prezenta în faţa Tronului cu braţele pline de cărţi şi le voi arăta îngerilor şi sfinţilor şi chiar Tatălui Ceresc. Sunt motivaţia mea, pentru toate slăbiciunile, alunecările şi erorile mele.  

Pentru ele m-am nevoit toată viaţa. Am stat în băncuţa mea, o bancă aflată uneori, într-un ungher. Dar de acolo, am putut să zămislesc ceea ce alţii, aflaţi în primele rânduri, n-au reuşit sau nu şi-au propus.  

E uşor să fii la faţă de cortină, să culegi aplauze, să primeşti flori şi zâmbete.  

Mai greu este să fii după arlechin, în culise sau în cuşca sufleorului, convins că fără aportul tău, spectacolul vieţii se va derula, la fel de bine. Nimeni nu te va invita pe podium. Dar tu ştii adevărul.  

Un rol mic, dar esenţial şi absolut necesar pe această scenă lumească unde toţi dau buzna pentru rolurile principale.  

La sfârşit însă, cortina cade la fel peste toţi.  

 

8 decembrie 2012  

Solemnitatea Inaculatei Concepţiuni  

 

CEZARINA ADAMESCU  

Referinţă Bibliografică:
UNDE EU NU MĂ AFLU...tabletă - CEZARINA ADAMESCU / Cezarina Adamescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 708, Anul II, 08 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Cezarina Adamescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Cezarina Adamescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!