CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Manuscris > Lucrari >  

Slugile Răului
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

Pare ciudat, uneori, cum unii oameni au o viaţă lipsită de greutăţi, în special din punct de vedere material, o viaţă cufundată în lux şi bogăţii, care de care mai mari şi mai numeroase. Oare cum primesc aceştia toate acele bogăţii materiale, precum şi toată fericirea pe care şi-o poate dori un om ce trăieşte mereu cu gândul la bani, lux şi putere? Ei bine, aceştia chiar primesc toate acestea, iar acest lucru se întâmplă în timpul vieţii lor şi nu în viaţa de apoi, aşa cum promit creştinele învăţături bisericeşti.  

Dar de unde vine această “grabă” de a primi toate bogăţiile vieţii materiale, de a trăi o viaţă fără cusur, de a avea putere, hotărând destinele celor mulţi? Nu cumva Diavolul este cel care are grijăde slugile sale, răsplătindu-i imediat şi înzecit pentru toate faptele rele săvârşite asupra celor slabi şi mulţi? Apoi, uşor este să observăm cum cealaltă categorie de oameni, oropsiţii de soartă, se zbat mereu în sărăcie, mizerie, frică şi boli, considerând de cele mai multe ori că viaţa lor este adevăratul iad pe Pământ. Aceştia să fie oare, cei iubiţi de Dumnezeu, cei ce vor primi o viaţă frumoasă şi fără de griji în lumea de apoi?  

Încercând să găsesc adevăratul motiv, dar şi o explicaţie a acestor observaţii, am constatat că slugile răului sunt răsplătite imediat de către Diavol, cu numeroase bogăţii şi puteri, iar aceasă teorie nu poate fi combătută uşor. Cu toate că Biblia încearcă să ne convingă prin scrierile ei, că răsplătiţi vor fi aceia ce urmează calea cea dreaptă a lui Dumnezeu, urmând să primească viaţă eternă în rai ori printre sfinţi, totuşi, se pare că omul de rând preferă mereu calea mai sigură, aceea de a căuta un trai mai bun, argumentând mereu: “să ne bucurăm de bogăţie acum, căci nimeni nu ştie ce va fi pe lumea cealaltă!”.  

Dacă aceasta stratificare a oamenilor în două tabere – slugile răului şi “fii lui Dumnezeu” este una adevarată, înseamnă că lupta dintre “bine şi rău” se dă din toate timpurile pe acest Pămant, adică mai degrabă acest Pămant pare a fi o grădină în care au fost semănate seminţe de “bine” şi de “rău”, urmând să răsară vlăstarii care vor da naşterii pădurii pline de uscături. Ce te faci însă, când uscăturile încep să reprezinte majoritatea, iar plantele verzi minoritatea? Să ne aşteptăm cumva, că se apropie momentul secerişului, atunci când urmează despărţirea neghinei de boabele de grâu?  

Păi tocmai acest seceriş ar putea fi materializat într-un război mondial ori într-un cataclism, deci ar putea urma acea epurare spirituală (şi umană) în masă, un soi de potop biblic ajustat la vremurile de acum. În acest caz, curios aş fi să aflu dacă “slugile Răului” vor fi pedepsite pentru ceea ce au săvârşit sau nu vor păţi nimic pentru că acestea au fost doar o parte din marele plan al lui Dumnezeu...  

Aşa cum evoluţia spirituală are loc întotdeauna într-un singur sens, spiritul omului neputând a se întoarce la un nivel mai de jos, tot în acelaşi fel, aceste slugi ale răului pe Pământ, aceşti oameni malefici, nu vor mai fi niciodată buni.  

Un exemplu ştiinţific, teoria apariţiei Universului (Big-Bang), spune că marea explozie a pornit de la un singur punct, urmând ca din acel moment, regresia ulterioară a întregului conţinut, înapoi către acel punct să fie imposibilă. Cu alte cuvinte, lucrurile odată apucate pe un drum, vor continua să îşi menţină traiectoria şi tendinţa, fără a se mai întoarce vreodată la punctul iniţial.  

Similar, evoluţia spirituală poate avea un singur sens, iar aceasta depinde mereu de direcţia imprimată de momentul iniţial. Şi uite aşa, încet dar sigur, ajungem să credem în destin...  

Acum vă las să decideţi direcţia vieţii dumneavoastră, deşi, poate că acest lucru a fost de mult timp stabilit, chiar înainte să vă fi născut…  

Paul Gheorghiu  

Referinţă Bibliografică:
Slugile Răului / Paul Gheorghiu : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1145, Anul IV, 18 februarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Paul Gheorghiu : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Paul Gheorghiu
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!