CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Ordinea Zilei >  

Simona BOTEZAN - DETALII DESPRE PARADA INAUGURALĂ DE LA WASHINGTON DC (2)
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
INAUGURAREA PREŞEDINTELUI OBAMA ÎN CIFRE  
 
În jurul capitalei americane, ceremoniile de inaugurare produc modificări considerabile în viaţa publică, atât în Ziua Inaugurării cât şi în zilele dinainte şi de după ceremonie. Ziua Inaugurării Prezidenţiale este o sărbătoare federală, şi o zi liberă, doar pentru americanii din Districtul Columbia şi din zonele limitrofe ale capitalei. În principal, aceste măsuri au ca scop evitarea congestionării traficului şi suprasolicitarea sistemelor publice de transport.  
 
Acest lucru se datorează, pe de o parte, programului oficial, concertelor şi paradelor, dar şi faptului că rezidenţii sunt implicaţi activ în organizarea evenimentului. Pe de altă parte, forţele de ordine demarează operaţiuni speciale de securitate; ambulanţele, pompierii şi forţele de intervenţie sunt grupate în zonele de maxim interes; aeroporturile, hotelurile şi restaurantele sunt ocupate la capacitate atât în centrul oraşului, cât şi în zonele limitrofe.  
 
De această dată, peste 15.000 de membri ai forţelor armate americane vor participa la asigurarea protecţiei, pazei şi ordinii publice, dar şi ca parte activă la ceremonii. Peste 100 de milioane de dolari vor fi cheltuiţi pentru siguranţa publică si a preşedintelui, pe durata ceremoniei de depunere a jurământului şi a Paradei Inaugurale.  
 
Ceremoniile de la Washington sunt pregătite minuţios, cu maximă seriozitate. Câteva cifre, date publicităţii de Comitetul de Inaugurare (PIC 2013), arată amploarea evenimentului şi seriozitatea cu care se organizează festivităţile:  
- au fost trimise 2800 de aplicaţii, de către organizaţii din întreaga ţară, care au dorit să participe la selecţia pentru Parada Inaugurală;  
- 147 de cai vor participa la paradă;  
- 28.189 de scaune vor fi dispuse pe traseul paradei;  
- în zona de acces a publicului de la National Mall, vor exista 2000 de coşuri pentru reciclarea ambalajelor din plastic şi aluminiu;  
- un ecran imens, cu înălţimea de 21 de picioare, va fi montat în piaţa publică din faţa Capitoliului, pentru a transmite ceremonia de investire şi parada;  
- peste 50.000 de voluntari, din capitală şi suburbii, s-au înscris pe liste şi vor fi prezenţi la festivităţile din 21 ianuarie 2013;  
- au fost distribuite 250.000 de bilete pentru paradă şi ceremonia depunerii jurământului;  
- sunt aşteptaţi aproximativ un 1 milion de participanţi;  
- acreditarea presei a început cu o lună şi jumătate înaintea evenimentului;  
- companiile care au donat bani pentru a acoperi costurile evenimentului, au depus sume exorbitante, cuprinse între 250.000 şi un million de dolari;  
- persoanele publice, care au facut donaţii pentru a susţine financiar evenimentul, au donat sume cuprinse între 50.000 -250.000USD.  
 
Marţi, 15 ianuarie 2013, primarul oraşului Washington, Vincent C. Gray, a încurajat rezidenţii să participe la ceremoniile dedicate Dr. Martin Luther King, Jr. şi la Inaugurarea Prezidenţială, ca voluntari. Mai mult de 15.000 de voluntari şi-au anunţat participarea până acum, pentru 30 de proiecte din Districtul Columbia. Proiectele includ renovarea unor şcoli şi centre comunitare, unităţi alimentare şi de îmbrăcăminte, proiecte de mediu, de restaurare şi multe altele.  
 
„În acest an Ziua lui Martin Luther King, Jr. şi ziua Serviciului strălucesc în lumina reflectoarelor, arată puterea economică şi socială a voluntariatului, dorinţa locuitorilor de a transforma comunitatea", a declarat directorul executiv al „National Day of Service DC”, domnul Jeffrey Richardson. "Fie că se întâmplă aici, în inima naţiunii, sau oriunde altundeva în Statele Unite, această activitate de voluntariat este o oportunitate pentru fiecare american, de a contribui concret la schimbări în viaţa altor oameni", a mai spus Richardson.  
 
În plus faţă de proiectele din oraş, Districtul Columbia va găzdui două evenimente la nivel naţional, sâmbătă 19 ianuarie 2013:  
 
Primul se numeşte „Uniţi America” şi este organizat de Primărie, în parteneriat cu „Points of Light”; „Target”; „Operation Gratitude”; „Corporation for National and Community Service”; „Community Blueprint”; „HandsOn Greater DC Cares”; „Volunteer Fairfax” şi Universitatea „George Washington”.  
 
Împreună, ei vor mobiliza 10.000 de voluntari din zona Washington DC, pentru a împacheta şi a distribui 100.000 de pachete războinicilor răniţi, veteranilor şi altor categorii de cetăţeni, care au făcut servicii deosebite ţării.  
 
Evenimentul se va desfăşura de la 09:45 a.m. până la ora 04:45 p.m. cu schimburi de voluntari de 2 ½ ore fiecare. Grupurile vor conţine inclusiv copii şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani, însoţiţi de părinţii sau tutorii lor legali. Aflaţi mai multe detalii aici: http://bit.ly/uniteamericainservice  
 
Al doilea eveniment se numeşte „Uşi deschise” şi este un târg organizat sub egida Zilei Naţionale a Serviciului în Slujba Comunităţii. Evenimentul, organizat de Comitetul Inaugurării Prezidenţiale 2013, va avea ca invitaţi organizaţii din întreaga ţară şi va cuprinde oportunităţi imediate, dar şi programe speciale - locale, naţionale şi internaţionale, destinate persoanelor fizice, consolidării comunităţilor şi pentru a găsi soluţii inovatoare pentru majoritatea provocărilor sociale.Târgul „Uşi deschise” va începe la ora locala 9:30 am.  
 
Pentru detalii şi înregistrări, accesaţi: http://bit.ly/natldayofservicefair  
 
Rezidenţii pot afla mai multe despre proiectele de bază din Districtul Columbia şi oportunităţile de voluntariat, de pe site-ul Serve DC www.serve.dc.gov  
 
***  
 
OPT CETĂŢENI VOR REPREZENTA POPORUL AMERICAN ÎN CALITATE DE CO-PREŞEDINŢI AI COMITETULUI DE INAUGURARE PREZIDENŢIALĂ  
 
Joi, 17 ianuarie 2013, WASHINGTON D.C. - Comitetul de Inaugurare Prezidenţial (PIC) a anunţat ca opt cetăţeni americani au fost selectaţi în calitate de co-preşedinti pentru inaugurarea preşedintelui Barack Obama şi a vicepreşedintelui Joe Biden.  
 
Fiecare dintre aceşti americani remarcabili reflectă valorile de bază ale Administraţiei Obama – Biden şi tema celei de-a 57-a inaugurări prezidenţiale: „Oamenii noştri. Viitorul nostru.” Numirea cetăţenilor cu merite deosebite în funcţia de co-preşedinţi este o tradiţie nouă. Preşedintele Obama şi vicepreşedintele Joe Biden au decis să o lanseze pentru a-i onora şi inspira pe americani.  
 
"În fiecare zi, eu sunt inspirat de determinarea şi capacitatea de rezistenţă a poporului american", a declarat preşedintele Barack Obama. "Poveştile acestor oameni extraordinari, evidenţiaza progresele pe care le-am făcut ca naţiune. Ei sunt exemple pentru spiritul de sacrificiu şi modul în care poporului american face posibil un viitor luminos.”  
 
"Cei opt cetăţeni au fost aleşi pentru contribuţiile lor extraordinare în comunităţile din care provin", a declarat directorul executiv al PIC, David Cusack. "Fie ca sunt co-fondatorii unor organizaţii non-profit, care au ajutat la reconstrucţia caselor distruse de uraganul Katrina, sau au servit cu curaj în forţele armate, fiecare dintre aceste femei şi bărbaţi, ne aminteşte că puterea Americii provine din puterea poporului.”  
 
Fiecare co-preşedinte va juca un rol important în ceremoniile de inaugurare. Sâmbată, 19 ianuarie, ei se vor alătura americanilor din 50 de state, pentru a participa la Ziua Naţională a Serviciului. De Ziua Inaugurării, co-preşedinţii vor lua parte la Parada Inaugurală, însoţind cele opt care alegorice, apoi vor participa la Balul Inaugural.  
 
Lista cetăţenilor aleşi să reprezinte poporul american la investirea preşedintelui  
 
Ida Edwards, Virginia - Ida Edwards este o asistentă medicală pensionară, susţinătoare a reformei asistenţei medicale, iniţiată de preşedintele Obama în primul său mandat. Ida face parte din Mişcarea pentru Drepturile Civile din Virginia. Ea şi soţul ei, un pensionar care a lucrat la un liceu, locuiesc la Petersburg, Virginia.  
 
Erica Chain, California - La 27 de ani, Erica a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier, care-i punea viaţa în pericol. Ea a aplicat la toţi furnizorii de asigurări de sănătate, dar a fost refuzată din cauza acestei condiţii pre-existente. Datorită Planului de Asigurare PCIP, apărut în temeiul noii Legi a Asistenţei Medicale, îngrijirea medicală a devenit posibilă pentru Erica, iar ea a avut acces la tratament. Datorită PCIP, Erica a obţinut o intervenţie chirurgicală, absolut necesară pentru a rămâne în viaţă, iar apoi a primit un tratament pentru recuperare completă. Erica lucrează la Rock Health & Silicon Valley Bank Analytics, care se ocupă de eco-sistemul şi sănătatea locuitorilor din Bay Area, San Francisco, California.  
 
Lily Griego, Colorado - Lily este o mamă singură, care are două locuri de muncă. Datorită companiei „Pell Grant Financial Aid”, specializată în ajutor financiar, şi a muncii grele depuse de Lily, fiul ei a fost în măsură să urmeze un colegiu.  
 
Kenyetta Jones, Ohio - Kenyetta a lucrat 27 de ani la „General Motors Powertra”, uzina din Toledo, OH, si are doua fiice la colegiu. Kenyetta fost concediată, iar timp de 13 luni, din cauza încetinirii creşterii economice în anul 2009, nu a mai gasit nimic de lucru cu normă întreagă. Dar nu a renunţat niciodată la speranţa că într-o zi, va merge înapoi la muncă şi îşi va ajuta fetele să-şi finalizeze studiile universitare. După un an, Kenyetta a fost notificată sa se întoarcă la vechiul ei loc de muncă, datorită intervenţiei preşedintelui, menite să salveze industria auto.  
 
Liz McCartney, Louisiana - Liz McCartney este co-fondatoare al proiectului Saint Bernard (SBP), o organizaţie non-profit a cărei misiune este de a oferi protecţie rapidă şi eficientă comunităţilor afectate de dezastre. Liz şi soţul ei au lansat SPB, ca răspuns la pagubele produse de uraganul Katrina, pentru reconstrucţia caselor, în 2006, când s-au mutat de la Washington, DC la New Orleans. Firma SPB a reconstruit sute de case în New Orleans şi în Joplin, Missouri, cu ajutorul filialei Rebuild Joplin. SPB a recrutat peste 70.000 de voluntari si membri AmeriCorps, încă de la începuturile sale. Acum Liz lucrează în strânsă colaborare cu firmele din New York şi New Jersey, pentru a ajuta la reconstruirea comunităţilor devastate de uraganul Sandy. Co-fondatorii SPB au primit numeroase premii pentru munca lor. În 2008, Liz a primit premiul „Eroul Anului” din partea CNN. În 2011, ea a fost recunoscută de Casa Albă drept „Campion al Schimbării”.  
 
Rob Hach, Iowa - Rob şi soţia lui au început o afacere mică „ Anemometry Specialists” în urmă cu 10 ani, în domeniul energiei şi a surselor regenerabile, la Alta, Iowa. Rob a fost implicat în afacerile cu energie eoliană încă din 1994, când a învăţat primii paşi în domeniu de la caţiva pionieri ai industriei energiei eoliene. Rob are acum 31 de angajaţi, iar firma lui „Anemometry Specialists” a fost premiată drept „Afacerea Anului 2010” în statul Iowa.  
 
David Hall, Washington, DC - Călcând pe urmele tatălui său, David s-a alăturat Forţelor Aeriene în martie 1996; a fost promovat sergent şi a absolvit cu distincţii „Airman Leadership School”. După încă patru ani, el a aplicat pentru Forţele Aeriene ROTC şi a fost selectat pentru un program special de pregătire a piloţilor „Professional Officer Course”. El a fost încântat să primească diploma de pilot, dar apoi fost exclus din armată pentru "comportament homosexual", în august 2002, după ce un coleg cadet le-a spus comandanţilor săi că David este homosexual. David a lucrat ulterior cu succes la abrogarea DADT şi pentru drepturile homosexualilor.  
 
Petty Officer Clasa a II-a Taylor Morris, Iowa - Taylor Morris face parte din Programul Marinei Militare „Safe Harbor Warrior”, un program care vine în sprijinul militarilor răniţi de la „Walter Reed Militar National Medical Center” din Bethesda, Maryland. Taylor făcea parte din Unitatea Mobilă 12, aparţinând bazei militare Charleston din Carolina de Sud. În timp ce se afla în misiune în Afganistan, pentru a elimina dispozitive explozive (EOD), Morris a fost rănit de o explozie. Leziunile sale au condus la amputarea ambelor picioare, braţul stâng şi mâna dreaptă. Ofiţerul Morris este un erou naţional, invalid de război cu merite deosebite şi a fost distins cu medaliile „Purple Heart” şi „Steaua de Bronz”.  
 
Simona BOTEZAN*  
Washington D.C.  
17 ianuarie 2013  
------------------------------------------------------  
* Simona BOTEZAN, jurnalist acreditat de Ziarul Mioriţa USA la Senat Media Gallery; Joint Congressional Committee on Inaugural Ceremonies; Presidential Inaugural Committee 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Simona BOTEZAN - DETALII DESPRE PARADA INAUGURALĂ DE LA WASHINGTON DC (2) / Simona Botezan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 755, Anul III, 24 ianuarie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!