CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Cugetari >  
Autor: Elena Armenescu         Ediţia nr. 699 din 29 noiembrie 2012        Toate Articolele Autorului

Ţara mea
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Ţara mea  

 

Ţara mea este vatra pe care ard focurile în jurul cărora s-au adunat serile strămoşii noştri, unde au spus nepoţilor basmele cu Feţi Frumoşi, Ilene Cosanzene şi zmei. Este Plaiul mioritic sacralizat în scrierile sale de poetul Lucian Blaga!  

Ţara mea este aerul pe care-l respir şi văzduhul plin de zborul animat de dragostea pentru viata a pasărilor ce ne prind uneori in vibratia lor, înaripându-ne visele!  

Ţara este inima neamului meu care bate cu acelaşi puls când aude cântecele populare ori îi joacă dansurile în sărbători. Ţara mea este spiritul acestui popor slăvitor al Cratorului şi întregii naturi în mijlocul căreia i-a fost dat sa trăiască, bucurandu-se de toate bogaţiile şi frumuseţile formelor de relief din cele patru anotimpuri!  

Limba poporului meu este ”limba sfântă a vechilor cazanii” asa cum o califica poetul Alexei Mateevici, lasându-se purtat totodata de frumusetea ei pâna în miezul cel mai adânc al înţelesului:  

”Limba noastra-i numai cântec,
Doina dorurilor noastre,
Roi de fulgere, ce spintec
Nouri negri, zari albastre”.
 

Leagănul istoriei ne-a purtat din veac în veac, în aceasta ţară aparată de vitejii ei fii, care cu pretul cel mai mare posibil - jertfa de sine – şi-au sacrificat viata în numele dragostei de glie. O iubim ca pe noi înşine, de aceea această ţară nu poate fi dată nimănui, niciodată. Ea poate fi doar vremelnic încălcată -asa cum a mai fost - până ce dreptatea Providenţei a intervenit şi ne-a izbăvit de rău. Acum, răul din lume nu s-a terminat el vine subtil, nevăzut, dar avem încredere şi speranţă că ziua dreptăţii în lume va veni! Previziunea de peste o sută de ani a poetului Mihai Eminescu “viitor de aur ţara noastra are şi prevăd prin secoli a ei înălţare” cât şi visul tuturor înaintaşilor săi din teritoriile pe care trăiau românii de milenii– în mijlocul cărora mereu au existat luminatori ai neamului, trezitori ai conştiinţelor – s-a împlinit la 1 decembrie 1918!  

Doresc ca veacurile viitoare s-o găsească tot atât de frumoasă, înfloritoare în roadele pămantului şi spiritului!  

Pentru aceasta, noi avem datoria să veghem asupra geografiei româneşti pentru că avem nevoie de această integritate geografică ! Avem nevoie de a menţine tradiţia şi cultura noastră multimilenară din toate colţurile, din toate cătunele ţării (nu se ştie în care sat se va naşte un geniu!). Au loc alături de noi şi oameni din alte naţii, dar le cerem sa vină cu pacea în suflet şi cu prinosul darurilor lor naturale, sa se alăture ziditorilor, nu defăimătorilor acestei ţări!  

Avem nevoie de a crea în continuare şi a-i îmbogaţi cultura, atât spre bucuria sufletului nostru cât şi pentru a o dărui lumii! Sunt convinsă că va trece această perioadă în care lumea este înebunită de materie, de putere şi de dominaţie lumească, şi societatea va cere o spiritualitate nouă, înalta, în sens profund uman, în palmaresul căreia noi românii avem cu ce contribui.  

Să ne rugăm împreună cu sfinţii români ca România sa fie mereu vie, înfloritoare cu copii frumoşi, oameni înţelepţi, recunoscători şi iubitori faţă de ţară şi de Dumnezeu!  

Vivat România!  

 

Elena Armenescu  

Referinţă Bibliografică:
Ţara mea / Elena Armenescu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 699, Anul II, 29 noiembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Elena Armenescu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Elena Armenescu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!