CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Poeme > Rasfrangere >  
Autor: Florica Reinprecht         Ediţia nr. 649 din 10 octombrie 2012        Toate Articolele Autorului

Totul depinde de felul în care interpretăm

 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Cum şi filmul este un Hobby de-al meu mă hotărîsem ca de ziua mea de naştere să merg la cinematograful meu preferat pentru a viziona filmul cu titlul „The Help“ atîta timp cît mai rulează pe marele ecrane ale UCI-ului.
Într-o măsură mai mare sau mai mică şi filmele fac parte din viaţa noastră, astfel încît facîndu-ne şi ele la rîndul lor să plîngem, să rîdem ba chiar fiindu-ne dascăle într-un fel sau altul.
Filmul „The Help“ este cel care m-a determinat să aştern pe hîrtie concluzia la care m-au adus trăirile prin care bineînteles că se numără şi filmele sau altfel spus viaţa.
Şi anume: cum că totul depinde de felul în care interpretăm, iar a interpreta se leagă într-u totul de caracterul nostru, existînd doar două feluri de caracter,
şi anume: caracter tare
şi
caracter slab,
însă şi caracterul depinde de categoria de oameni din care facem parte
şi anume: categoria de oameni buni (bineintenţionaţi)
şi
categoria de oameni răi (răuintenţionaţi),
iar aceste categorii avîndu-şi rădăcinile în gradul de cultură şi educaţie, ca prin urmare să ne divulge felul nostru de a gîndi.
Spre exemplu am să fac aluzie la filmul “The Help”: cum unora dintre noi “oameni” nu le convin de alţii dintre noi tot “oameni” ce sînt mai deschişi sau mai închişi la piele, astfel încît ca cei mai deschişi la piele să se îmbulzească prin solare, prin ţări calde sau chiar în a se tolăni cu orele la soare, pe cînd cei mai închişi la piele recurg la operaţii de depigmentare, diferite creme şi fugind de soare, acestea fiind unele dintre metode. Astfel încît atît cei deschişi la piele cît şi cei închisi la piele caută vehement să rezolve ceea ce-i apasă de un timp mai scurt sau mai îndelungat, fără a se întreba de ce au ajuns să aibă acest complex de care sînt conştienţi sau nu, complex care se mai defineşte şi prin ură şi dispreţ, faţă de ei înşişi sau de opuşii lor atît la propriu cît şi la figurat, ca abia după aceea să analizeze dacă e întradevăr ceea ce îşi doresc şi mai ales dacă e spre binele şi sănătatea lor si a semenilor lor.
E adevărat faptul că unii dintre noi “oameni” ne-am născut în împrejurări mai bune sau mai puţin bune, că am primit o educaţie aleasă sau mai puţin aleasă, că am avut ocazia sau norocul, dacă îl pot numi astfel, de a învăţa sau nu şi mai ales dacă am profitat de ocazie, de noroc-ul ce ni le-au oferit viaţa respectiv cel Atotputernic.
Pentru acei dintre noi “oameni” care nu au avut ocazia şi nici împrejurările nu le-au fost favorabile un lucru nu trebuie să-l uităm niciodată
şi anume: că pentru a gîndi nu e nevoie de a studia, însă e nevoie de gîndire pentru a putea studia.
În concluzie totul depinde de felul în care interpretăm.
Filmul “The Help” este unul din filmele ce trebuiesc neapărat văzute.
Ca şi voi toţi “oameni” sînt şi eu un “om” dintre noi “oameni”.
Referinţă Bibliografică:
Totul depinde de felul în care interpretăm / Florica Reinprecht : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 649, Anul II, 10 octombrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Florica Reinprecht : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Florica Reinprecht
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!