CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Selectii >  

TEMPLUL
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Trupul este templul sufletului!  
Învelişul materiei ocroteşte lumina spiritului şi libertatea nevăzută a gândului.  
Cinsteşte-ţi corpul, purifică-l cu energia vitală a apei dar şi cu puterea divină a minţii celeste!  
Nu-l intoxica, nu-l pedepsi cu chinuri şi otrăvuri!  
Cinsteşte-l ca pe un dar de la Dumnezeu, un oaspete drag al inimii tale! În el sălăsluieşte magistrala invenţie a Creatorului. Existenţa ta terestră luminoasă şi curată.  
Păstrează-ţi locuinţa spălată de relele vremurilor şi spiritul va fi vântul ce poartă energiile si elementele cunoaşterii nemărginite.  
Deschide uşa musafirului gingaş ce-ţi calcă pragul. Oferă-i focul vindecător al iubirii tale! Locul tău în regatul mamei Terra. Ea este elementul de bază al sănătăţii tale. Pământul pulsează de viaţă. Fiinţele, plantele îi fertilizează Grădina. Lacrima de pe obrazul tău este stropul de rouă, precum zbaterea de geană e tremurul frunzei în vânt.  
Natura e vraciul vieţii, comuniunea omului cu mediul înconjurător. Îngerii ascultă arcuşul vrajit al viorii.Tu doar încerci să ajungi la perfecţiunea lui.  
Tunetul urii întunericului şi poftei de putere iţi dă târcoale. Nu le permite să-ţi distrugă templul sfânt! Nu-l vei putea reconstrui.  
Urmează raza jucăuşă a soarelui, căldura, duioşia dar şi pasiunea lui eruptivă. El îţi alimentează iubirea fierbinte a stelei ce te călăuzeşte şi stă la fereastra dinspre oceanul anilor tăi, îmbogăţind mediul in care trăieşti.  
Împleteşte-ţi INIMA-TRUPUL-SPIRITUL-GÂNDUL, cele patru elemente ale vieţii!  
Nu lăsa umbrele nocive să-ti dizolve armonia!  
Iubeşte, simte, crează, păşeşte hotărât dar valsează elegant pe cărările destinului, inventează zone ce şerpuiesc subtil, alei cu surprize pentru vizitatorii ce-ţi calcă pragul. Antrenează-i să asculte ritmurile inimii şi muzicii tale, nu-i lăsa să rătăcească în labirintul deşertăciunilor!  
Invită-i în camera magiei, fii prestidigitatorul spectacolului ce bucură ochii, învelişul material...TU.  
Aripa conştiinţei spirituale, mângâierea ce alintă polurile trupului.  
Nu pierde artificiile din minunăţia curcubeului! Toate sunt daruri ce ţi-au fost oferite de inteligenţa supremă.  
Caută, cere, doreşte, simte, suferă, atinge! Pătrunde in povestea sorţii ce ţi-a fost scrisă. Nu uita să urci la altarul piramidei, a fost construită special pentru tine! A răsărit din patima dorinţei, dorului de necunoscut şi dăruire a celui ce a avut incredere când ţi-a încredinţat misiunea! Trebuie să ajungi pe piscurile cele mai înalte!  
Fii steaua începutului si drumul spre nemurire!  
Speranţa este covorul de iarbă al paşilor tăi. Oferă-i respect şi afecţiune!  
Te va răsplăti mai mult decât aştepţi. Pătrunde curajos în subteranele minţii, tu ai puterea! Aşa ai fost investit. Fă o reverenţa aristocratică in faţa vieţii, cinsteşte-ţi menirea! Invit-o în castelul viselor şi aspiraţiilor trecute in manuscrisul destinului.Negociază-ţi planurile, nu ceda în faţa ingratitudinii, răutăţii şi slăbiciunii!  
Eşti sacrificiul din imensitatea timpului, din acest motiv ţi se cuvine respect. Dar trebuie sa apreciezi ca fiecare dimineaţă în care te trezeşti şi eşti viu, este o minune. Fiece clipă e un dar. Nu uita!  
 
Camelia Constantin  
 
2010  
 

 
  
Referinţă Bibliografică:
TEMPLUL / Camelia Constantin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 236, Anul I, 24 august 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Camelia Constantin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Camelia Constantin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!