CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Aparitii >  

Ţara Fericirii în Lumea poveştilor străbune, sau simplu...PUŞA
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

” Copilăria este şuvoiul de apă care izvorăşte limpede şi curat din adâncurile fiinţei şi la care omenirea aleargă fără încetare să-şi potolească setea idealurilor sale de dragoste, de bunătate, de frumuseţe, de perfecţiune”, spunea Francesco Orestano.  

Câţi dintre noi credem asta după ce ne îmbrăcăm haina Omului Mare?  

Prinşi în vârtejul lumii nebune în care banul este stăpân, uităm de dragostea adevărată, uităm să fim buni fără să cerem nimic în schimb,iar frumuseţea şi perfecţiunea o vedem doar în maşina cumpărată, în vila vecinului care ne trage cu ochiul sau în rochia colegei ce îi îmbracă de minune trupul modelat prin tot soiul de procedee mai mult sau mai puţin naturale. Chiar şi când devenim părinţi uitam de „şuvoiul de apă care izvorăşte limpede şi curat din adâncurile fiinţei” şi dragostea părinteasca o măsurăm în lucrurile materiale cu care ne copleşim odraslele.  

Suntem mândrii când le aşezăm în camera lor, pe pereţii cărora sunt pictaţi tot felul de războinici din lumi trecute sau viitoare, un calculator,şi ne mândrim cu cât de repede au învăţat să joace jocuri în care violenţa este ridicată la rang de rege.  

Timpul trece şi mândria este urmată de întrebări de genul „Cu ce am greşit, doar i-am dat de toate? “  

Am fost şi eu,într-un fel sau altul,în rândurile acestei mulţimi copleşitoare, până când am întâlnit-o pe Puşa (Elena Cesar von SACHSE), care cu modestie, blândeţe şi voioşie mi-a reamintit că inima tuturor vârstelor este copilăria.  

Cum? Simplu. Umplându-mi braţele cu cărţi şi Cd-uri.  

Aşa am intratŢara Fericirii, descoperită de editura Fundaţiei Desire din Cluj-Napoca,care a prezentat-o în anul 2003, şi care a plăcut atât de mult juriului Festivalului Liviu Rebreanu din Bistriţa, încât a ridicat-o pe podium, oferindu-i premiul special în 2005.  

Copilul din sufletul acestui OM MARE, născut pe plaiurile arădene într-o zi călduroasă de iulie 1947, are însă multe de dăruit, şiîn 2006 se prezintă la Festivalul Prichindel din Nürnberg unde obţine mai mai multe premii cu muzică pentru copii. Aici prezintă cărţileLegendele Nürnbergului, pentru că dacă viaţa a smuls-o de pe meleagurile natale, copilul din sufletul ei nu a putut trece peste minunatele legende şi poveşti din această regiune nemţească, şi Rotofel, amândouă editate de editura Ananmarol, Bucureşti.  

Editura Dacia publică, în 2008,În ţara poveştilor străbune, carte ce se bucură deun real succes în rândul micilor cititori. În 2009,Şugubeaţăîşi spune povestea în antologia Cartea mea fermecată, volum editat de Irina Petraş la Casa Cărţii de Ştiinţă din Cluj Napoca. Editura Anamarol, Bucureşti prezintăcărţile de poveşti Drăcuşorul alb şi Hannes, iar în 2011 reeditează În Ţara Poveştilor Străbune, poveştile Morcovel şi Morcoveaţă şi Gâsca Uriaşă.  

Editura Ecou Transilvan editeazăîn 2012povestea Dragonul Roşu şi Fantezie de iarnă, iar în 2013 Poveşti de Paşte.  

Elena Cesar von Sachseactivează cu succes şi în domeniul muzical, compunând melodii reprezentând mai multe genuri muzicale.  

Scrie textul şi muzică pentru muzicalul Dor nestins, inspirat din viaţa lui Ion Budai Deleanu (2008), iar 2010 este încununat cu apariţia CD cu cântece de dragoste intitulat Muzică şi Poezie, pe texte de Elena Rodica Lupu.  

Ne surprinde însă şi cu scrieri pentru noi, oamenii mari şi apare în Antologia prozei scurte transilvane actuale editată de scriitorul Ovidiu Pecican în trei volume, apărută la editura Limes din Cluj Napoca şi cu alte patru texte de proză scurtă apărute în antologia Scripta Manes,editată de Anamarol, Bucureşti, 2013.  

Are în pregătire un volum de fantezie şi aventuri, Cămaşa purpurie, o carte de nuvele Călătoria, o carte cu Reţete... literare, iar pentru micii solişti două cărţi cu cântece pentru copii: Vine carnavalul şi Cântece pentru copiii de grădiniţă.  

Părinţi, bunici, copiii, voi Oameni mari şi Oameni mici, întoarceţi-vă la izvorul limpede şi curat din adâncurile fiinţei şi potoliţi-vă setea idealurilor voastre de dragoste, de bunătate, de frumuseţe, de perfecţiune, alături de Elena Cesar von Sache şi editura Ecou Transilvan Cluj Napoca în 5 octombrie 2013, la ora 16, la Cazinoul din Parcul Central, Cluj-Napoca. Vă vor aştepta cu ultimele trei cărţi pentru copii şi alte surprize frumoase.  

Eu nu pot să fiu decât cu sufletul alături de Elena Cesar von Sachse (Puşa), să îi doresc mult succes şi putere de muncă şi să îmi aştept cu nerăbdare nepoţii cărora să le citesc din minunatele ei cărţi.  

Helene PFLITSCH  

29 septembrie 2013  

Wiehl, Germania  

Referinţă Bibliografică:
Ţara Fericirii în Lumea poveştilor străbune, sau simplu...PUŞA / Helene Pflitsch : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1003, Anul III, 29 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Helene Pflitsch : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Helene Pflitsch
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!