CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Impact > Scrieri >  

ZBORUL SPRE STELE - roman premiat de Liga Scriitorilor
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Ajuns acasă, îşi reluă lucrul cu mai multă plăcere. A doua zi a început şi derularea contractului cu vrânceanul conform comenzilor făcute de cei care se ocupau cu aprovizionarea restaurantului. Trecuseră aproape trei luni de la accidentul de la Timişul de Sus. Nu mai ştia nimic despre cei trei vrânceni. De buna derulare a contractului cu societatea din Focşani răspundea Gina şi contabila.  

Ştefan era foarte nervos în dimineaţa aceasta. Ceva nu mergea cum trebuie la cazare şi nu ştia cine este de vină. La un moment dat sună telefonul. Era ocupat până peste cap cu un grup ce venea special la mare, să asiste la “Serbările Mangaliei". Un autocar întreg cu turişti trebuiau cazaţi pentru şapte zile, cât dura festivalul “Şapte zile şi şapte nopţi la Mangalia". Camerele erau rezervate din iulie de către o Agenţie de turism din Cluj. Agenţia avea contract de colaborare pentru tot sezonul. Nu se aşteptase să solicite atât de multe camere. Mai erau doar trei săptămâni până se termina luna august, cu acesta şi sezonul în general, aşa că verifică situaţia ocupării tuturor camerelor, inclusiv cele pentru "situaţii neprevăzute". Iritat, ridică receptorul:  

- Alo! Dunca la telefon.  

- Bună ziua domnule Dunca, se auzi o voce de femeie care i se păru cunoscută. Gloria Trifan la telefon. Ce mai faceţi? V-am căutat pe mobil, dar nu mi-aţi răspuns.  

- Aa, doamna Trifan! Cum aşa? Poate nu l-am auzit cu tot balamucul de aici, acum la sfârşit de sezon. Mulţi se grăbesc să mai prindă câteva zile frumoase de plajă, de parcă toată vara nu au avut timp. Mă bucur, doamnă, că mai daţi un semn de viaţă. Ce mai faceţi? Ce noutăţi sunt pe la Focşani?  

- Cum să fie? Totul este bine, muncă şi iar muncă. Cum staţi la cazare?  

- Tocmai asta făceam acum, căutam să văd cum pot caza patruzeci şi cinci de persoane care şi-au anunţat sosirea tocmai astăzi.  

- Deci nu mai aveţi nicio cameră?  

- Cam greu de găsit, dar trebuie să-i cazez. Au contract şi m-au anunţat din timp. Domnul Trifan ce mai face? Dar fiica?  

- Ce să facă? Tocmai ce ne-a alungat pe amândouă din casă.  

- Cum asta doamnă? întrebă intrigat Ştefan.  

- Vrea să plecăm pe litoral, la mare...  

- Aa, de ce nu spuneţi aşa? M-aţi speriat. Şi doriţi să veniţi la mine?  

- Păi, aşa ziceam. Să dăm curs invitaţiei din luna mai. Ce, aţi uitat de ea?  

- Eu? Cum să uit, doamna Trifan? De atunci am tot aşteptat să vă hotărâţi, minţi el cu nonşalanţă. Când doriţi să veniţi? mai întrebă Ştefan căruia nu prea-i cădea bine această vizită la cât de aglomerat era acum la sfârşit de sezon.  

- Şi mâine, dacă aveţi o cameră disponibilă.  

- Lăsaţi doamnă, mă descurc eu, în caz de nevoie vă dau garsoniera mea, sau apartamentul de protocol şi tot vă cazez, o asigură el.  

- Atunci rămâne pentru mâine? Nu ştiu când vom ajunge, nu ne grăbim. Şoselele sunt prea aglomerate acum şi ştiţi unde duce graba, mai spuse ea cu subînţeles, făcând aluzie la accidentul fetei.  

- Bine doamnă, aşa rămâne, vă aştept cu cea mai mare plăcere. Soseşte toată familia, adică şi domnul Trifan?  

- Nu, nu, numai noi două. El este însurat cu afacerile. Nu-şi permite să părăsească baricada tocmai acum vara. Atunci ne vedem mâine? Da?  

- Da, doamnă. Vă aştept, doamna Gloria, cu cea mai mare plăcere, încercă Ştefan să fie cât mai convingător.  

Auzi click-ul de închiderea telefonului la celălalt capăt al firului.  

- “Asta îmi mai lipsea”, se încruntă pe moment, când auzi că trebuie să mai găsească o cameră în plus. Bine că nu trebuie să le pun apartamentul de protocol la dispoziţie. Dracul ştie cine mai apare de pe la minister şi nu am unde să-l cazez. S-au obişnuit să vină cam des în "control". Îşi iau familia cu ei "câteva zile", câte un director de la Ministerul Turismului, ori de la cel al Finanţelor, sau cine dracul mai ştie de pe unde sunt cei care de obicei fac “controale” şi apar la recepţie legitimându-se. Are şi el abonaţii lui, că fără asta nu se poate face turism în România”, chiar dacă eşti societate privată.  

Nu s-a mai gândit la familia Trifan şi la faptul că era posibil să-i accepte invitaţia. Contractul lor de colaborare se derula normal, aşa că uitase de peripeţiile lui de la Poiana Braşov. Iată că acum le va avea pe cele două doamne Trifan câteva zile ca oaspete.  

O chemă pe Gina şi pe şefa de recepţie şi le dădu ordine stricte să le pregătească cazarea celor două femei la etajul unu. Avea aici o garsonieră foarte cochet aranjată, tocmai bună pentru oaspetele sale din Vrancea. În “Garsoniera de topaz” cum era cunoscută pentru culorile sale interioare, caza în special reprezentanţii agenţiilor străine de turism care aveau contracte în derulare sau soseau la negocieri. Ştirea parcă îl mai înveseli pe Ştefan, lucru ce nu-i scăpă din vedere Ginei.  

- Ce te-a binedispus dintr-o dată Şefu’? Parcă tunai şi fulgerai acum câteva minute. Ai câştigat la loto lozul cel mare?  

- Aa, nimic deosebit. Ce să mă binedispună? O făcu el pe misteriosul.  

- Eu ştiu? De unde să ştiu ce veşti ai primit?  

- Păi, ce veşti? Că trebuie să cazăm clujenii care sosesc din clipă în clipă... şi că mai vine de la Focşani şi soţia cu fiica domnului Trifan. Asta-i tot. Ce altceva să fie? Sper că aţi pregătit camerele pentru Cluj.  

- Da Şefu’ sunt pregătite, sări cu asigurarea şefa de recepţie. Fetele mai au de schimbat lenjeria la etajul patru şi gata, pot să sosească oricând.  

- Asta-i bine. Te ocupi şi de garsoniera de la unu. Trimite o fată sau pe cineva să cumpere un buchet de trandafiri albi şi să-l ducă în cameră.  

Cele două femei se uitară mirate una la cealaltă. Gina ridică din umeri şi ieşiră amândouă din birou, văzându-şi fiecare de atribuţiile sale.  

- “Trebuie să existe un motiv care i-a schimbat patronului starea de spirit”, se gândi Gina în sinea sa. “Să fie cumva una dintre cele două femei? Care dintre ele? Fiica sau mama?” Habar nu avea că doamna Trifan nu este mama bună a fetei. Dar, chiar dacă ar fi ştiut, cu ce schimba această situaţie pentru ea?  

 

Referinţă Bibliografică:
ZBORUL SPRE STELE - roman premiat de Liga Scriitorilor / Stan Virgil : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1184, Anul IV, 29 martie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Stan Virgil : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Stan Virgil
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondator: George Roca

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!