CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  
Autor: Silvia Katz         Ediţia nr. 239 din 27 august 2011        Toate Articolele Autorului

UN OM DE DEPARTE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
 
  
UN OM DE DEPARTE 
  
DE 
  
SILVIA KAŢZ 
  
Aş dori să cunoaşteţi un om deosebit care, deşi trăieşte departe de locul dulce al copilăriei - tocmai în Australia, nu şi-a uitat niciodată rădăcinile şi dragostea neţărmuită pentru graiul românesc. A plecat din Romania în urmă cu foarte mulţi ani deoarece lumina libertăţii, a exprimării spirituale, îl chema pe alte meleaguri ca să se împlinească. A devenit un emigrant dar acest fapt nu l-a împiedicat, aşa cum spunea într-un interviu, să încerce să cunoască şi să se hrănească din cultura universală. Acest om se numeşte GEORGE ROCA, a cunoscut la începutul tinereţii lumea teatrului şi a filmullui şi chiar dacă nu a reuşit să-şi îndeplinească visul de a face regie de film, a continuat să aibă legături cu această lume.  
  
Iubeşte poezia dar scrie şi proză. Editor al mai multor reviste încearcă să dea şansă scriitorilor începători care doresc să se exprime şi să devină cunoscuţi. A luptat să rupă bariera dintre generaţii, să ajute pe toţi din experienţa domniei sale. Are în spate o vastă activitate jurnalistică prin care încercă să aducă în faţa lumii, cultura românească şi dulcele grai mioritic pe care doreşte să-l tranzmită şi generaţilor viitoare.  
  
Pe lângă vasta activitate literară şi publicistică exprimată în multe reviste de prestigiu din Romania, Australia şi America, a publicat mai mult cărţi, printe care: ,,Evadare din spatiul virtual,, , ,,De vorbă cu stelele,, , ,,Voievod Stefan cel mare şi sfânt,, , ,,Dezvoltarea Arhitecturii în perioada de domnie a binecredinciosului. 
  
A publicat alături de alţi autori în antologii cum ar fi: Orizonturi Albastre, Dincolo de orizont, Mărturisirea de credinţă literară, Arta de a fi...etc. A editat mai multe cărţi în limba română printre care Torentele vieţii, Evadare în spaţiu, De vorbă cu stelele. Sunt multe de scris despre activitatea acestui om care deşi trăieşte departe, ca şi mine într-o altă ţară, îl simt aproape şi îi mulţumesc pentru tot ceace face. Aşa cum şi noi încercăm să contribuim la promovarea culturii şi a spiritualităţi româneşti.  
  
Am avut şansa de a-l cunoaşte pe acest om prin cuvântul scris şi am rămas uimită de simplitatea şi amabilitatea pe care mi-a oferit-o, dându-mi încredere şi ajutor. Sunt sigură că a ştiut mereu să dăruiasă cuvinte sincere, optimism şi entuziazm. Pe chipul acestui om, cu privirea deschisă, se poate citi bunătatea, cât şi un gând bun pentru a descreţi şi lumina frunţile altora.. Domnia sa face parte din cei care nu îşi vor ascunde niciodată mândria de a fi român, dreptul de a spune lucrurilor pe nume şi de a-şi pune pecetea pe destinul multor oameni ajutându-i să-şi îndeplinească visele. Am ascultat cu plăcere şi emoţie interviul pe care l-a dat la radiou în emisiunea ,,Români în lume,, unde a răspuns cu multă sinceritate. Ca de fiecare dată a vorbit despre românii răspândiţii în lume pe care îi doreşte mult mai uniţii şi mai responsabili şi pe care va încerca şi de acum încolo să-i ajute şi să le fie alături. Am citit cu multă plăcere articolul scris de dumnealui, numi ,,Români Geniali,, în care aducea date concrete despre oamenii minunaţi, genii ai României care au lăsat peste ani pe faţa lumii semne şi fapte ca noi şi generaţiile viitoare să ne putem mândri. Amintea printre altele despre românul Dumitru Văsescu care a construit automobilu cu motor cu aburi în anul 1880, despre Victor Babeş care aşa cum ştim a realizat primul trata de bacteriologie din lume în 1885. Urmează alte exemple ca;  
  
În 1886 Alexandru Ciurcu-construieşte prima arbarcaţiune cu reacţie sau în 1895 D. Hurmuzescu-descoperă telescopul . Acestea sunt doar unele exemple pe lângă foarte multe enumerate de dânsul..  
  
Despre scritorul George Roca sau scris şi se vor mai scrie multe, dar am îndrăznit şi eu să pun în cuvintele mele simple, admiraţia şi stima pentru tot ceace dăruieşte semenilor şi chiar dacă este ,,Omul de departe,, suntem mulţi care îl simţim aproape.  
  
La sfârşitul intreviului dânsul a spus că; ,,îşi doreşte bucurie şi linişte,, iar eu sper din suflet ca viaţă să-l înconjoare mereu cu lumina ei binecuvântătoare şi poate cândva chiar fericirea îl va atinge cu aripa sa. Sunt mândră şi fericită că am avut şansa de a fi cunoscut o asemenea personalitate şi îi doresc să bucure în continuare inimile românilor prin scrierile sale, pline de comori.  
  
SFÂRŞIT-ISRAEL-2011 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
UN OM DE DEPARTE / Silvia Katz : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 239, Anul I, 27 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Silvia Katz : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Silvia Katz
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!