CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Eveniment > Comunicate >  

Simona Botezan - COMUNICAT DE PRESĂ – MIRCEA GEOANĂ ÎN VIZITĂ ÎN SUA
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
„Trebuie să aducem dimensiunea economică, cea comercială şi cea de investiţii, dintre România şi SUA la acelaşi nivel la care se află colaborarea militară...” 
  
Mircea Geoană 
  
Aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, senatorul Mircea Geoană a participat, pentru a zecea oară, la National Prayer Breakfast, eveniment anual organizat în ultimii 60 de ani la Washington de către membri ai Congresului Statelor Unite, la care participă politicieni şi reprezentanţi ai corpului diplomatic din peste 100 de ţări. La evenimentul din acest an au participat preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, Vice-preşedintele Joe Biden, Secretarul de Stat Hillary Clinton, precum şi zeci de senatori şi congressmeni americani.  
  
Cu ocazia prezenţei sale la Washington, Mircea Geoană a avut, pe 1 şi 2 februarie, numeroase întâlniri cu membrii ai Congresului SUA şi ai administraţiei americane. Astfel, Mircea Geoană a avut întrevederi cu senatorul Democrat Mary Landrieu, preşedintele Comisiei pentru IMM-uri şi antreprenoriat din Senatul Statelor Unite, senatorul Republican Charles Grassley – Ranking Member in Comisia pentru Justiţie, senatorul Republican Jeff Sessions – Ranking Member în cadrul Comisiei pentru Buget, congressmanul Republican Robert Aderholt, membru în Comisia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (Helsinki Commission) din partea Camerei Reprezentanţilor, congressmanul Republican Jeff Miller - preşedintele Comisiei pentru Veterani din Camera Reprezentanţilor şi membru al grupului de prietenie cu România din Congresul SUA, congressmanul Democrat Gregory W. Meeks - Ranking Member în Subcomitetul pentru Europa al Comisiei pentru Relaţii Externe al Camerei Reprezentantilor, care va conduce o delegaţie la Bucureşti în săptămânile viitoare, Miriam Sapiro - Adjunctul Reprezentantului pentru Comerţ al Statelor Unite ale Americii şi Phil Verveer, - Coordonator IT&C din cadrul Departamentului de Stat al SUA. 
  
În cadrul acestor discuţii, senatorul Mircea Geoană a subliniat importanţa dezvoltării parteneriatului şi cooperării bilaterale dintre România şi Statele Unite şi pe alte dimensiuni decât cele militare şi strategice. Astfel, Mircea Geoană a susţinut nevoia de a aduce dimenisunea economică, comercială, de investiţii, cooperarea tehnologică, precum şi transferul de tehnologie la acelaşi nivel şi intensitate ca şi cooperarea militară. De altfel, Mircea Geoană a susţinut, cu ocazia fiecărei vizite avute în Statele Unite în ultimii doi ani, necesitatea dezvoltării Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA şi pe alte paliere decât cele tradiţional-militare, astfel încât România să se poată dezvolta şi să poată profita pe deplin de relaţia privilegiată pe care o are cu America.  
  
În cadrul întrevederilor cu oficialii americani, Mircea Geoană a militat, aşa cum a facut şi cu ocazia vizitei anterioare în SUA, pentru includerea României în procesul de implementare a conceptului 3D – „Diplomacy, Development, Defense”, pentru ţările Africii de Nord şi Orientului Mijlociu Extins. Totodată, senatorul român şi-a exprimat din nou susţinerea pentru realizarea, şi în România, a unui studiul similar Quadrennial Diplomacy and Development Review (QDDR), ce este elaborat la fiecare patru ani şi al cărui obiectiv este planificarea şi integrarea eforturilor diplomatice şi de dezvoltare şi corelarea misiunilor Departamentului de Stat cu resursele disponibile. Mai mult, Geoană a reluat ideea organizării, la Bucureşti, cu sprijinul NATO şi al Departamentul de Stat al SUA, a unei conferinţe pe teme de securitate, înaintea Summitului NATO de la Chicago din 2012.  
  
Totodată, Mircea Geoană s-a întâlnit şi cu conducerea Centrului Internaţional Woodrow Wilson, Joseph Gildenhorn – Preşedintele Board-ului şi Jane Harman – CEO al institutului, fostă membră a Congresului american. Cu acest prilej, a fost stabilită o relaţie de colaborare între Centrul Internaţional Woodrow Wilson şi Comitetul Naţional pentru Dezvoltare, urmând ca în următoarele luni să fie organizate conferinţe comune la Bucureşti şi la Washington. 
  
În acelaşi timp, Mircea Geoană a propus ca o delegaţie economică americană să viziteze România, sub coordonarea Reprezentantului pentru Comerţ al Statelor Unite şi a Departamentului pentru Comerţ, pentru a identifica noi oportutnităţi de afaceri şi de investiţii în ţara noastră. De asemenea, senatorul român a încurajat colaborarea dintre Business Roundtable - asociaţie ce reuneşte liderii principalelor companii americane, care generează venituri de peste 6 miliarde de dolari şi peste 14 milioane de locuri de muncă, şi partenerii din România.  
  
În plus, senatorul Mircea Geoană a susţinut, prin eforturi de lobby parlamentar, eliminarea vizelor pentru români, cu atât mai mult cu cât chiar în perioada în care acesta se află în America, în Congresul Statelor Unite a fost introdus un proiect de lege care schimbă criteriile de eligibilitate pentru Programul Visa Waiver. Consecvent poziţiei exprimate anterior, Mircea Geoană susţine necesitatea intensificării lobby-ului parlamentar al Legislativului de la Bucureşti pe lângă Congresul SUA pentru eliminarea obligativităţii vizelor pentru cetăţenii români.  
  
Pe de altă parte, Mircea Geoană a avut cu interlocutorii săi un schimb aprofundat de opinii asupra situaţiei politice, economice şi a perspectivelor electorale din România. De asemenea, au fost discutate şi recentele evoluţii politice şi de securitate din Iran, dar şi evoluţiile economice din Grecia şi cele din Uniunea Europeană.  
  
Printre membrii Congresului SUA prezenţi la National Prayer Breakfast se numără şi senatorii Daniel K. Araka – Membru al Partidului Democrat , Chris Coons – Membru al Partidului Democrat, Michael Enzi – Membru al Partidului Republican, Kay Hutchinson - Membru al Partidului Republican, James Inhofe - Membru al Partidului Republican, Johnny Isakson – Membru al Partidului Republican, Amy Klobuchar - Membru al Partidului Democrat, Bill Nelson - Membru al Partidului Democrat, Charles Schumer - Membru al Partidului Democrat, Roger Wicker - Membru al Partidului Republican, precum şi membrii Camerei Reprezentanţilor: W. Todd Akin - Membru al Partidului Republican, Dan Boren - Membru al Partidului Democrat, Emanuel Cleaver II - Membru al Partidului Democrat, Virginia Foxx - Membru al Partidului Republican, Phil Gingrey - Membru al Partidului Republican, Al Green - Membru al Partidului Democrat, Gregg Harper - Membru al Partidului Republican, Mike McIntyre - Membru al Partidului Democrat, Heath Shuler - . Membru al Partidului Democrat. 
  
Mircea Geoană urmează să se afle la New York în perioada imediat următare, unde Camera de Comerţ Româno-Americană va organiza o masă rotundă cu ocazia prezenţei sale. 
  
Simona BOTEZAN 
  
Washington D.C.  
  
Februarie 2012  
  
 
  
 
  
Referinţă Bibliografică:
Simona Botezan - COMUNICAT DE PRESĂ – MIRCEA GEOANĂ ÎN VIZITĂ ÎN SUA / Simona Botezan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 403, Anul II, 07 februarie 2012.

Drepturi de Autor: Copyright © 2012 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!