CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Orizont > Meditare >  

SINGUR, DAR CU VOI PRIETENI
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!

SINGUR, DAR CU VOI PRIETENI  

 

- Când ţi se întâmplă ceva neprevăzut şi neaşteptat nu ştii cum să reacţionezi imediat. Eşti destul de surprins de noua situaţie şi cauţi să te adaptezi noilor condiţii.  

- În primul moment după aflarea că soţia mea a sucombat neprevăzut, pur şi simplu nu ştiam ce să fac? Era ziua de 30 august 2013 trecuse de ora 20. A trebuit să gestionez pierderea prin aducerea a ceea ce era necesar pentru pregătirea celei care îşi luase ADIO de la viaţă. Am crezut că sunt puternic şi voi trece acest examen inopinat. Dar când am văzut chipul soţiei mele inert în sicriu m-am simţit doborât şi ochii au început să lăcrimeze involuntar, ca mai apoi psihicul meu să cedeze şi să izbucnesc în plâns. Da, am izbucnit în plâns. Nu mai plânsesem de circa 60 ani. Când tatăl meu poreclit în sat Colorado, mă bătea şi eu nu mai plângeam. Din acest motiv Colorado mă înjura şi începea să mă bată din nou pentru că nu plângeam. Ei bine de atunci eu nu am mai plâns. Aveam parcă un fel de robinet închis prin care lacrimile nu mai voiau să curgă.  

- În prima noapte petrecută lângă sicriul celei care a fost Ana LEONTE soţia mea şi i-am văzut numele scrise pe cruce durerea parcă mă copleşea din ce în ce mai mult. Îmi cream în memorie versurile ce aveam să le scriu în dimineaţa zile de 1 septembrie 2013 când le-am şi postat pe siteul; http://confluente.ro/Ai_devenit_un_nume_scris_pe_o_mihai_leonte_1377996746.html  

- 1 septembrie 2013 ziua fatidică în care îmi vedeam pe cea care mi-a fost alături peste 46 ani pentru ultima dată. Era nemişcată în sicriul îmbrăcat în acel material alb, semn al inocenţei.  

Lume multă, coroane multe pe care ea Ana LEONTE nu le mai putea vedea. Am urmat convoiul funerar în autoturismul fiului nostru, fiindcă nu puteam merge pe jos cu bastoanele. La biserica cartierului nostru care este chiar în incinta cimitirului am asistat la slujba de înmormântare. Izbucneam fără să vreau în plâns şi îmi înfundam plânsul în pumnii în care strângeam batista. Ce puteam face? Mi-am sărutat soţia pentru ultima dată în biserică. Mi-am amintit ziua cununiei religioase, când preotul mi-a zis că pot săruta mireasa, asta a fost în urmă cu peste 46 ani.  

- Când a fost să arunc acea mână de ţărână peste sicriul închis, am strâns doar pământul în mână şi l-am lăsat să-mi scape în mormânt. Mi-am ridicat privirea spre cerul senin şi spre turla bisericuţei noastre spunând; ODIHNEŞTE-TE ÎN PACE ANA MEA.  

Am rămas singur, dar sunt cu voi prieteni, cât Divinul Creator va mai binevoi. Pentru cuvintele de compasiune şi condoleanţele transmise, vă mulţumesc tuturor prin acest articol.  

Referinţă Bibliografică:
SINGUR, DAR CU VOI PRIETENI / Mihai Leonte : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1003, Anul III, 29 septembrie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Mihai Leonte : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Mihai Leonte
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


ABONARE LA EDIŢIA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE AUTORFLUX ARTICOLE DE AUTOR

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!