CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593Acasa > Impact > Libertate >  
Autor: Ştefan Doru Dăncuş         Ediţia nr. 969 din 26 august 2013        Toate Articolele Autorului

Ştefan Doru DĂNCUŞ - DIN ROMÂNIA (3)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Se spune că România are un guvern, deci e o ţară sigură. Ungurii cu pretenţiile lor, miniştrii prinşi cu mită, copiii instituţionalizaţi, contractele mafiote pentru autostrăzi, 24% TVA plus 3% pe orice afacere de vânzare cumpărare, Garda Financiară plus Poliţia Economică pe capul oricărui mic întreprinzător privat, „criza” (ca salvare a parlamentarilor noştri cu perna de puf sub fund) – nu înseamnă nimic. Suntem o ţară sigură – avem guvern. Stabil chiar.  
 
Să trecem însă peste fastul şi opulenţa celor ce-şi cumpără poşete de 7.000 euro (Elena Băsescu) ori ies din închisoare pactizând cu Vadim Tudor (Gigi Becali). Să trecem şi peste necazurile populare (lipsa banilor roade adânc „stabilitatea” de care suntem asiguraţi, la televizor, că e reală). Să trecem şi peste lipsa de pregătire a miniştrilor de externe care au reuşit, la comanda lui Băsescu, să ne întârzie intrarea în SCHENGEN; pentru că numai un dobitoc precum Traian Băsescu ar fi ales să-şi arate muşchii în faţa Olandei, în loc să-şi reevalueze opţiunile. Şi uite cum se descarcă şi azi TIR-urile de flori din Olanda sub controlul Gărzii Financiare – lucru care nu a lovit economia Olandei, după cum credea Nastrapulea Grăniceru (pre numele său ”guvern român condus de preşedinte Traian Băsescu”), ci în românii care aveau mici afaceri cu flori.  
 
Asta, însă, n-a afectat ”stabilitatea” lui nea GUVERNU: a venit vara, au mers în concedii, tabloidele au majorat numărul paginilor în care marii noştri conducători apăreau în chiloţi pe plaje din alte ţări iar marile noastre conducătoare îşi scoteau la iveală ”produsele” cu care natura le-a gratulat. Că şi proasta asta de NATURĂ, când dă, dă numai într-o parte, nu bagă minte şi-n căpăţâni ca bostanii de tip Roberta Anastase, clonaţi pentru următoarele crace parlamentare, blonde, politiciene şi trup şi suflet dedicate poporului. Poporul, ca orice popor, prost, a tot aşteptat să-i meargă mai bine. Şi la o vreme – s-a săturat. „Revoluţie” nu se mai poate, armele sunt la Guvern, Poliţia e a Guvernului, Serviciile secrete ale Guvernului, Armata... a desfiinţat-o Guvernul, oamenii poporului sunt sclavii Guvernului. Evident, Guvern ”stabil” – că aşa vede şi zice Europa.  
 
Şi atunci poporul, ca să poată trăi, a ales 2 căi:  
1. plecatul în străinătate – recomandat cu obrăznicie de un preşedinte mai tâmp ca ca zăcămintele noastre de minereu (Traian Băsescu):  
2. subminarea economiei naţionale, prin afacerile ”la negru”. Noi nu mai avem acum un control clar al PIB-ului. Economia subterană a făcut praf toate prognozele specialiştilor. Maşinile noi cumpărate recent de Guvern sunt plătite cu banii „bugetarilor”, nu cu banii proveniţi din întreprinderile particulare. Pentru că particularii, dacă nu s-ar strecura aşa cum o fac acum, azi, ar falimenta la foc automat. Iar românul nu vrea să moară de foame. Celelalte idealuri – să le ia dracu – Guvernul, pre limba română!  
 
Ce-i aşa greu de văzut cum stăm? Dacă acest articol va fi citit de vreun cretin de la Ministerul de Finanţe – se vor inventa noi impozite pentru a stoarce tot ce am agonisit până acum. Şi uite că se va ajunge la ceea ce spuneam în cărţile mele: POPORUL versus STAT. Mai pe înţelesul lumii – Războiul Civil.  
 
Ştefan Doru DĂNCUŞ  
Bucureşti  
25 august 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Ştefan Doru DĂNCUŞ - DIN ROMÂNIA (3) / Ştefan Doru Dăncuş : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 969, Anul III, 26 august 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Ştefan Doru Dăncuş : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Ştefan Doru Dăncuş
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!