CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Recomanda >  

Sybilla Dacica
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
MIHAI CĂTRUNă ŞI …”SYBBILA” DACICA  
  
Nu mă sfiesc a spune că Mihai Cătruna, pictorul suprarealist, călătoreşte pe aripile lui Pegasus, în trecutul Neamului românesc…Şi, din peregrinările sale, el ne aduce mesaje de la strămoşii Neamului…El este mesagerul folosit de „Sybilla” Dacica.
Mihai Cătruna , artist de excepţie, pătrunde cu uşurinţă dincolo de aparenţe, dincolo de limitele omeneşti. Cu ochiul minţii, atent la mesaje şi detalii, pictorul a creat tabloul „Sybbila”, Marea Preoteasă care l-a slujit pe Zalmoxis, zeul dacilor
„Sybilla” îşi înscria profeţiile pe frunze şi flori iar vântul purta pe aripile sale, până în cele mai îndepărtate zări, informaţiile inscripţionate în parfumul florilor şi pe frunzele stejarilor… „Ele adeveresc şi vor adeveri peste veacuri, vitalitatea şi înţelepciunea Neamului nostru care, asemenea stejarului, după furtună, se va înălţa mândru spre soare, păşind curajos pe Calea Luminii…”
Legendele spun că, în munţii sacri ai României, pe vârful Kogaionon, numit şi Muntele Sfânt al Geţilor, într-una din peşteri s-a retras Zalmoxis….Pe creştetul albit al Kogaiononului se află Crucea Cerului, pădurile ce cresc aici, sunt încărcate de mister şi magie…
Dacii au crezut în nemurire, iar Mihai Cătruna, prin intermediul tabloului „Sybilla”, ne reaminteşte aceasta. Mesajul său întăreşte credinţa în renaşterea Conştiinţei şi Spiritului Neamului Nostru.
Priviţi tabloul!
 
  
Sybilla  
  
Sybilla
E-nmărmurită şi albă pădurea,
Înveşmântată în cristale sclipitoare,
Prin inima ei, sanctuar de Lumină,
Străbate Calea o frumoasă, suavă, Sybillă.

Fecioara în taină se roagă
La zeii ce suflet i-au dat,
Să traverseze în pace pădurea,
Cu sufletul deschis, neîntinat.

E început de drum sau început de Lume
Palatul iernii de cleştar?
Oare, copacii i-s prieteni sau martori îngheţaţi
Ce însoţesc cărarea către dealul vieţii?

Zăpadă pură, alb-albastră
O-nvăluie-n lumină de hermină
Şi calea din pădure prinde viaţă,
Scăldată-n frumuseţe şi candoare.

Din rouă târzie şi raze de soare
E plămădită albastra ninsoare,
Pădurea în sine, întreagă-i o floare
Şi-n inima ei, Sybilla, petală- splendoare…  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Sybilla Dacica / Floarea Cărbune : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 754, Anul III, 23 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Floarea Cărbune : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Floarea Cărbune
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!