CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  

Un corp de adolescent
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Te pierzi în mine, mi-ar plăcea să cred, dar nu ... mă pierd în tine, dar nu spun, de ce aş spune ... te îmbrăţişez cu nisipurile mişcătoare, cu vâile ascunse în adâncimi şi dealurile neexplorate, pâlpâind te cuprind cu ardoarea degetelor înfometate după ovăz, după floare ... gândurile tale deschid porţi spre interiorul nostru, descoperă de ce suntem, de ce şovăim, de ce reuşim, de ce ne bucurăm, de ce păşim în direcţii greşite cu bună ştiinţă? 
  
Sunt o fântână adâncă, ascunsă, cu apă curată ... sunt un luminiş în calea ostenelii, cu iarbă moale, care îţi alunecă sub picioare cu supunere ... sunt zi în noapte şi vis în ochii deschişi, sunt o palpare, o lumânare şi un gând travestit. 
  
Eşti o stea, o concepţie, eşti un sistem, un principiu greu de ajuns, eşti luna mea de pe pernă, o buruiană extirpată, o floare presată între poeziile mele preferate. 
  
Acelaşi lucru vrem, să fie primăvară. 
  
Dormisem în camera cea mică, hărăzită pentru musafiri, dar având curba efortului de dimineaţă viguroasă, mă scol înainte de vreme, ies din camera fără viaţă şi intru în bucătărie ... să mă întâlnesc cu o viziune magică. 
  
David al lui Michelangelo? Un gladiator în miniatură sau un Raffael în culori? 
  
Ceva din toate acestea şi în plus, distanţa de nici trei metri dintre mine şi el, o distanţă accesibilă tuturor simţurilor ... ce ar fi fost să-mi fi pus mâna atunci pe acest trup? Ca să mă conving, există? respiră? Sau e divin, doar în starea de somn? 
  
Observam liniile unui corp frumos, bine clădit, uşor bronzat, o combinaţie de masculinitate şi fineţe. Fragilitate? Nu, numai sensibilitate. 
  
Avea picioare lungi, cu pulpe desenate, dar fără păr vizibil, poate avea fire blonde, care nu se vedeau de la acea distanţă. Picioare care te chemau să le atingi, să le iei model pentru o lucrare în lut sau o poezie ulterioară. Picioare ca şi la expoziţie, pe care se scrie: vă rugăm, nu atingeţi exponatele. Nu le atingeam, doar le mângâiam cu privirea în toată lungimea lor, până se terminau într-un slip în culoarea dimineţii, pradă devotată a visurilor nocturne prelungite. 
  
Slipul dormea şi el liniştit, nu se vedea pe el nici o agitaţie. Acum îmi pare rău, enorm de rău că în atâţia ani de copilărie nu am stat alături, unul de altul şi fizic, nu numai sufleteşte ... ca să-l fi simţit pe el ca fiinţă opusă în gen, ca să-l fi provocat, ca să mă fi provocat. Nu, din toate acestea nimic nu s-a întâmplat, nouă, deşi am crescut în aceeaşi copilărie, viaţa nu ne-a îngăduit să împărtăşim chiar şi adolescenţa. Nu am stat niciodată atât de aproape de el ca să-l fi simţit, să-i fi văzut dorinţa pentru mine, dintr-un corp atât de cald şi apropiat. 
  
Deasupra slipului - ombilicul cu un puf abia perceptibil, schiţa o linie până la părul ascuns sub pânza slipului, de multe ori în viaţă urmăream acest drum enigmatic ce se întindea într-o direcţie univocă, o fâşie de păr de sub ombilic care ţine până la organul bărbătesc ca o cascadă, ca o uliţă de pajişte, ca meridiana cu care te poţi juca, închipuindu-ţi ultima staţie, unde cascada de păr ajungea într-un ocean negru sau de un brun- blând cu valuri încreţite. Ce senzaţie tactilă îţi dă mângâierea care se topeşte azi, se anulează la vederea băieţilor cu părul tuns pe corp. 
  
Te-ai juca cu mătasea din zonele calde până s-ar trezi băiatul sau bărbatul. E interesant, organul genital îşi trăieşte viaţa parcă independent de persoană, dar în profundă dependenţă cu senzualitatea vizuală, auditivă sau mai ales, tactilă. 
  
Razele soarelui se jucau nestingherite pe abdomenul fin al băiatului, îl mângâiau, îl înconjurau, îl sărbătoreau. Atunci nu am îndrăznit să-mi plimb degetele pe statuia vie lungită pe pat, doar cu privirea măturam corpul în lung şi în lat şi eram fericită că pot satisface foamea adolescentei. Îmi părea bine de materialul didactic atât de estetic şi erotic, atât de curat şi inocent, un trup abia dezvelit de hainele ludice ale copilăriei. 
  
Ce tablou! Nu-l strica nici o umbră a vieţii, nici un canal rău mirositor al realităţii, nici un colţ murdar al experienţelor de mai tărziu, era un peisaj de vizitat doar cu ochii, de mângâiat doar cu ochii, de mâncat doar cu ochii ...  
  
Relele urmau după aceea. 
  
Pe trunchi se evidenţiau grupuri mici de muşchi, fiecare la locul lui, ca să dea întregului o imagine unică a unui corp de adolescent, care încă nu era cuprins de puterea masculinităţii, nevoia de a cuceri sau a cotropi. 
  
Era un corp care acum se cocea, se maturiza, deşi liniile pline şi goale mă atrăgeau cel puţin estetic, mai mult nu îndrăzneam să conştientizez nici eu. Neavând creioane, acuarele, îl fotografiam cu retinele fotosensibile corpul- David, al unui tânăr enorm de apetisant. 
  
Dacă el ar mai fi dormit, dacă în casă nu erau părinţii, dacă eu aş fi avut atâta îndrăzneală câtă curiozitate, m-aş fi dus la pat, m-aş fi aşezat pe marginea lui fără să-i perturb somnul liniştit şi aş fi atins acest corp îmbrăcat în mierea razelor solare pătrunse pe geam simultan cu zorii zilei ... începând de la degete, apoi cilindrii picioarelor lungi şi fine, până la slip, acolo îmi ridicam mâna şi-i mângâiam abdomenul ferm, pectoralii, braţele cu împletituri delicate până la gât, apoi buzele şi fruntea, moment în care el s-ar fi trezit şi m-ar fi tras mai aproape de acest trup al lui în trezire, de plin romantism, foame, curiozitate, instinct primar, până să simtă cum cresc puterile în el, cum mă doreşte timid şi fremătându-se şi cum vrea să împartă fierbinţeala lui numai cu mine ...  
  
Mâna cade pe faldurile învelişului de pământ, de susţinere într-o lume crepusculară, universală, nestăpânită şi mergem înainte, depăşind orizontul prescris, ne culcăm pe margine de drum, de hârtie, de pat, şi credem că suntem în universul iubirii puternice şi ne simţim atât de bine, de ne apucă grandomania, care nu se termină niciodată, mă voi scălda între peştişorii de aur necontenit, doar, cine ar putea să ne întrerupă dansul, poezia, îmbrăţişarea eternă cu amprente incisive? 
  
Suzana Deac 
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Un corp de adolescent / Suzana Deac : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 344, Anul I, 10 decembrie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Suzana Deac : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Suzana Deac
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!