CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Literatura > Naratiune >  
Autor: Mirela Borchin         Ediţia nr. 1032 din 28 octombrie 2013        Toate Articolele Autorului

Sticla de şampanie
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Eu n-am mai apucat să arunc buchetul miresei. Am plecat prea devreme de la propria-mi nuntă. N-a rămas însă una nemăritată în urma mea. Nicio verişoară, nicio nepoată, nicio fină. În ultima clipă, am scos buchetul din vază şi mi l-am băgat în geantă. Îmi era foarte drag. Ovi lucrase la el toată noaptea. Nu se găsea pe atunci o floare în oraş. El a cumpărat zile la rând ghivece cu ciclame de la toate florăriile din Timişoara. A făcut apoi rost de dantelă, de panglici... Şi cu foarfecele şi acele de cusut de prin casă mi-a încropit un buchet care "să semene cu mine". Chiar nu puteam să-l dau nimănui. Era plin de dragoste.
În tren, ne-am lipit unul de altul într-un colţ. Eu răspundeam întrebărilor celor din compartiment.
- Veniţi de la o nuntă?
- Da, de la o nuntă.
- Şi unde mergeţi?
- La mare.
- Păi acuma iarna la mare?...  

 

S-a stins lumina în compartiment. Între cele două bănci şi-a lungit fiecare picioarele pe unde a găsit loc. Noi ne-am lipit unul de altul într-un colţ. Ne-am trecut unele prin altele degetele mâinilor stângi şi ne-am admirat verighetele.  

- Just married, îmi şopti Ovi şi mă sărută după ureche. Mi-am lipit urechea de pieptul lui şi i-am auzit inima bătând. Clar, rar, liniştit. Ritmul unui cântec fără sfârşit.  

 

De îndată ce ne-am cazat la hotel, am tras literalmente uşa după noi. Lumea de dinafară nu mai exista. Eram doar noi doi cu tot timpul la dispoziţie, unul la dispoziţia celuilalt, fără nimic care să ne distragă atenţia de la noi înşine. Ca un lac imens, cu vălurele,sticlind sub soare, marea se aşternea oglindă la picioarele noastre. Iubeam tot ce întâlneam în cale, dar mai cu seamă ne iubeam.  


Acolo am sărbătorit şi primul nostru revelion împreună. Doar noi doi. Cu room-service. Ne priveam în ochi şi ne vorbeam cum nici nu visasem că am putea face vreodată. Am ciocnit cu şampanie, am cântat, am dansat, ne-am hârjonit. Iar la 12 noaptea, am ieşit pe balcon să întâmpinăm noul an. Eram la etajul 13. Înaintea noastră doar marea întunecată. Focul nostru "nu-l puteam stinge cu toate apele" ei. Toată lumea spărgea sticle de şampanie, de bere, pahare, ca cioburile să aducă noroc în 1988.
- Tu o arunci! îmi întinde Ovi sticla noastră de şampanie. Ridic mâna şi o arunc cu toată forţa. Nu se sparge. Coborâm după vreo zece minute să vedem. Ovi calcă printre cioburi. Se apleacă. O ridică. Niciun ciob, nicio zgârietură.
- Cum naiba?
Încep să tremur. Simt că norocul a rămas în anul ce a trecut. Aş vrea să dau timpul cu câteva minute înapoi. Să arunc din nou sticla. Să o arunce Ovi. Aş vrea să pot trage cortina.  

 

 

 

Referinţă Bibliografică:
Sticla de şampanie / Mirela Borchin : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1032, Anul III, 28 octombrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mirela Borchin : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mirela Borchin
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!