CONFLUENŢE LITERARE

ISSN 2359-7593

CATALOG DE AUTORI

CĂUTARE ARTICOLE

Cautare Articole


ARHIVĂ EDIŢII

RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE PROZĂ


Acasa > Cultural > Artistic >  

Simona BOTEZAN - CĂSĂTORIE FALSIFICATĂ DUPĂ MOARTE
 
 
Distribuie!
 
Distribuie!       Aboneaza-te!
Allison Lear (39), nepoata inventatorului „Learjet”, William Bill Lear, a fost arestată în 25 mai 2013 şi este acuzată de de fals în acte publice şi sperjur. Lear este acuzată de falsificarea unui certificat de căsătorie, pe baza căruia a revendicat averea pilotului de curse Alexandru Djordjevich. Allison Lear era adjunct al şefului jandarmeriei locale în 25 mai 2013, când a fost arestată la clubul de noapte Hakkasan „MGM Grand” din Las Vegas, în jurul orei 04:30 am. Potrivit „Las Vegas Sun”, care citează poliţia din Las Vegas, în momentul arestării Allison Lear era în misiune, împreună cu şeful ei şi avea asupra sa droguri. Declaraţiile şi rapoartele poliţiei sunt rezervate deocamdată.  
 
Pilotul de curse Alexandru Djordjevic a decedat într-un accident violent, în 26 iunie 2010, la o cursă de maşini din vecinătatea oraşului Virginia City. În timpul probei de viteză a cursei „Spectre 341 Challenge”, pilotul a căzut într-o prăpastie cu maşina sa Porsche argintie. Alexandru Djordjevic era un pilot bine cunoscut, iar moartea lui a fost subiect de ştiri naţionale. Era cunoscut în lumea curselor de maşini drept „VR Alexandru” şi făcea parte din zeci de asociaţii de afaceri din California şi Nevada. De asemenea, era preşedintele unei organizaţii de caritate a militarilor americani. Misterul planează şi astăzi asupra conturilor şi surselor de venit ale lui Alexandru Djordjevic, deşi au trecut trei ani de la decesul lui. Chris Chow, cel mai bun prieten al pilotului, a declarat: "Alex era o persoană foarte reţinută în privinţa afacerilor sale. Nici astăzi nu sunt 100 la sută sigur unde sunt banii lui şi de unde provenea venitul său."  
 
Moartea lui Alexandru Djordjevic (37) a produs familiei mai multe neplăceri decât doliul, deoarece Allison Lear, pe baza certificatului de căsătorie care se presupune că este fals, a revendicat integral averea lui Alexandru în procesul de succesiune din 2010. Ea a declarat la proces că s-au căsătorit în casa părinţilor ei, John şi Marilee Lear, cu cinci zile înainte de moartea pilotului de curse.  
 
Tatăl pilotului a susţinut tot timpul că fiul său nu s-ar fi putut fi căsători cu Allison Lear în Las Vegas la data inclusă pe certificatul de căsătorie, pentru că Alexandru a fost în California în acea zi, pentru o afacere de familie. „Nu aş putea spune că a fost o dragoste mare între ei. Cred că a fost doar căutarea unor beneficii materiale", a declarat Slobodan Djordjevic, tatăl lui Alexandru, pentru „Review Journal”.  
 
Relaţia dintre Allison Lear, nepoata unei legende a aviaţiei şi pilotul de curse Alexandru Djordjevic, a început ca oricare alta. Potrivit tatălui lui Djordjevic, cei doi s-au întâlnit pentru câteva luni, dar fiul său nu a vorbit niciodată despre intenţia sa de a se căsători cu Allison Lear. Alexandru a cunoscut-o pe Allison pe Internet, unde ea a publicat un anunţ în anul 2009, în căutarea unui potenţial tovarăş de viaţă milionar.  
 
Poliţia afirmă că Lear a prezentat documente falsificate în instanţa care s-a ocupat de succesiunea pilotului de curse, pentru a-şi însuşi averea acestuia. Declarându-se văduva lui Alexandru, Allison Lear s-a instalat pe proprietatea pilotului, estimată la circa 200.000 dolari şi a intrat în posesia a două maşini - un Corvette Z 1991 şi o Toyota Supra, maşină de curse din anul 1994. De asemenea, Lear a moştenit o colecţie de arme de foc. Potrivit familiei, în casa lui Alexandru se aflau bijuterii şi obiecte personale cu valoare sentimentală pentru familie. Documentele prezentante de Allison Lear în faţa instanţei de succesiune şi atitudinea ei faţă de rudele lui Alexandru, au determinat poliţia să demareze o serie de investigaţii.  
 
În lunile de după moartea lui Alexandru Djordjevic, în loc de doliu împreună cu membrii familiei Djordjevic, Allison Lear a făcut tot posibilul pentru a-i îndepărta. Slobodan Djordjevic şi Julia Linton, parinţii lui Alexandru, nu au avut dreptul să vadă corpul fiului lor la morgă timp de trei luni, deoarece Lear era listată drept soţia lui, iar medicul legist le-a interzis accesul. Familia lui Alexandru a luptat luni de zile în instanţa de succesiune, până când a obţinut dreptul să-şi îngroape fiul, la sfârşitul lunii august.  
 
"Pierderea lui a fost grea, dar ce sa întâmplat după a fost şi mai greu. Nu am avut timpul necesar pentru a ne pregăti emoţional, pentru neplăcerile prin care a trebuit să trecem", a spus tatăl lui Djordjevic. După ce Allison Lear a determinat înhumarea cu întârziere a lui Alexandru Djordjevic, tatăl ei a fost investigat de poliţie. John Lear a declarat că nu a avut loc nici o căsătorie şi că "ar fi cunoscut dacă fiica lui s-ar fi căsătorit în 21 iunie 2010, la ora 4,00 pm în casa lui."  
 
Practic, mai multe persoane ar fi avut dreptul la cote părţi din averea lui Alexandru, dar pentru că Allison Lear a prezentat în instanţă un certificat de căsătorie din data de 21 iunie 2010, declarând că ea şi Djordjevic, s-au căsătorit, moştenirea i-a revenit integral. Potrivit documentelor instanţei de succesiune, Cory Matteucci din Boise, Idaho ar fi efectuat ceremonia, iar Miles Shawn a fost listat ca martor la căsătorie. Înregistrările de la proces arată că Lear a spus că nu este sigură dacă au fost respectate toate procedurile legale pentru căsătorie. Poliţia a găsit două probleme cu certificatul de căsătorie. Cory Matteucci din Idaho nu a cerut un permis de la „Application Service Nevada”, ceea ce înseamnă că nu era în măsură să autorizeze o căsătorie în statul Nevada, după cum reiese din rapoartele poliţiei. Şi chiar dacă acest cuplu ar fi obţinut un certificat de căsătorie valid în statul Nevada, înainte de accident, din punct de vedere juridic acesta trebuia obţinut în cadrul unei ceremonii de căsătorie. Matteucci a declarat poliţiei că un prieten i-a spus despre moartea lui Alexandru Djordjevic, iar apoi i-a cerut să semneze certificatul de căsătorie, datat înainte de accident, dar el a refuzat, se arată în raportul poliţiei. De asemenea, Miles Shawn, persoana numită în calitate de martor la căsătorie, nu a putut fi localizată de către poliţie, alimentând în continuare suspiciunea că certificatul de căsătorie este un fals. "Tot ce se întâmplă acum este greşit, în fiecare sens al cuvântului şi singurul motiv pentru care ea emite pretenţii este un câştig monetar personal” a declarat o sursă anonimă, apropiată familiei, referindu-se la rapoartele instanţei de judecată din 2010. "Ea încă mai crede că Alex avea sume mari de bani şi speră să găsească undeva comoara lui ascunsă."  
 
Allison Lear era angajată la biroul Ofiţerului Şef Jason Watkins din Las Vegas, din 29 septembrie 2012. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei locale, Allison Lear a suferit trei controale de fond separate în această perioadă, ultimul în luna martie 2013 şi toate erau curate. Ofiţerul Jason Watkins, care era cu Lear în misiune la momentul arestării ei, a spus că Allison vorbea rareori despre trecutul ei, dar i-a spus că logodnicul ei a murit într-un accident de maşină, cu câţiva ani în urmă. Ea nu s-a referit niciodată la Alexandru Djordjevic ca la fostul ei soţ, a mai declarat Watkins. Biroul ofiţerului Watkins a primit demisia lui Allison Lear la trei zile după arestarea ei, în data de 28 mai, a declarat purtătorul de cuvânt al biroului, Lou Toomin. Toomin a declarat că în cadrul departamentului se desfăşoară acum o investigaţie proprie, referitoare la incidentul din 25 mai, în care un ofiţer de jandarmi a fost arestat de poliţie în timpul misiunii, într-un club de noapte. Mandatele de arestare pe numele lui Lear au fost emise la 17 decembrie 2012, de către Curtea de Justiţie, datorită unor nereguli din declaraţiile ei de la taxe şi a actelor cu care a probat în instanţă căsătoria cu Alexandru Djorjevic. „Toată chestia asta pute! Este un caz care miroase foarte urât ", a spus ofiţerul Jason Watkins jurnaliştilor, vizibil marcat de incident. „Este curios că mandatele de arestare nu au apărut în recordul lui Allison Lear la niciuna dintre cele trei verificări. Curtea ne-ar fi contactat imediat. Pe baza mandatelor, ea putea fi arestată oricând, dacă mandatele ar fi fost în sistem şi se ştia cu precizie unde poate fi găsită”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, Larry Hatfield.  
 
Arestarea lui Allison Lear este doar unul dintr-un şir lung de incidente negative, în care a fost implicat biroul jandarmilor din Las Vegas. Consilierii locali au votat în martie 2013 pentru eliminarea acestui department în întregime, începând cu anul 2015, dar decizia este în prezent contestată într-un proces în faţa Curţii Supreme a statului Nevada. Membrii familiei Djordjevic au declarat că nu mai sperau că va fi arestată vreodată sau că ar putea să recupereze bunurile lui Alex: "Ne-am pierdut credinţa în orice, mai ales în faptul că ea va fi acuzată vreodată pentru ce a făcut. Acum vreau să fac pace cu mine însumi. Până acum nu am putut ", a declarat Slobodan Djordjevic."Sper că nimeni să nu mai aibă niciodată un caz ca acesta" a adaugat el.  
---------------------------------------------------------------------------  
Surse: Review Journal; Las Vegas Sun; Daily Mail UK  
 
Simona BOTEZAN  
Washington DC (SUA)  
13 iunie 2013  
 
 
 
Referinţă Bibliografică:
Simona BOTEZAN - CĂSĂTORIE FALSIFICATĂ DUPĂ MOARTE / Simona Botezan : Confluenţe Literare, ISSN 2359-7593, Ediţia nr. 897, Anul III, 15 iunie 2013.

Drepturi de Autor: Copyright © 2013 Simona Botezan : Toate Drepturile Rezervate.
Utilizarea integrală sau parţială a articolului publicat este permisă numai cu acordul autorului.

Abonare la articolele scrise de Simona Botezan
Like-urile, distribuirile și comentariile tale pe Facebook, Linkedin, Pinterest și Disqus se consideră gesturi prin care susții autorii îndrăgiți și promovezi creațiile valoroase din cuprinsul revistei. Îți mulțumim anticipat pentru această importantă contribuție la dezvoltarea publicației. Dacă doreşti să ne semnalezi anumite comentarii, te rugăm să ne scrii pe adresa de e-mail confluente.org@gmail.com.
RECOMANDĂRI EDITORIALE

Publicaţia Confluenţe Literare se bazează pe contribuţia prin postare directă a lucrărilor multor autori talentaţi din toate părţile lumii.

Sistemul de publicare este prin intermediul conturilor de autor, emise ca urmare a unei evaluări în urma trimiterii unui profil de autor împreună cu mai multe materiale de referinţă sau primirii unei recomandări din partea unui autor existent. Este obligatorie prezentarea identității solicitantului, chiar și în cazul publicării sub pseudonim. Conturile inactive pe o durată mai mare de un an vor fi suspendate, dar vor putea fi din nou activate la cerere.

Responsabilitatea asupra conţinutului articolelor aparţine în întregime autorilor, punctele de vedere sau opiniile expuse nefiind sub responsabilitatea administrației publicației. Răspunderea juridică asupra conținutului articolelor, inclusiv copyright-ul, aparține exclusiv autorului.

Sistemul de publicare fiind automat, administrația publicației nu este implicată în promovarea vreunui autor sau a scrierilor acestuia și nici în asumarea răspunderii editoriale sau de conținut. Dacă apar probleme de natură rasială, etnică sau copyright, vă rugăm să ni le semnalaţi pentru remediere prin ștergere la adresa de corespondenţă mai jos menţionată.

Articolele care vor fi contestate justificat prin e-mail vor fi retrase de pe site, mergându-se până la eliminarea completă a autorului care a încălcat principiile de copyright sau de non-discriminare.


E-mail: confluente.org@gmail.com

Fondatori: George Roca și Octavian Lupu

Consultaţi Catalogul autorilor pentru o listă completă a autorilor.


 
DECLARAŢIE DE CONFORMITATE CU GDPR

DECLAR CĂ SUNT DE ACORD!

ABONARE LA EDIŢIA
ZILNICĂ


RETROSPECTIVA
SĂPTĂMÂNALĂ
DE POEZIE
 
VALIDARE DE PAGINĂ
 
Valid HTML 4.01 Transitional
 
CSS valid!