CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Actualitate >  
Autor: Sorin Petrache         Ediţia nr. 1201 din 15 aprilie 2014        Toate Articolele Autorului

FIINDCĂ ATÂT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA...
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Învierea Domnului Isus Hristos ne oferă tuturor scopul şi esenţa existenţei omeneşti care „... se ridică la şaptezeci de ani iar pentru cei mai tari, la optzeci de ani”, aşa cum spune Moise, omul lui Dumnezeu, în rugăciunea sa din Psalmul 90.  

Existenţa noastră pe această planetă este una materială, bine determinată în timp şi spaţiu, cu început la dată fixă, consemnată în certificatul de naştere şi cu sfârşit obligatoriu reţinut, tot la dată fixă, în certificatul de deces. Ne-am născut pentru a trăi şi pentru a muri. În acest răstimp de 70 - 80 de ani, dintre naştere şi moarte, unii dintre noi aleg binecuvântarea lui Dumnezeu, alţii blestemul.  

Noi, cei care am ales binecuvântarea, murim pentru a învia şi înviem pentru a trăi în veci cu Hristos. Dumnezeu ne descoperă acest fapt prin Apostolul Pavel care spune romanilor şi nouă tuturor: „Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru”.  

Paştele creştin îşi are originea în Paştele evreiesc, numit şi „Pesach” (eveniment anual cu o durată fixă de opt zile,din ziua 14 până în ziua 21 a lunii Nisan – aprilie, timp în care evreii sărbătoresc eliberarea din robia egipteană).Creştinii sărbătoresc prin Învierea Domnului Isus Hristos eliberarea din robia păcatului şi triumful asupra morţii. Acest triumf aparţine tuturor oamenilor care primesc pe Domnul Isus Hristos în viaţa lor şi-l urmează cu pocăinţă, în sfinţenie. Domnul Isus a suferit şi a murit pe cruce pentru a scăpa omenirea de povara păcatelor existenţiale amplificată de păcatul primordial, apoi a Înviat din morţi arătând lumii că moartea şi păcatele ei otrăvitoare pot fi învinse prin credinţă şi ascultare de Dumnezeu, prin pocăinţă sinceră şi dragoste necondiţionată.  

Prin Fiul Său, Isus Hristos, Dumnezeu a reînnoit legământul făcut cu poporul evreu prin Vechiul Testament. Acest Nou Legământ se adresează astăzi şi acum tuturor oamenilor, indiferent de etnie, naţionalitate, rasă sau poziţie socială, care vor să primească iertarea păcatelor şi eliberarea din gheara întunericului morţii prin Jertfa Domnului Isus Hristos - singura biruinţă veşnică în concordanţă cu voia lui Dumnezeu.  

Tatăl Ceresc ne vrea pe toţi biruitori în lupta dintre bine şi rău, dintre viaţă şi moarte şi ne oferă acum acest dar nepreţuit: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică” (Ioan 3:16). Preaiubite cititor, primeşte darul lui Dumnezeu pentru tine! Leapădă din mâinile sufletului tău ciocanul răutăţilor şi piroanele păcatelor. Primeşte astăzi această binecuvântare sfântă din partea Creatorului tău: primeşte-L în inima ta pe Domnul Isus cel Înviat... Hristos a Înviat! – Adevărat a Înviat!  

FLORIN COCIUBEI, pastorul Bisericii Baptiste „Betel” din Salonta  

Referinţă Bibliografică:
FIINDCĂ ATÂT DE MULT A IUBIT DUMNEZEU LUMEA... / Sorin Petrache : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1201, Anul IV, 15 aprilie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Sorin Petrache : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Sorin Petrache
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!