CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Povestiri >  
Autor: Radu Alexandru         Ediţia nr. 725 din 25 decembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Umbre de vină
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

 

Memorii dulci amărui încep să-mi invadeze mintea . Mă plimb nostalgic pe aleea cu castani bolnavă de răcoarea toamnei, apăsând cu paşi grei peste inima muribundă a vreunei frunze ruginii . Delirul febrei în care mă aflu accentuează tristeţea care mă macină . Peniţa îmi aluneca neputincioasă, oprindu-se să respire, să-şi ia aer şi s-o ia de la capăt . Imaginaţia mă poartă pe aripile ei de vis .  

Uneori încerc să-mi imaginez o viaţă lipsită de culoare . Un fior de aprigă spaimă îmi bântuie gândul . Stiloul parcă refuză să mai scrie la dispariţia ipotetică a albastrului din cerneală . Albastrul… acea infinită culoare ce învăluie valurile ce se lovesc cu putere de ţărm . Acea culoare a văzduhului nesfârşit ce mi-a marcat întreaga-mi copilărie... Sau oraşul ! Purpuriul razelor de soare la asfinţit, pe care le-am sorbit din priviri de fiecare dată cu atâta sete ! Auriul, culoarea lanului de grâu copt ce se leagănă la adierile pline de mister ale vântului . Culoarea ţărmului a cărui trup nisipos îmbrăţişează cu atâta tandreţe marea . Verdele crud, cu adieri înmiresmate de iarbă mângâiată de atingerile de caşmir ale soarelui… Florile ! Cum aş putea să le anulez podoaba cea mai de preţ : culoarea ?Cu ce drept le neg eu existenţa ?Oh, dragele mele, mă veţi putea ierta vreodată că am încercat să vă neg existenţa?  

Umbre de vină încep să-mi invadeze sufletul : cum m-aş putea gândi la o lume în care nu va mai prima culoarea, iar sufletul meu va fi nevoit să aleagă între negrul adâncului şi albul înaltului de necuprins . Un sentiment ciudat mă cuprinde... Este un amalgam între vină, teamă, disperare...  

O astfel de lume crudă, a nonculorilor, nu poate fi descrisă în cuvinte . Ar fi ceva inuman să mă gândesc la dispariţia bucuriei, a viselor, a jocului . Culorile sunt cele care dau viaţă universului . Ele deschid o nouă poartă spre o ţară a binelui, a purului . Vina mă cuprinde treptat...  

Cum aş fi putut să descriu o astfel de lume, o lume în care nimic nu ar mai fi la fel . Oare,...oare cum aş putea trăi în această iluzie a unui paradis . O imagine dezolantă îmi cuprinde mintea...  

Îmi este teamă, atât de teamă...  

Din fericire încă nu trăiesc într-o astfel de lume . Încă mă pot bucura de fiecare culoare pe care minunata natură o aşterene înaintea ochilor mei ca o contemplare a frumosului . Fiecare clipă este o oportunitate care mi se deschide înainte, pentru a putea admira cel mai mare pictor al universului-natura .  

Si totuşi...urme de vină îmi invadează sufletul, gândindu-mă că mi-am imaginat, chiar şi pentru o clipă, o lume fără culori .  

Referinţă Bibliografică:
Umbre de vină / Radu Alexandru : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 725, Anul II, 25 decembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Radu Alexandru : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Radu Alexandru
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!