CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Jurnal >  

SUNT MULTUMIT
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

SUNT MULŢUMIT  

 

Sunt deosebit de mulţumit că sunt locuitor al oraşului Moldova Nouă. Aici am ajuns să-mi îndeplinesc nişte visuri. Mi-ar fi greu să le enumăr acum. Voiam să adun ceva bani, să-mi întemeiez o familie, să am copii. Nu am ajuns să adun bani, dar m-am căsătorit şi soţia mea mi-a dăruit şi copiii pe care îi aşteptam mai mult decât îşi poate dori un părinte, adică un băiat Marius Dan şi o fată Amelia Elena. Anii s-au scurs mi-am dorit să ajung maistru, am ajuns, iar după ani de muncă chiar maistru principal miner, funcţie şi titlu cu care am ieşit la pensie în 1990.  

Pensionar fiind am luptat să înfiinţez o asociaţie a pensionarilor şi astfel am fost unul dintre iniţiatorii şi fondatorii Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Moldova Nouă, cu care am aderat în 1994 la Uniunea Generală a Pensionarilor din România.  

Nu credeam că voi ajunge să-mi tipăresc poeziile scrise în anii tinereţii. Păstram acele caiete cu peste 600 poezii pentru cine ştie când! Am reuşit să tipăresc câteva plachete, iar în anul 2002 am tipărit primul volum cu ISBN; MEDITAŢII ADMISE 2002, apoi au urmat altele cu alte creaţii vechi şi mai recente. Anii au trecut şi când alţii au abandonat lupta, eu parcă acum încep să trăiesc viaţa pe deplin.  

În viaţa oraşului Moldova Nouă, unde locuiesc din anul 1969, m-am implicat intens, iar din anul 1981 am devenit administratorul unei asociaţii de locatari până după revoluţie. Din anul 1976 m-am înscris în asociaţia filateliştilor din România cercul filatelic Danubius din Moldova Nouă. În anul 1992 am candidat pentru Consiliul Local devenind consilier local independent, iar după aceea Consilier Judeţean Independent de Caraş-Severin. Datorită muncii cu pensionarii conducerea oraşului a acordat Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor sprijin începând cu regretatul Primar Mihai CĂRĂBAŞ 1992-1996, Inginer Iacob CHIŞĂRĂU 1996-2000; Inginer Matei LUPU 2000-2008 şi de actualul Primar Doctor Inginer Ion CHISĂLIŢĂ.  

În plan personal am fost sprijinit pentru tipărirea volumelor APOGEUL METAFORIC 2004, MIRAJELE ALBASTRE 2008 iar în anul 2010 Consiliul Local m-a sprijinit în tipărirea volumului ARMONII MAJORE 2010.  

Sunt mulţumit că intrat în anul şaptezeci al vieţii mele, mai am visuri şi planuri de viitor. Cu acea credinţă că trebuie să lupt, voi continua să muncesc pentru pensionari, să scriu pentru a da lumii gândurile mele simple.  

Mulţumesc celor care mă susţin; familie, prieteni, autorităţi.  

 

Mihai LEONTE, un om al planetei PĂMÂNT.  

 

Referinţă Bibliografică:
SUNT MULTUMIT / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 635, Anul II, 26 septembrie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!