CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  
Autor: Tatiana Scurtu Munteanu         Ediţia nr. 106 din 16 aprilie 2011        Toate Articolele Autorului

Targul de Craciun din Belgia
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Târgul organizat de Crăciun în Liege îşi aprinde luminile, integrându-se în familia pieţelor europene de Crăciun de douăzeci şi patru de ani. Este nu numai cel mai mare sat al Crăciunului din Belgia, dar şi cel mai vechi. Păstrând cu fidelitate tradiţia germanică a târgurilor de Crăciun, cel din Liege reaprinde în inima oraşului vraja sărbătorilor de iarnă. De-a lungul acestor ani, evenimentul şi-a format un obicei şi atrage peste un milion şi jumătate de oameni, numărul vizitatorilor străini fiind în permanentă creştere.  
 
Incepând cu ediţia din 2010, sătucul face parte dintr-un proiect special de iluminat, pentru a spori magia sărbătorilor şi puterea lor de a seduce. Pentru prima dată, 55 de globuri luminoase vor fi agăţate în copacii din Piaţa Liege, care vor fi acoperiţi şi cu zăpadă artificială, iar pomul de Crăciun va fi îmbrăcat în 10.000 de leduri de putere mică. Gardurile amenajate vor servi drept suport expoziţiilor din piaţă.  
 
Aviz colecţionarilor! De Crăciun, târgul va inaugura un oficiu poştal şi un timbru special al sătucului. Biroul poştal va funcţiona cu scopul de a expedia zi de zi felicitările celor care vor participa la târg. Felicitările vizitatorilor vor purta o ştampilă specială şi un timbru reprezentativ. De asemenea, o noutate a târgului o va constitui cana sătucului, care va purta imaginea sărbătorii, este dedicată fiecărei persoane pentru vinul fiert de la cabane sau ca un obiect de colecţie printre suvenire.  
 
Adevărate opere de artă sunt globurile de Crăciun realizate de meşteri artizani autentici. Acestea sunt făcute din sticlă şi pictate de mână, înfăţişând personaje din folclorul local. Colecţia globurilor din târg este în creştere pentru împodobirea brăduţilor din acest an.  
Două terase vor permite clienţilor să se bucure de diversele specialităţi în timp ce pot admira panorama sătucului şi a clădirilor istorice care îl înconjoară. „Saloon du Village” ne propune o ambianţă din sudul Statelor Unite ale Americii- "Route 66" cu o atmosferă muzicală adecvată şi un meniu pe masură, precum chili con carne sau spare ribs, în timp ce „Saumon Ivre” vine cu produse de mare – somon, stridii, fructe de mare, care îi vor încânta regeşte şi pe cei mai fini gurmanzi.  
 
In Piaţă va fi ridicată o pârtie înaltă de 10 metri pentru cei pasionaţi de săniuş.  
Deschiderea târgului de Crăciun va avea loc vineri, 26 noiembie şi va funcţiona până pe 30 decembrie, iar pe 27 noiembrie 2010 va avea loc inaugurarea acestuia în prezenţa autorităţilor. Un spectacol muzical va fi susţinut de cântăreaţa Marka şi a unei mini-formaţii.
 
Referinţă Bibliografică:
Targul de Craciun din Belgia / Tatiana Scurtu Munteanu : Confluenţe Literare, Ediţia nr. 106, Anul I, 16 aprilie 2011.

Drepturi de Autor: Copyright © 2011 Tatiana Scurtu Munteanu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Tatiana Scurtu Munteanu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!