CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Anunturi >  

Soldatul Florinel Enache a fost vizitat la spital de preşedintele Obama
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Marţi, 6 martie 2013, AP şi „ABC News” au dat publicităţii o ştire despre vizita preşedintelui american Barack Obama la spitalului militar „Walter Reed” din Bethesda, Maryland. Potrivit surselor citate, preşedintele american a vizitat, timp de o oră, 15 soldaţi răniţi în misiune, care se află în îngrijirea ”Walter Reed National Military Medical Center” (WRNMMC).  
 
În timpul vizitei sale, preşedintele Obama a prezentat onorurile şi a înmânat două decoraţii „Purple Heart” pentru doi dintre militarii răniţi în război. De asemenea, preşedintele american a participat la ceremonia de avansare a unuia dintre soldaţii răniţi.  
 
Casa Albă nu a precizat numele soldaţilor vizitaţi de preşedintele Obama, dar a precizat că cei 15 militari fac parte din „US Army” şi „US Marine Corps”, iar unul este soldat al forţelor aliate NATO. Soldatul străin, vizitat marţi de preşedintele Obama, este subofiţerul Florinel Enache din trupele ISAF, Brigada 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”.  
 
Soldatul român se află internat la spitalul militar “Walter Reed” din data de 26 mai 2012.  
 
El a fost rănit de un dispozitiv exploziv improvizat în data de 4 mai 2012, în provincia Zabul, Afganistan. În urma deflagraţiei, soldatul român a suferit răni grave, care au condus la amputarea ambelor picioare şi a mâinii stângi.  
 
În luna aprilie a anului curent, soldatul va fi transferat în centrul de recuperare al spitalului „Walter Reed”, iar soţia, Lămâiţa Enache, va rămâne la Washington DC ca însoţitoare până la repatrierea militarului. Costurile tratamentului medical şi de recuperare sunt suportate de MApN.  
 
WRNMMC Maryland, supranumit „Centrul Medical al Naţiunii” este cel mai performant spital militar din SUA, care asigura tratament şi recuperare medicală pentru soldaţii din întreaga lume, răniţii grav în războaiele din Irak şi Afganistan. Spitalul furnizează servicii medicale grupate în peste 100 de clinici şi specialităţi. Walter Reed Military National Medical Center (WRNMMC) a fost înfiinţat la 10 noiembrie 2011, dupa un amplu proiect de renovare, consolidare şi unificare a altor două spitale: „National Naval Medical Center” şi „Walter Reed Army Medical Center” într-un singur Centru Medical. Actualul campus combină o istorie de 170 de ani şi excelenţa a două specialităţi – marina militară şi medicina militară.  
 
Spitalul asigură servicii medicale pentru eroi de război, preşedinţi şi înalţi oficiali deopotrivă. La realizarea proiectului WRNMMC, care a constat în construcţia a două clădiri noi şi renovarea clădirilor vechi ale celor două spitale - inclusiv corpul 4C în care este internat acum Florinel Enache - au contribuit un număr important de specialişti români, angajaţi ai unei companii americane contractor guvernamental, specializaţi în lucrări electrice, electronice, de securitate şi montaj pentru aparatură si echipamente de înaltă performanţă. Proiectul WRNMMC, cu durata de cinci ani, a fost finalizat în iulie 2011. Proiectul de renovare a fost condus de doi manageri, dntre care unul este de origine română.  
 
Donaţiile pentru subofiţerul Florinel Enache se pot face aici (check sau PayPal): http://helpflorinel.blogspot.com/  
 
 
 
 
 
 
 
* În fotografie: Subofiţerul Florinel Enache, d-na Lilly Pierce şi preşedintele Barack Obama  
 
Foto: Ana Tabrean Pennington (Pennsylvania)  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Soldatul Florinel Enache a fost vizitat la spital de preşedintele Obama / Simona Botezan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 798, Anul III, 08 martie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!