CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Analize >  

Trădarea lui Băsescu - articol scris de Prof.Dr. Viorel Roman
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Am primit acest articol spre publicare de la Dl. Prof. Dr. Viorel Roman  
 
În orient, de la Bucureşti la Beijing şi de la Moscova la Meca ţelul şi rezultatul acţiunilor şi discuţiilor depinde de rege şi preot (Geneza 14, 17-24), de cel ales, uns de Cel de Sus. În despoţia orientală, rezultatul proiectelor sau a dezbaterilor de idei este secundar. Important, determinant este voia Domnului, Stăpânului şi o poziţie cât mai sus în ierarhie. Aşa că celor de jos nu le rămâne decât minciuna şi furtul, singurele forme de protest.  
 
În occident, din Carpaţi până în California şi din Anglia până în Australia, vicarul Celui de Sus este papa de la Roma. Proiectele şi discuţiile regilor, preşedinţilor, oamenilor de afaceri sau de rând se concentrează pe obţinerea unor rezultate. Ierarhia e secundară. Capitalul şi munca sunt în vest hotărâtoare, ca şi statul de drept şi drepturile omului.  
 
Care-i sistemul cel mai bun? Fiecare are fideli, dar globalizarea, occidentalizarea lumii nu mai poate fi oprită. Lumea orientală se integrează, adaptează şi uneori protestează, ca la referendumul din 2012, când baronii moldo-valahi au organizat un puci parlamentar pentru demiterea Preşedintelui Traian Băsescu, care tradează, din perspectiva lor, vechile cutume şi se orientează spre vest, vrea stat de drept.  
 
Pentru a-l detrona la Bucureşti pe rege şi preot uns de Cel de Sus, singura poziţie, într-adevăr importantă, celelalte sunt derivate, după cum am văzut mai sus, baronii moldo-valahi au falsificat 1,5 milioane de voturi. În partea occidentală a ţării, în Transilvania şi Banat, unde obţinerea de rezultate e mai importantă decât cine-i Şeful, s-a votat împotriva puciştilor, pentru menţinerea statului de drept şi promovarea drepturilor omului cum sunt ele formulate în occident, nu ca cele ale sclavului modern oriental.  
 
Integrarea în lumea occidentală, a Sfântului Imperiu Roman şi a Ligii Creştine (azi UE şi NATO) a greco-ortodocşilor este un experiment nou, în curs. Greco-ortodocşii au profitat de generozitatea UE şi după ce au trăit un deceniu din împrumut, acum sunt faliţi şi cer clemenţă, pentru că nu vor să renunţe nici la euro şi nici la nivelul de trai occidental, ceea ce nu poate fi un proiect de perspectivă, totuşi, merge încă târâş, grăpiş. Refacerea unităţii creştine, chiar şi la acest nivel jos, material, obligă occidentalii la unele sacrificii.  
 
Proiectul grec - ortodocşii consumă, occidentalii plătesc - l-a îmbrăţişat şi prim-ministrul, grecul Tăriceanu şi ministrul său de finanţe, armeanul Vosganian, când au dublat salariile şi pensiile din burtă. Grecia e model pentru România, dar vine criza 2007, occidentalii devin circumspecţi şi Băsescu reduce cu 25% salariile şi pensiile, care fără sprijinul UE/FMI şi a celor trei milioane la muncă în UE, ar fi discutabile.  
 
Această reducere cu 25% este o trădare a ortodoxiei şi o ploconire faţă de occidentalii Barroso, Merkel etc.. Aşa că baronii moldo-valahi, secţia de tineret Crin Antonescu şi Victor Ponta, pilotaţi de vechii comunişti orientali, Iliescu şi Voiculescu, cu toate că au eşuat de două ori să-l dea jos pe preşedintele ţării şi să oprească orientarea spre vest, UE/NATO, luptă mai departe pentru modelul oriental, moştenit de la cea mai incapabilă administraţie din lume, cea turco-musulmană în alianţă cu cea pravoslavnică.  
 
Puciul din 2012 a fost şi o reactţe a pierderii avansului de încredere a occidentalilor faţă de români. Va reuşi cultura statului de drept şi a drepturilor omului occidental să treacă acum Carpaţii şi să înlăture cultura despotismului clientelar, parazitar, oriental, fără un dialog între Bucureşti şi Roma, fără refacerea unităţii dintre ortodocşii şi creştinii occidentali?  
 
Prof. Dr. Viorel Roman  
 
Bremen  
 
12 septembrie 2012  
 
www.viorel-roman  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Trădarea lui Băsescu - articol scris de Prof.Dr. Viorel Roman / Georgeta Resteman : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 622, Anul II, 13 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Georgeta Resteman : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Georgeta Resteman
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!