CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Foileton >  

Un gând bun, pentru minunatele sărbători de iarnă, prietenului meu - cititorul
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Parfum de cetină de brad, risipit uşor, purtat din adâncimi de cer albastru, până departe, departe...în sufletele pline de lumină şi culoare ale oamenilor. Fulgi de nea, uşor rotiţi, aducând pe aripile lor curate Îngerii Vestitori ai Naşterii Mântuirii Noastre. Oameni, ridicând mâinile a rugăciune către Steaua Sus Răsare, spre a păcatelor spălare. Copii, cu obrajii rumeni, purtând în glas magicele sclipiri ale Raiului Păcii. Peste tot, cântece de veselie, colindele străbune, aşternându-se la ferestre, prin case, pe ramurile brazilor împodobiţi de sărbătoare, ca beteala poleită cu aurul iertării. Inimi, zvâcnind de bunătate pentru fraţii, prietenii, cunoscuţii ori pentru toţi oamenii lumii, bătând acum..la unison, într-o magică simfonie a binecuvântării. Cuvinte, poleite cu argint, clopoţei, clopoţei, gravând pe retina amintirilor noastre, aroma inconfundabilă a Copilăriei. Pruncul Preasfânt, în braţele Maicii sale Preacurate, zâmbeşte Lumii - Altar de Jertfă sublimă.  
  
Toate acestea, într-un buchet de curate simţăminte, ţi le dăruiesc ŢIE, dragul meu prieten, în această sfânta zi de sărbătoare! Să fii sănătos - ca piatra, curat - ca lacrima, bogat - ca cerul, frumos - ca zâmbetul unui copil, bun - ca pâinea cea caldă, iertător - ca sufletul de mamă, prietenos - ca Raiul, iubit - ca lumina. LA MULŢI ANI! CRĂCIUN FERICIT!  
  
Al tău prieten, 
  
Gheorghe A. Stroia 
  
Revista Armonii Culturale 
  
www.armoniiculturale.ro 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Un gând bun, pentru minunatele sărbători de iarnă, prietenului meu - cititorul / Gheorghe Stroia : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 353, Anul I, 19 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Gheorghe Stroia : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Gheorghe Stroia
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!