CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

Simona BOTEZAN - O ANGAJATĂ MAE DE LA AMBASADA DIN WASHINGTON ÎNCEARCĂ SĂ CENZUREZE MASS MEDIA ROMÂNO-AMERICANĂ
 
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
SCRISOARE DESCHISĂ  
 
Stimată doamnă Roxana Caproşu,  
 
În contextul vizitei oficiale în SUA a domnului Ministru-Delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică, în dată de 10 ianuarie 2014, la ora 6:30 pm, domnul Ministru-Delegat Mihnea Costoiu s-a întâlnit cu reprezentanţi din mediul academic şi educaţional ai comunităţii româneşti din zona Washington, D.C.  
 
Ca de obicei, mass media româno-americană nu a primit invitaţii. În acest context, va rog să ne puneţi la dispoziţie lista cu jurnaliştii invitaţi la întâlnire a cu dl. Ministru Delegat şi criteriile după care au fost selecţionaţi. Vă rugăm să precizaţi numele jurnaliştilor AJRP (Asociaţia Jurnaliştilor Romani de Pretutindeni); NARPA (North American Romanian Press Association) şi/sau ai altor organizaţii profesionale a jurnaliştilor romani din America (sau cel puţin din zona Washington, D.C.), invitaţi la acest eveniment.  
 
Vă rog să specificaţi din ce motive, de la preluarea atribuţiilor de ataşat de presă/cultura/comunicare la Ambasada României din capitala SUA, în locul d-nei Janina Cismaru, omiteţi regulat să invitaţi mass media româno-americană la întâlnirile organizate de Ambasada României cu politicienii romani care vizitează capitala SUA?  
 
Vă rog să precizaţi de când vă desfăşuraţi activitatea la Ambasada României la Washington şi la cât timp după sosirea în misiune aţi aflat adresa Clubului de Presa din capitala SUA?  
 
În decembrie 2013, cu ocazia Zilei Naţionale a României, v-am întrebat personal de ce obstrucţionaţi accesul la informaţii al presei româno-americane? La momentul respectiv v-am acordat circumstanţe atenuante, deoarece domnul Ambasador Iulian Buga abia sosise la post, iar dvs. aţi lucrat câteva luni de zile fără avizul unui superior. La momentul respectiv v-am acceptat scuzele deoarece aţi promis că veţi înceta cu cenzura şi obstrucţionarea mass mediei româno-americane.  
 
Deoarece v-aţi încălcat deja promisiunea şi cuvântul de onoare, vă rog să precizaţi:  
 
1. Obstrucţionaţi repetat presa româno-americană dintr-o iniţiativă personală sau datorită instrucţiunilor primite de la superiorii dumneavoastră din MAE?  
 
2. Cine v-a trasat sarcina să cenzuraţi mass media româno-americană?  
 
3. Sunteţi conştientă că vă aflaţi într-o misiune diplomatică pe teritoriul SUA, iar această ţară consfinţeşte accesul la informaţii şi libertatea de expresie prin Amendamentul I al Constituţiei?  
 
În cazul în care nu sunteţi conştientă/capabilă să respectaţi legislaţia SUA şi/sau să vă achitaţi onorabil de atribuţiile care v-au fost încredinţate, va rog să daţi ocazia cuiva mai competent să preia atribuţiile legate de relaţia Ambasadei cu mass media din SUA.  
 
Vă mulţumesc.  
 
Simona M. BOTEZAN  
Executive Manager Mioriţa UŞA Romanian - American Newspaper  
Vice - President Romanian Journalists without Borders (AJRP)  
Member of North American Romanian Press Association (NARPA);  
U.S. Senate Media Gallery; NATO Press Corps; LA Press Club  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Simona BOTEZAN - O ANGAJATĂ MAE DE LA AMBASADA DIN WASHINGTON ÎNCEARCĂ SĂ CENZUREZE MASS MEDIA ROMÂNO-AMERICANĂ / Simona Botezan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 1112, Anul IV, 16 ianuarie 2014.

Drepturi de Autor: Copyright © 2014 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!